Reklama

Reklama

VOD (1)

Kate a Alex (Catherine Keener a Oliver Platt) vlastní úspěšný obchod s nábytkem na Manhattanu, kde prodávají kvalitní kousky z poloviny století, jež získávají z pozůstalostí nedávno zemřelých. Protože chtějí zvětšit a upravit byt, ve kterém žijí společně se svou neklidně dospívající dcerou Abby (Sarah Steele), koupili byt sousedící s jejich. Má to však háček. Dřív než se budou moci pustit do rekonstrukce, musí počkat, až současná obyvatelka jejich nového bytu – 91-letá nemocná Andra (Ann Guilbert) – zemře. Seznámení rodiny Kate s Androu a jejími vnučkami (Rebecca Hall a Amanda Peet), které se o starou paní starají, přináší zášť, nenávist, ale i přátelství a pochopení doplněné o břitký humor a dojetí. Ve filmu NENÍ ZAČ nabízí scenáristka a režisérka Nicole Holofcener vnímavý – a bolestivě legrační – pohled na moderní svět plný rozporů, dobrých úmyslů i vrtkavých morálních postojů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Prekvapilo, v podstate nad očakávania, lebo nič extra som od tohto filmu nečakal. Ale aj tak niečo tomu chýbalo. Scenár bol výborný, v podstate aj samotný príbeh, štipka čierneho humoru a viacero skvelých dialógov - obzvlášť mladá Abby (Sarah Steele) mala neskutočne dobré hlášky. Príjemne som sa pobavil, hlavne preto, že ten štýl nebol taký násilný, ale mnoho scén malo taký decentný humorný podtón. Ale aj tak niečo tomu chýbalo - príliš málo dramatické. ()

sigf07 

všechny recenze uživatele

Prostě další mozaika osudů několika lidí, žijících v sousedství, přičemž spojujícím motivem je tentokrát čekání na smrt. Někdo z ní profituje, někdo se jí děsí, někdo doufá, že bude mít o starost méně. Pokud máte konverzační tragikomedie rádi, nelze než doporučit, jde o hodně solidní průměr se sympatickým obsazením. Pokud dáváte přednost filmům se silnější dějovou linií, aby nebude Není zač nic pro vás. Každopádně ve vás těch devadesát minut nevyvolá zrovna veselou náladu, ale trocha melancholie snad nikoho nezabije. A jen tak mimochodem, nenapadá mě žádný jiný film, kde by se věnovalo tolik prostoru řešení pleti puberťáka. Což se ale dá za pozitivum považovat jen těžko. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ve starém nábytku jsou duchové." V obchodě se vždy spolehlivě postavím do té nejpomalejší fronty, takže kdybych si jako mladík koupil byt s důchodcem, tak mě zaručeně přežije. Tady je to zásadní téma a já se musím přiznat, že důchodkyně Andra mě štvala svou nevraživostí, Kate mě rozčilovala svým sponzorováním bezdomovců a její drzá dcerunka Abby by ode mne nedostala džíny, ale na holou. A nyní k pozitivům. Dozvěděl jsem se, že lidi na vozíčku šoustají, líbila se mi upřímnost Mary a pochopil jsem výhodu stáří spočívající v beztrestném urážení svého okolí. To se mi jednou určitě bude hodit. A nyní mě omluvte, jdu si k opálené Mary nechat vymačkat beďary, aby mě při souloži s ní zbytečně netlačily. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Další z těch nenápadných filmů,které můžou překvapit, potěšit nebo rozladit. Většina postav je nijakých,protože člověk si o nich dlouho utváří nějakou představu. V polovině už je mi jasné,že někdo bude jen černý,bílý a většina černobílých. Přeto se jedná o poměrně zajímavý film,kde jsou přímočaré dialogy, které vedou né moc nepřímočaří lidé.:)Pohoda.3,5* ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Ve filmu Není zač nabízí scenáristka a režisérka Nicole Holofcenerová vnímavý a bolestivě legrační pohled na moderní svět plný rozporů, dobrých úmyslů i vrtkavých morálních postojů. Přináší zášť, nenávist, ale i přátelství a pochopení doplněné o břitký humor a dojetí. Rebecca Hall, Amanda Peet, Catherine Keener, Sarah Steele, Lois Smith v hlavních rolích. Hudební doprovod Marcela Halla. Přes zajímavou myšlenku, nejedná se o mojí krevní skupinu, ale i rozředěnou až vlažně chutnající kávu, filmové pásky. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama