Reklama

Reklama

13. komnata - Série 4 (2008) (série)


13. komnata Yvetty Blanarovičové (S04E25)

(epizoda)

Obsahy(1)

Známá herečka se musela vyrovnávat s životními zkouškami v podobě ztrát blízkých. Yvetta Blanarovičová zdědila po předcích srbochorvatského původu snědou pleť, tmavé vlasy a oči. V dětství ji kvůli tomu občas pokládali za cikánku. Byla odlišná, navíc už v jedenácti letech natočila první film, účastnila se recitačních a pěveckých soutěží.
Otec v rodině nefungoval, matka jako zdravotní sestra byla pořád v práci a o Yvettu se hodně starali starší bratři. Zvlášť dobře si rozuměla s Karolem, který byl o dva roky starší než ona.
Karol se věnoval parašutismu a to se mu, bohužel, stalo osudným. Když mu bylo sedmnáct, zabil se při seskoku, protože se mu neotevřel padák. Otec nepřišel ani na pohřeb, druhý bratr byl v té době na vojně. Tragická událost poznamenala Yvettin život, cítila se na tu bolest sama, zároveň měla strach o mámu.
Yvetta pak odešla na konzervatoř do Prahy, i když se jí stýskalo po mamince a po Slovensku. Už ve třetím ročníku školy začala hrát v Realistickém a později v Národním divadle. Dušan Klein ji obsadil do filmu „Kdo se bojí, utíká", Zdeněk Troška do snímku „O princezně Jasněnce a létajícícm ševci".
Yvetta si vzala za muže Pavla Tomana z Černého divadla, narodil se jim syn Matyáš, po pár letech se rozvedli, ale zůstali přátelé. Yvetta hledala nový vztah, nemohla se vyrovnat s absencí otce, s kterým se mezitím úplně přestala stýkat. Žila s mladším mužem, muzikantem. V době před natáčením pořadu 13. komnaty se rozešli.
Druhý bratr odešel do cizineckých legií. Když se vrátil, onemocněl rakovinou a zemřel.
O dva roky později přišel Yvettě mail od nevlastní sestry Saši z otcova druhého manželství, že otec je vážně nemocný a umírá v nemocnici. Ještě ho se sestrou zastihly živého a mluvily s ním. Druhý den zemřel. Od té doby se Yvetta a její maminka se Sašou začali stýkat. Yvetta říká, že jí odešel otec a bratři a vrátila se jí sestra.
Průvodkyní pořadem je moderátorka Šárka Kubelková. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Yvatta Blanarovičová je patrně krásnější teď než před dvaceti lety. Má tak jednu skvělou vlastnost, s lety skutečně zraje jako víno a snad to platí i trochu pro její duševno. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Yvettka měla v mládí peklo na zemi. Pro svou snědčí pleť, kterou díky matčině původu dědičně získala, byla ustrkována. Dnes již prvotřídní přední divadelní a filmová herečka září na nebi a jde z jedné role do druhé. 60% ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 6/10 Efekty 6/10/// +poutavé, dojemné, smutné -nedozvěděl jsem se moc o jejích filmech, je tu málo záběrů z natáčení (i když o tom by byl asi jiný pořad)/// Iveta mluví ve svých filmech (seriálech) tak dobře česky, že mi ani nedošlo, že je slovenka. Ale o to nejde, důležitější je, že nám v tomto pořadu zdělila (a nutno říct, že krásně a poutavě) svoje životní osudy./// Celkmem 70%/// ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama