Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladá inžinierka Sam Walczaková len nedávno doštudovala na technickej univerzite. Na oslave promócií jej dá otec, majiteľ demolačnej firmy, svojský dar – má dohliadnuť na demoláciu starej budovy, ktorá je doslova uprostred ničoho. Ak akciu dovedie do úspešného konca, stane sa jeho partnerkou. Sam teda odcestuje do vzdialenej lokácie, aby riadila na demolačné práce domu Malestrazza, ktorý je pomenovaný podľa svojho architekta. Čoskoro však odhalí hrozné tajomstvo, ktoré záhadný dom skrýva. Jeho bývalí nájomníci sa totiž stali obeťami brutálneho vraha, ktorý ich zaživa pochoval v stenách domu. Teraz musí byť pred zabijakom o krok napred, inak skončí ako jeho predchádzajúce obete... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (63)

kingik 

všechny recenze uživatele

Mischa Barton hraje mladou inženýrku, která přijíždí analyzovat budovu kterou vláda nařídila strhnout a ubytuje se v ní. Před 15 lety v ní bylo nalezeno několik těl zalitých do betonu, včetně geniálního architekta. Vrah se nikdy nenašel. Zbylým nájemníkům se demolice domu ani trochu nelíbí a budova je připravena vydat děsivé tajemství. Tento horor nefunguje tak, jak by tvůrci chtěli vlivem nepropracovaného scénáře, do kterého se vloudilo několik nesmyslů a nejasností stran příběhu. Zpočátku si film nevede zle. Námět je dobrý. V první polovině nasadí částečně strašidelnou atmosféru podivného domu, který na první pohled vyhlíží podivně až strašidelně a nájemníci v něm jsou také tak trochu podivní a ne úplně při smyslech. Ve druhé polovině se film přelije zcela nečekaně k razantnějšímu pojetí a nebohá Mischa Barton se ocitne v krajní situaci, a tím naplní název filmu. Jenže, nějak to přestane být napínavé a posune se to k hororům, které chtěly šokovat svým vyústěním, ale nepodařilo se jim to. Zůstal příjemně mrazivý horor, ze kterého nevíte dlouhou dobu, co se vyklube, a pak až přijde na věc, tak to v konečném kontextu ničím neohromí. Navíc Mischa Barton je ve své roli málo přesvědčivá, a nevím proč, ale od počátku působila unaveně a v obličeji vypadala jako by se špatně vyspala a byla až nesympatická. Ostatní herci ok. Nejlepší "herec" byl ten zajímavě architektonicky řešený dům. Horor na jedno podívání. ()

Bonniesgun 

všechny recenze uživatele

Mischa je nějaká strhaná, co jsme ji naposledy viděla... ale ok, k filmu... Atmosféra, exteriéry i interiéry, kamera, barvy, kulisy... TAKHLE má vypadat horor! Bojím se vyrazit na JIžák. Ale proboha - co ten příběh? Trošku se mi zdá, že scénáristu taky někam zazdili a natočili to bez něj? Nebo to byl pokus o psaní nějakého zneuznaného architekta? Všechno špatně... ()

Reklama

Dubro 

všechny recenze uživatele

Zaujímavosti: 1. Vo filme si podali ruky bieda s núdzou. 2. Herci sa nestačili naučiť texty, pretože v čase hospodárskej krízy niet peňazí na vytlačenie viacerých kópií scenára a tak medzi nimi koloval len jeden exemplár, ktorý aj tak stratili. Z tohto dôvodu stál pri kameramanovi šepkár z divadla a ten pracoval len v čase svojho osobného voľna. 3.Filmové štúdio „Packal“, ktoré malo na starosti produkciu, si v subdodávke prizvalo na pomoc klub amatérskych filmových nadšencov s názvom „Skurvíme aj dobrý námet“. Klub sa ináč teší veľkej obľube hlavne v Kanade a na západnom pobreží USA. ()

Najt 

všechny recenze uživatele

Tak čekal jsem blbost a ono to zas tak špatný nebylo. Takový průměrný béčko, sice to promarnilo veškerej potenciál, a s názvem filmu, ať už zazděná, nebo pohřbeni zaživa to fakt nemělo nic společnýho, ale skvělej hereckej výkon Mischi Barton to vytáhlo až na slabší 3* Víckrát bych se na to už ale nejspíše nepodíval ()

slovan1 

všechny recenze uživatele

Komorní thriller z jednoho velkého baráku. Škoda, že to postráda atmosféru. Pro hot Mischu Barton by se měly nacházet lepší role než podobné Walled in. Po herecké stránce to je děs. Herci nejsou přirození a fakt to působí amatérsky. Kdyby se film nesl v duchu úvodní scény s malou holkou, tak by to bylo asi o něčem jiném. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Film je adaptací bestseleru 'Les Emmurés' spisovatele Serge Brussola, označovaného jako 'francouzský Stephen King'. (IDžOR)
  • Ptáčci v bytě staré paní se jmenují Howard a Carter. Howard Carter byl objevitelem Tutanchamonovy hrobky a údajně si tehdy s sebou do Egypta vzal stejný druh ptáčka - zlatého kanárka. (fiLLthe3DD)
  • Když Sam zmiňuje ve filmu Batesův motel, je to odkaz na Psycho. (Chatterer)

Reklama

Reklama