Reklama

Reklama

Maigret


Maigret a společnice (E52)

(epizoda)
  • Belgie Maigret et la demoiselle de compagnie (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní
Belgie / Francie / Švýcarsko, 2004, 1 h 46 min

Obsahy(1)

K Maigretovi přichází mladá žena Cécile Ledruová. Pracovala jako společnice u paní Croisierové, která se jí ujala už jako malé dívky a považovala ji spíš za člena rodiny než za zaměstnankyni. Nyní je však paní Croisierová mrtvá, a přestože pitva ukázala, že zemřela v důsledku srdečního infarktu, Cécile je přesvědčená, že šlo o vraždu. Stará dáma se totiž na několik dní ubytoval u svého synovce Deligearda, jehož se podle vlastních slov obávala. Deligeard – jak Maigret zjistí – je v katastrofální finanční situaci, a přestože jeho žena přinesla do manželství velké peníze, dnes už z nich nezbývá nic. Vyšetřující soudce se řádnému vyšetřování všemožně brání, protože je přesvědčen, že by se lidé z jisté společenské třídy podobného zločinu nedopustili – ani pro peníze. Maigret má však své zkušenosti... (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborná hudba, fantastické dialogy jdoucí ruku v ruce s tradičně vynikajícími hereckými výkony všech zúčastněných i působivou atmosférou. Další epizoda, jejíž sledování bylo vyložená radost. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Maigret se nebál zamířit svůj kriminalistický hledáček i na smetánku, u soudce se sice se zlou potázal, leč konfliktu nedbal a rozhodl se vyšetřit, zda stará paní byla skutečně zavražděna. Tentokrát je Maigret nejen rozhodný, ale i naštvaný. ()

mac000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu velmi dobře promyšlená zápletka a  pro Maigretovy příběhy nezvyklý "souboj" komisaře s vyšetřujícím soudcem - to jsou devizy této epizody seriálu. Režii měl méně známý tvůrce televizních filmů a seriálů Franck Apprendris (mj. díly Eurocops či Komisaře Moulina), pro kina natočil jen dva filmy- roku 1980 Le coeur à l'envers s Annie Girardotovou a 1989 komedii Doux amer) ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama