Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brzy po 2. světové válce odchází na umístěnku do pohraničí mladý veterinář se svou přítelkyní, učitelkou. Starý veterinář je seznámí s nejhorší nemocí, tuberkulosou a brucelózou dobytka. Řešení je možné jen radikální cestou. Spolu se svými mladými kolegy se do toho mladý Rafaj, kterému se pro jeho rvavost říká Rafan, pouští a jde za svým cílem i přes zákazy shora, i přes to, že se proti němu nakonce staví všichni blízcí, a že je při obrovské nucené porážce i zatčen pro ohrožení výživy. S pomocí vědeckých přátel i stranických orgánů však nakonec vítězí. (sator)

(více)

Recenze (3)

snaked

všechny recenze uživatele

Čs. televize, PREMIÉRA: 6. 4. 1974: účinkují: J. Satoranský, J. Obermaierová, O. Vízner, P. Svojtka, C. Morávková, V. Mareš, V. Tichánková, V. Šmeral, J. Vinklář, Z. Řehoř, Z. Kryzánek. L. Geprtová, J. Šulcová, J. Berk, F. Vicena, J. Větrovec, L. Boháč, K. Höger, V. Švorc, J. Šebesta, J. Klem, Z. Šavrda. // Kamera: V. Opletal, režie: A. Dvořák // 20.00 (začátek) - 21.40 (násl. televizní noviny) ()

Tominecek

všechny recenze uživatele

Autor Jan Jílek. Hlavní cena v kategorii dramatických pořadů, Cena čs. televizních diváků - MTF Zlatá Praha 1974. ()

Reklama

Zajímavosti (2)

  • Závažné společenské téma, které tato inscenace autora Jana Jílka hluboce vyjadřuje, získalo na 11. mezinárodním TV festivalu v Praze Hlavní cenu v kategorii dramatických děl a Cenu televizních diváků. (sator)

Reklama

Reklama