Reklama

Reklama

V tomto filmu hraje Lee Marvin amerického gangstera, který z osobních důvodů přijíždí do Francie, kde přepadne banku. Při akci je zabito několik policistů i náhodných chodců. Na útěku před policií se schová v jedné zapadlé francouzské vesnici. Po čase však zjistí, že vesničané, kteří ho ukrývají, jsou velice divní a že mu od nich hrozí daleko větší nebezpečí, než od samotné policie. Film byl ve své době kasovním trhákem ve Francii. (MVanis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

Radko 

všechny recenze uživatele

Idylická farma uprostred francúzskeho vidieka je semenišťom nihilistických mamonárskych kreatúr. Inak takto farmárskej rodiny a ich personálu. Hnaní sú ukojením vlastných pudov (najmä zakefovať si a ožrať sa) spolu so snahou trhnúť čo najviac na akomkoľvek kšefte. Matke domu som sa divil, že nechcela z tohto prostredia dobrovoľne odísť do starobinca. A presne sem vpáli bankový lúpežník na úteku. Na ružiach ustlané rozhodne nemá. Mŕtvoly sa postupne kopia jedna na druhú. Až sa zdá, že jediným vykúpením tých, ktorým už nič nie je sväté a všetkého majú hojnosť, takým, čo ich poriadne neukojí žiadne dráždidlo, je skutočným rozkošným naplnením ich životov už len smrť. Smrť ako vykúpenie za celoživotnú púť zločinom, vraždami a zhýralosťou. A víťazom sa stáva mladý. Niežeby bol morálne na tom lepšie. Je na tom však lepšie vekovo. To je hádam jediné poučenie z tejto drsnej, miestami tragikomickej gangsterky uprostred Slnkom vyhriatych letných lánov francúzskeho vidieka. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

"Den pod psa" je opravdu originální thriller, jedna z posledních ´pecek´, v kterých se objevil skvělý Lee Marvin a propůjčil své velké charisma hlavní postavě. PS: Od jednoho z nejlepších scénáristů "Staré Francie".. příběh velmi bizarní a krvavý, ta chladnokrevnost francouzskych vesničanů je nebývalá. A jeden opuštěný Američan uprostřed uzavirajiciho se kruhu policejních kordonu.. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Navnaděn Bloodyho komentářem a doporučením, a nakonec docela zklamání. Film nezačal vůbec špatně, vidíme tu velmi akční přepadení banky americkým bankovním lupičem Jimmy Cobbem, následuje docela ostrá a krvavá přestřelka někde v pařížských ulicích, při které padne za oběť i několik náhodných chodců, včetně dětí. Tady mi to připomnělo některé italské "poliziesco" filmy a Peckinpahovu "Divokou bandu". Doposud dobré, to co následuje poté, viz útěk před policií (stále ještě dobré) a schování se v jedné zapadlé vesnici někde v Normandii, to mě už moc nebavilo. Čekal jsem rovněž něco jiného, ani ne tak klasikou francouzskou střílečku, ale tak trochu jiný thriller, který by se odehrával na jiných místech než na těch které jsou tady k dispozici a i postavy a jednání bylo trochu jiné. Nutno přiznat, že tohle je naprosto šílený a hodně podivný film, obsahuje ale všecky typické žánrové klišé prvky podobně orientovaných filmů, je to zábavné, má to nahotu a sex, je to špinavé a násilné a to hodně, ve středu veškerého dění tady je ale poněkud bizarní naprosto amorální rodina místních zemědělských buranů (otec-brutální a násilný zvrhlík, nešťastná manželka, dementní asi 10letý malý synek který se chodí bavit do bordelu, pak dále sestra otce která je nymfomanka, sebevražedná babička, poté co se dozvěděla že by měla jít do domova důchodců) atd. Skutečně galerka těch nejzářivějších možných charakterů (šílenců, zvrhlíků), jakou byste asi stěží pohledali. Jenže, vše co tu sledujme se nedá skutečně brát moc vážně, působí to spíš dojmem černé komedie, parodie na samotný žánr, nutno ale dodat že velmi znepokojivé občas, postavy jsou jak z nějakého komiksu, kdy se tu zdánlivě, zcela náhodně objevují a posléze stejně rychle mizí, bez větší logiky, chování a jednání naprosto dementní, viz třeba policajti co snad 10x prohledávají oblast z vrtulníku a nikdy nejsou sto zasáhnout, člověk občas nechápe. Lee Marvin na sklonku své kariéry je tu sice veden jako hlavní herec, ale nedostává se mu tady tolik prostoru, jaký by si asi tento americký klasik zasloužil, herec tu navíc vypadá unaveně a snad i znuděně (patrně tou dobou byl už nemocný), alespoň na mě tak působil, kdy jsem měl ten dojem, moc nechápu co ho připomnělo k tomu vzít právě tuto roli v tomto potrhlém a značně kýčovitém filmu, který nebyl hoden jeho hereckému umu. Nejlepší postava; malý hajzlík, nejlepší scéna; úvod a finále v chatrči. Skutečně velmi podivný úlet (nikdy jsem neviděl nic podobného), na frantíky pak docela překvapení, ale za 5* to z mého pohledu není!:-) ps: Na tenhle film to nemá http://www.csfd.cz/film/108333-brigade-des-moeurs/ (právě jsem čekal něco v podobném duchu), blíže to má spíš k tomuto filmu (thrilleru) a veliké francouzské klasice http://www.csfd.cz/film/114730-diamanty/, která se odehrává po přepadení také na jednom místě, ale narozdíl od "Canicule" a.k.a. "Dog Day" to má to více napětí a vzrušení, film a právě v tomto srovnání hodně ztrácí. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

K žánrom krimi, akčný a dráma si kľudne prirátajte aj komédia. Totiž komédia poriadne čierna. Plná brutálneho násilia, kde sa začne od istého momentu umierať ako na bežiacom páse. Hlavným tromfom bola pre mňa nepredvídateľnosť deja. Príchod Cobba bola iba taká rozbuška, ktorá v miestnych odkryla dlho utajované vášne a tým nemyslím iba túžbu si s každým zasúložiť, s tým problémy nemali, ale aj pomstiť sa a prejaviť naplno ziskuchtivosť. Niektoré filmy nemajú výrazne negatívneho hrdinu, niektoré kladného a v niektorých sú všetci poriadni hajzlíci...viď Horúco. Tu aj vrátane "Plechového bubienka". Tým sa ale nevylučuje, žeby nám niektoré postavy nemohli byť sympatické, to skôr naopak. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení se ukrývalo v tomhle nenápadném válu, který kloubí akční kriminálku a nefalšovaný redneck thriller! Já čekal víceméně klasickou francouzskou střílečku, a ona to je ve skutečnosti nečekaně drsná záležitost, v níž charisma Lee Marvina vás bude pálit stejně, jako to horko uprostřed nekonečných polí, navíc ve společnosti barvitě vykreslené rodiny venkovských buranů. A že tu jsou charaktery! Věčně nadržená, bohužel slizká a špinavá dáma, o kterou byste si neopřeli ani kolo (natož jí lízali kozy). Neuvěřitelně vychcanýho spratka, co si rád zajde do bordelu. Pak je tu tyran, co znásilňuje svojí krásnou, ale nešťastnou ženu. Nezapomeňme na jeho bratra trpící kapavkou atd. Prostě elita, co vám budu povídat! No a samozřejmě násilí... hodně násilí. Snímek v podstatě nemá kladného hrdinu, každý tu "jede tu svou" a do jednoho jsou schopni jít přes mrtvoly. Kdo rád hixploitery nebo redneck fláky, rozhodně si přijde na své. Nebudu to dál okecávat, tohle je zkrátka pěticípá paráda! ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama