Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj filmu se točí kolem mladé ženy Kristen (Amber Heard) uvězněné v ústavu, kde ji pronásleduje záhadný duch. Čím je hrozivá stvůra blíže, tim více si Kristen uvědomuje, že může být nebezpečnější než cokoliv, co si dokázala představit. (scifiboy)

Videa (2)

Trailer

Recenze (189)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Wau! Tohle byla Bomba!! Madhouse byla strašná Sračka! Tohle bylo skvělý! Pochmurný Blázinec.. Nepříjemní Doktoři, Sestřičky.. Vše je Super.. Navíc je tam Duch, který odvádí Holky do temné komnaty a tam je Mučí! VIZ. probodnutí Oka Jehlou, Elektrické šoky do hlavy, Rozříznutí Hrdla! Navíc Skvělá Atmosféra, Honičky po blázinci.. Snaha utéct je marná! Ten pocit beznaděje.. Ano Skvělý Horor! ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Když nekorektně vyskočím ze své bubliny částečně úvazkového poradenství pro oběti domácího násilí, tak za svůj herecký výkon si paní Brzyexdeppová o těch pár na budku vysloveně koledovala. A možná si já vykoleduju ukřižování, což je v souvislosti s původním povoláním Nazaretských vysloveně roztomilá ironie, ale u Carpenterových filmů jsem se nebála nikdy a kousek, kde se vraždící duch likviduje sssekerou, milý Lojzo, to těžko napraví. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Carpenterův pokus o oldschool horor jako z 80. let, který skončil někde tak na půl cesty. Je pravda, že budování atmosféry Carpenterovi stále nedělá nejmenší problém a dokonce jsem i dvakrát leknul, což se mi u současných hororů moc nestává Ani příběh není z nejblbějších a ten konec docela potěšil. Pomalé tempo, které má ještě více navodit atmosféru, ale paradoxně filmu i dost ubližuje a zvláště v půlce jsem se dosti nudil. Mladé herečky navíc jsou, až na hlavní Amber Heard, dost protivné a nějakou tu pomalou bolestivou smrt jsem jim opravdu přál. Suma sumárum tedy nejde o nějaký hororový zázrak, ale o celkem příjemný carpenterovský návrat ke kořenům určitě ano. 60% ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Marně jsem doufal, že by velký John mohl v novém tisíceletí ukázat, kdo vytvořil jedny z nejlepších hororů všech dob. The Ward má sice pár zajímavých záběrů a hudba to podkresluje dobře. Jenže to by hlavní herečka neměla mít herecký výraz čerstvě vyorané myši. Celkově se v průběhu filmu ani moc neukáže a celkový strašidelný dojem se dostavuje jen díky tmě a starému prostředí léčebny (což je jinak skvělé hororové prostředí!). Co se týče konce, tak ten co celé shodí ze střechy hlavou napřed. Tak John Carpenter už má pokročilou senilitu, protože už dokonale zapomněl co ho proslavilo. Tento horor zaujme jen prostředím léčebny. Nic víc to nevymáčkne. Velká škoda a zklamání. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Prozatím poslední film, ve kterém do režisérského křesla usedl sám John Carpenter. Ten má na svém kontě řadu velmi úspěšných filmů (Halloween, Věc, atd.), bohužel tento kousek moc vřele přijat kritiky ani diváky nebyl a zařadil se tak mezi jeho slabší kousky. Byl rovněž i ztrátový, co se peněz týče a tak se zřejmě Carpenter začal raději věnovat zase převážně skládání hudby a psaní scénářů. Což je docela škoda, protože si myslím, že má pořád co nabídnout i coby režisér.    Hlavní problém byl v tom, že mu bylo nejvíce vytýkána nedostačující originalita samotné zápletky (což ti co znají filmy jako Shutter Island, Identity nebo Madhouse – nejspíš potvrdí). Dále pak i to, že se tady držel až moc při zemi. Opravdu povedených lekacích/násilných scén je tu taky docela málo, to však neznamená, že by zde byla absence slušné atmosféry. Na tu si Carpenter vždycky potrpěl, stejně tak na kvalitním hudebním doprovodu.    Docela dlouho dokázal udržet diváka v napětí, jakýmže směrem se bude příběh rozvíjet dále. Po psychologické stránce to bylo zajímavé, sem tam se naskytla i příležitost pro nějakou tu tuctovou lekačku, nebo vraždu, ale problém byl v tom, že kromě samotného finále to prostě nemělo ty správné grády. Sem tam haprovala i logika, kterou se nám pak snažil ve finálním zvratu a rozzuzlení vysvětlit.    Dalším otazníkem bylo samotné herecké obsazení, nebo spíše postavy. Některé herečky byly docela pěkné, Amber Heard byla v mých očích vždycky spíše jen atraktivní holka, co se nebála nahoty před kamerou, než abych v ní viděl solidní herečku. Ale tady si nevedla zas až tak špatně. Ono celkově to ani moc nebylo o tom, že by zde herečky a herci předvedli špatné výkony, jako spíš to, že některé postavy byly nevýrazné, slabé a jejich přítomnost v ústavu postrádala logiku (na první pohled). 50% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (2)

  • Všetky herečky sa na tanečné scény pripravovali pomocou internetu, kde si hľadali svoje tanečné pohyby. (misterz)

Související novinky

Upíři (opět) podle Carpentera?

Upíři (opět) podle Carpentera?

07.06.2010

A s Hilary Swank v hlavní roli? Možná. Nedávno jsme psali, že Dario Argento připravuje další verzi Draculy, údajně věrnou předloze Brama Stokera. John Carpenter zřejmě natočí zmodernizovanou verzi… (více)

Hororové návraty

Hororové návraty

19.06.2009

Jedna klasika a jeden klasik brzy opět zčeří žánrové vody. Frankenstein a Carpenter. Ví se, že o svém pojetí slavného románu Mary Shelleyové sní Guillermo del Toro, minulý týden dokonce blouznil něco… (více)

Reklama

Reklama