Reklama

Reklama

Skupina policistů se rozhodne pomstít smrt svého kolegy. Banda zločinců, která jej má na svědomí se ukrývá ve výškové budově na předměstí Paříže. Tam se po zuby ozbrojení policisté vydají. Trestná výprava se ale nezdaří a všechny navíc začnou ohrožovat zombie, kteří se zničehonic vyrojí. Policisté a zločinci tak musí spojit své síly, pokud chtějí přežít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (194)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Já jsem se Zombie Apokalypsou poměrně dost spokojen,neboť mi dala přesně to,co jsem očekával.Že jsou francouzi v součastné době na hororovém poli,a to především co se týká krve a brutality,jedničky,to už je dlouhodobě profláknutá věc a v LaHorde to prostě jen potvrzují.Vše je od prvních minut podřízeno jen k co nejkrvavější a nejefektnější likvidaci zombíků a ikdyž je ústřední zápletka dost jednoduchá,zároveň ani na vteřinu nenudí a vlastně ani neuráží.Vše je sice předem dané,karty jsou jasně rozdány,ale autoři se tím nějak dlouze naštěstí nezabývají,a tak to jede po celou dobu na plný koule.Od začátku to má švih,energii a vlastně i styl a co mě bavilo a oslovilo nejvíc,i řádně špinavou atmosféru.Co se týka přítomné superrychlosti zombíků,už několikrát jsem zmínil,že jí mám radši než jejich původní kývající se šnečí pohyb,chvílemi je to i zde sice opět přehnáno s klipovitostí a tak zbytečně způsobenou nepřehledností krvavého řádění,ale pořád to je v mezích únosnosti a filmu to prostě jen přidává šťávu a drive.Zombie Apokalypsa mi tak zkrátka přinesla sice jednoduchou,ale zato nenudící a řádně krvavou jízdu,která je zároveň i velice příjemně akční,jedná se o přímočarou řežbu a tak tu nemám moc co kritizovat,já to mám takhle rád :)!Prostě efektní,krvavý,akční nářez. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Překvapivě docela nálož, scénář si sice neláme hlavu s vysvětlováním původu vzniku nákazy (že by záření z Venuše? :)) a počáteční akce lehce neschopných policajtů nedává divákovi moc nadějí, ale postupně se na malém prostoru (z hlediska lokace i děje) rozvine struhující akce. Podle některých postav se sice v předměstském paneláku situace oproti normálnímu soužití s místními gaunery příchodem zombií zase tolik nezhoršila, ale berme to jako sociálně kritickou nadsázku. Až na nepříliš časté technické nedostatky patří rvačky, přestřelky a hlavně řešení vztahů mezi přeživšími k tomu nejlepšímu, co jsem v žánru viděl. Napínavé, akční, brutální a jsem v pokušení vysolit žánrovou pětihvězdu. Na závěr vzkaz autorům místních kopírákových komentářů, stěžujících si na mávání pistolemi a sprosté nadávky: buďto si a) film pusťe celý, nebo b), což doporučuji, pokud vám tolik vadí nadávky, vyhněte se filmům o masakrování lidí. ()

Reklama

Dubro 

všechny recenze uživatele

Žabožrúti to vedia aj lepšie, hlavne keď sa nenavážajú do zombíkov. V príbalovom letáku som čítal čosi o atmosfére, no v mojom sete nebola, hlavné postavy sa tvária drsne, dokonca aj policajtka je „drsný chlapík“ (v Hriňovej tomu hovoria že „tough guy”) a sympatickým je jedine veterán, čo sa s tým nesere a dokáže odrovnať schodisko aj po štvrté podlažie. Strihači sa môžu pochváliť dvoma či troma bojovými scénkami, ináč stoja za milú kedveš. Vkladal som do filmu veľké nádeje a nakoniec mi len uvoľnil zastavené vetry. (Toho génia, čo to nazval Zombie Apokalypsa, by mohol niekto prevetrať mačetou.)60% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Film má všechno, co má správná řežebná zombiárna mít - temnou noirovou atmosféru, absenci soucitu s hlavními postavami, dostatek krvavé akce a třeba i rajcovní sexy amazonku v přiléhavém nátělníku. Ale má i vypatlaného kameramanského retarda záměrně co nejvíc třesoucího ruční kamerou, ačkoliv už tehdy profi kamery jistě musely mít slušnou stabilizaci obrazu, když jí má dneska už i každý jen trochu lepší mobil. Takže ze spokojených silných čtyř jsou znechucené slabé tři. Škoda. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Francúzske horory tkzv. novej vlny ma doteraz zväčša nesklamali a sklamaním pre mňa určite nie ja ani La Horde, ktorej sa v našich končinách dostalo pokryteckého distribučného názvu Zombie Apokalypsa. Tvorcovia filmu si príliš nelámu hlavu s nejakým scenárom alebo dejovou zápletkou a hneď od začiatku idú priamočiaro na vec - ošarpaný panelák v drsnej časti Paríža, nebezpečný nigérijsko-cigánsko-tatársky gang vs. partička neortodoxne postupujúcich policajtov a neúnavne útočiace hordy zombíkov, dôvod výskytu ktorých sa ani nepokúšajú vysvetľovať. Je to celé proste iba o akcii, gore a nemŕtvych kamarádičkoch, ktorí tu sú nezvyčajne rýchli, húževnatí a odolní. La Horde je celkom príjemným osviežením momentálne trochu strnulo pôsobiacej hororovej scény, ktoré kvalitatívne o čosi málo predčilo minuloročný francúzsky zombie flák Mutants. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Promítáno jako závěrečný film na mezinárodním filmovém festivalu s hororovou tématikou v Leedsu "Day Of The Dead" 7. 11. 2009. (facojurka)
  • Ve filmu hraje Čech v roli gangstera. V původním znění má i svoji českou hlášku "tak zavři ty dveře, dyť to teče až sem". Tu můžeme slyšet ve 14 minutě. (zdenda0)

Reklama

Reklama