Reklama

Reklama

Maigret


Maigret v rodinném penzionu (E51)

(epizoda)
  • Francie Maigret en meublé (více)

Před penzionem L’estrapade hlídkují inspektoři Christiani a jeho švagr Albert Archambaud a čekají, až se objeví jistý Paulus, který nedávno oloupil hosty nočního podniku. Je noc a Archambaud si zapaluje cigaretu, když vtom po něm kdosi vystřelí. Policista končí s průstřelem plic v nemocnici a komisař Maigret začíná vyšetřování mezi obyvateli penzionu. Jeho majitelkou je bodrá slečna Sophie Clémentová, která si všech svých hostů velmi považuje a má za to, že jsou to do jednoho dobří a čestní lidé. Maigret má přesto dojem, že právě jeden z hostů střílel po jeho inspektorovi. Ten zatím v nemocnici ještě v mrákotném stavu po operaci vysloví jméno „Martinaud“. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Maigret odhazuje masku stoika a je pěkně naštvaný, dokonce odsekává i vlastní ženě. Takto troufalý je, protože se snaží najít toho smělce, jenž vztáhl ruku na jeho inspektora. ()

adaben 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další povedený díl s působivou atmosférou, i když rozluštění bylo nepřekvapivé a vzhledem k vážnému postřelení policisty by člověk čekal i v závěru dusnější atmosféru. Jednou budou tyto maigretovky filmovým svědectvím, jak vypadaly zákoutí a domy staré Prahy, než ji přebarvil a předělal globální turismus. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět působivá dobová atmosféra a báječná postava paní majitelky. Tenhle pro Maigreta docela osobní díl mi ale přišel slabší. Naštěstí slabší v tomhle případě znamená jen méně dobrý. Fanoušky Maigreta a klasické detektivní školy jistě nezklame. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama