Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokračování jednoho z největších kasovních trháků v dějinách filmu. Na obrazovce zuří těžké boje a držitel Oscara Lee Marvin se vrátil, aby vedl ještě špinavější tucet. Další držitel Oscara Ernest Borgnine se objeví v roli chladnokrevného generála Wordena, který dá povel ke zřízení speciální jednotky složené z drsných zločinců. Marvin představuje prohnaného majora Reismana, který má jedinou šanci, jak uniknout válečnému soudu. Má velet šílené sebevražedné akci v nacistickém Německu. Cílem je zlikvidovat jistého německého generála. Tento napínavý a odvážný nervák se stal klasikou mezi dobrodužnými akčními filmy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Kdybych si odmyslel to, ze jsem videl jednicku, tak by se mi ten film urcite libil. No, mi se libil i tak. Dvojka tak trochu brala spoustu momentu z jednicky, ale jak rikam, kdyz si to odmyslim, vznikne dobrej televizini film. Stopaz mi vyhovovala, nic se oc neprodluzovalo, bylo to dobry a obcas jsem i zasmal. Ten konec s tim Hitlerem byl taky hodne dobrej. ()

Beliel 

všechny recenze uživatele

Nelze se oprostit od jedničky takže dvojka z toho vychází velmi zle. Pokud dám jedničce čtyři hvězdy, tak zde musím o půlku méně, protože je to dvakrát tak horší. Bohužel se nepovedlo zasazení děje (totální kopie jedničky). Vzhledem ke stáří v obličeji herců z prvního dílu je zasazení opět do druhé světové války trochu přehmatem. Výběr jeho jednotky je slabší a někteří členové jsou tam zcela zbytečně. Ve filmu je i dost hluchých míst a přehmatů. Černoch v německé vojenské khaki uniformě :-D Zcela neodhalitelný, že? :-D Střela do hlavy jednoho z členů komanda, který se chytí za čelo, upadne a následně má jen škrábnutí...no, proč ne, že jo...Ve chvíli, kdy německé motorky honí špinavce jedou v řadě za sebou a přesto všichni střílí...Mám za to, že by to přežil jen ten vzadu, ale ne tak zde :-D Jedná se sice o televizní film, ale to nic nemění na faktu, že tohle se moc nepovedlo. Jednou a dost! ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Oneskorené televízne pokračovanie sa snaží poskytnúť plynulý prechod od prvého filmu a takmer sa mu to darí, ale dej je bez inšpirácie, dokonca hlúpy (zastaviť atentát na Hitlera? Nepravdepodobné v druhej svetovej vojne, ale OK...) Film funguje rovnako dobre aj vďaka dobrému obsadeniu. Vôbec to nie je zlé, ale sotva potrebné! 6/10 ()

Puchyr 

všechny recenze uživatele

No,no upřímně nic moc extra to není, ale důležité je najít klady i tam kde je jich málo. Tak především že je to pokračování mého oblíbeného filmu. Další mise která je také dost zajímavá, zachránit Hitlera, no co mají proto své důvody. Další tucet špinavců už né tak sympatických jako předtím. žádná seznamovací část, málo času na výcvyk. Přistání na německém letišti to trochu zachránilo a následná akční honička. Najdeme tu několik dobrých přestřelek a samotné finále je dost dobrou válečnou scénou. Utíkání v Hitlerovým letadlem a atmosferické přistání na anglickém venkově ve stylu muziky a děda který si myslý že chytil nácky,, nemám co dodat, mněl by mít occara za nejlepší televizní film. Jednička to není ale hodnocení je moc pod,,co si snímek zaslouží. 69%,, za čtyry díky nízkému hodnocení dávám pět. P.S: Jeho poslední solidní film: Lee Marvin pro mně bude navždy Reisman a jako pocta jemu samotnému za pět. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na to, že ide o televízne spracovanie a pokračovanie prvého filmu, to obstojí. Pomáhajú mu v tom nielen ponechaní dvaja "vyslúžilci" z prvého filmu - charizmatický Marvin a Borgnine čoby generál so svojským humorom, ale aj dobré akčné scény. Samozrejme na to, že je to celé televízne a tiež fakt, že vojnové filmy boli v 80-tkách už mimo "módy". Preto ide prepáčiť aj niektoré chyby ako 80-tkové účesy Američanov, prítomnosť afroamerického herca, jednoduchšie vojnové scény či to, že spracovanie príliš nevykresľuje dobové Francúzsko. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Několikrát během filmu si lze všimnout, že ústí hlavní je "zašpuntované". (karda1)

Reklama

Reklama