Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj filmu se točí kolem mladé ženy Kristen (Amber Heard) uvězněné v ústavu, kde ji pronásleduje záhadný duch. Čím je hrozivá stvůra blíže, tim více si Kristen uvědomuje, že může být nebezpečnější než cokoliv, co si dokázala představit. (scifiboy)

Videa (2)

Trailer

Recenze (190)

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Poučen z návratů legend let minulých jsem od tohoto nového filmu Johna Carpentera nečekal nic... a díky tomu jsem nebyl zklamán a po celých krátkých 88 minut jsem se ani nenudil. Co mě vadilo byla neskutečná omšelost tématu, vykonstruovanost příběhu, šablonovité postavy a nehynoucí pocit, že to všechno jsem už někde (a lépe) viděl - ať už tím myslím obecně duchařský (ehm) horor z prostředí nemocnice, nebo konkrétní věci typu skupinka mladých holek v ústavu jako vystřižených ze Sucker Punch, či hodně vzdálená sestřenice sestry Ratchetové. Ovšem režisérovi formátu Johna Carpentera ani takovéhle veledílo reputaci zkazit zkrátka nemůže. Odpouštím mu jej rád. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Hororík, ktorý milo prekvapil. Možno síce nie je na čisté 4 hviezdy, v podstate som bol dlho rozhodnutý dať 3 a film ohodnotiť ako silný priemer, ale potom prišiel koniec a ten celkový dojem výrazne zlepšil. Mám rád, keď je finále vypointované a šokujúce. A to je presne tento prípad. A to ani nehovorím, že aj samotné rozmotávanie príbehu už od začiatku nie je na zahodenie. Skrátka ide o horor, kde nebavia len hororové prvky (skvelé masky, dobrá atmosféra, ľakačky, hudba...), ale zaujme aj samotný príbeh. No a skvelý koniec toto všetko len vygraduje. Odporúčam, slušná ducharina. 75/100 ()

Reklama

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Najčastejšie používaná veta "Musíme odtiaľto vypadnúť!" a ten následne sa opakujúci model, mi po čase začali pekne liezť na nervy. Strašenie typu "stojím za tebou a som v rozklade" tiež dostatočne nespĺňalo svoju funkciu. Záver nepatrí tak úplne medzi novinky, ale vďaka nemu zdvíham hodnotenie z pôvodne zamýšľaných ** na ***. ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Na Johnyho najlepšie záležitosti, akými sú The Thing, Halloween či In The Mouth Of Madness môžeme len nostalgicky spomínať, veď aj majster si zaslúži pokojné starnutie a trochu úcty a nemôžeme od neho očakávať na staré filmové kolená nejaké ďalšie žánrové nášupy. Okrem toho, sa majster nikdy netajil, že tvorí béčka, a nie je tomu inak ani v tomto prípade. Je to absolútne neoriginálna vykrádačka všetkého možného, avšak netváriaca sa nijak svetoobjavne. Predsa len, posledný Carpenterov celovečerný počin Ghost Of Mars má už desaťročie a teda čo si budeme nahovárať , bolo to od majstra nechcená komédia. Preto som sa zľakol, či starý pánko už nezačal natoľko senilnieť, že každý ďalší jeho počin bude len hrubším a dlhším klincom do jeho rakve. The Ward sa tvári sympaticky starosvätsky, taká menšia jednohubka, pri ktorej režisér so štipkou vizuálneho a rozprávačskeho talentu nedokáže nič pokaziť. V jeho neprospech však hovoria nudný scenár a zúfalí herci, ktorí sa typologicky do atmosferického hororíku z 60.tych rokov, zúfalo nehodia. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Carpenter se vrátil po několika letech aby ukázal co je to horor. Bohužel on sám skončil na půli cesty. Ale začněme plusama ke kterým patří výborná hudba opět od Carpentera a prvních cca. 30 minut které nepostrádaly atmosféru a vizuálně byly moc pěkně udělané a to nemluvím o začátečních titulcích, nikdy mě snad takhle nezaujaly. Bohužel to je ale asi tak všechno co se kladů týče, ted je tu hodně nedodělků které mě netěší. Jako třeba naprosto debilní konec který jsem tipoval už od půlky filmu. Čekal jsem že se Carpi pochlapí a překvapí mě, bohužel se tak nestalo. Druhým výrazným nedostatkem jsou herci. Sice nejsou úplně špatní ale modelky dát do takovýhleho hororu se rozhodně nehodí. Fakt co se týče tohohle tak jsem byl hodně naštvanej, no a dalším nedostatkem je stereotypnost, celou dobu se řeší kdo? Co? Proč? A za celou dobu kromě konce se nic nedozvíme, takže plno scén je postavených pouze na lekačkách. Ward je rozhodně zklamání, kdyby to netočil Carpi tak bych to bral jako obyčejnej průměrnej horor, ted to beru jako průměrnej horor který neuvěřitelně zklamal. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (2)

  • Všetky herečky sa na tanečné scény pripravovali pomocou internetu, kde si hľadali svoje tanečné pohyby. (misterz)

Související novinky

Upíři (opět) podle Carpentera?

Upíři (opět) podle Carpentera?

07.06.2010

A s Hilary Swank v hlavní roli? Možná. Nedávno jsme psali, že Dario Argento připravuje další verzi Draculy, údajně věrnou předloze Brama Stokera. John Carpenter zřejmě natočí zmodernizovanou verzi… (více)

Hororové návraty

Hororové návraty

19.06.2009

Jedna klasika a jeden klasik brzy opět zčeří žánrové vody. Frankenstein a Carpenter. Ví se, že o svém pojetí slavného románu Mary Shelleyové sní Guillermo del Toro, minulý týden dokonce blouznil něco… (více)

Reklama

Reklama