Reklama

Reklama

Maigret


Maigret má starosti (E46)

(epizoda)
  • Francie Les Scrupules de Maigret (více)

Maigret právě přebírá vyznamenání na Ministerstvu vnitra v Bruselu, když ho vyhledá jistý Xavier Marton. Tento prodavač modelů v obchodě s hračkami a milovník vláčků se obává, že ho chce manželka zavraždit. Přestože vše na první pohled vypadá dost podivně, Maigret má pocit, že pana Martona nemůže zklamat. S pomocí dvou belgických detektivů začíná, víceméně soukromě, pátrat. Seznámí se s Martonovu krásnou ženou Gisele, která pracuje v obchodě s luxusním prádlem, a s její sestrou Jany, která s nimi žije ve společné domácnosti. Paní Martonová je přesvědčená, že si její muž vymýšlí a že by se měl léčit u psychiatra. Jejich manželství je v troskách a ona má z manžela strach. Když paní Martonová řekne Maigretovi, že u svého muže viděla revolver, Maigret požádá belgického kolegu, aby zahájil vyšetřování. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Maigretovská klasika, manželský trojúhelník by se rád proměnil v čtyřúhelník, všichni se všech bojí a hlavně všichni lžou. Zjistit, kde je pravda, může jen nejslavnější komisař Francie. Což také s grácií sobě vlastní učiní. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět - jako u adaptací s Cremerem poměrně často - je tu značný posun oproti předloze. Tentokrát pachatel i oběť a v hrubých rysech vlastně i průběh případu odpovídají, ale zlo tu reprezentuje někdo jiný a Maigretovy sympatie (a v knize především hněv) směřují k někomu jinému než v tomto jinak standardně solidním a dobře herecky ztvárněném zpracování. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A pokračujeme... Opět za plný počet, a není se co divit. Tradičně perfektní herecké výkony a všechny ostatní náležitosti, zajímavý případ, milostné (minimálně) trojúhelníky a to vše podle výtečné předlohy, která se též může řadit k tomu nejlepšímu, co Simenon s Maigretem napsal. 90%. Takhle vypadá poctivá detektivka z klasické školy. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama