Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 1 (1989) (série)


Dobrodružství claphamské kuchařky (S01E01)

(epizoda)
  • Velká Británie The Adventure of the Clapham Cook (více)

Obsahy(1)

Dobrá kuchařka je pravý poklad. Na Hercula Poirota se obrátí jistá paní Toddová s žádostí, aby našel její pohřešovanou kuchařku Elizu Dunnovou. Věhlasný detektiv se nejprve zdráhá případ přijmout, neboť se domnívá, že taková banální záležitost není hodna jeho pověsti. Nakonec se ale v doprovodu paní Toddové a svého věrného společníka kapitána Hastingse vydává do Claphamu v jižním Londýně a zahajuje vyšetřování. Podle služebné Annie za vším stojí bílí otrokáři, Poirota však spíše zajímá objemný kufr slečny Dunnové a také platící host v domě Toddových, bankovní úředník Arthur Simpson. Pátrání zavede Poirota i na venkov, který z duše nenávidí. A nakonec pomůže i vrchnímu inspektorovi Jappovi s jedním nevyřešeným případem. (Česká televize)

(více)

Recenze (51)

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První v pořadí natočený Poirot? Dobrý, nikoliv zázračný. Každopádně na rozjezd super, šlo vidět, že to ještě úplně není on, ale k tomu se brzo Suchet dopiloval. Zapeklitost minimální, rychlost řešení maximální, i kvůli tomu si to tu další hvězdu nezaslouží. ... Bedna s věcmi, dědictví domku, bankéř Australan, ukradené akcie, podřadný případ, (název lodi, Lemonová). ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zrejme najznámejšou adaptáciou noviel a románov anglickej spisovateľky Agathy Christie, v ktorých vystupuje svojrázny belgický súkromný detektív Hercule Poirot, je televízny seriál, v ktorom titulnú postavu stvárnil herec David Suchet. Počas štrnástich rokov (1989 až 2013) bolo natočených trinásť sérií. Celkovo bolo vyprodukovaných sedemdesiat dielov. Prvá časť z prvej série sa volá "Dobrodružstvo kuchárky z Claphamu" (The Adventure of the Clapham Cook). "Hercule Poirot" vyriešil svoj prvý prípad. Bol to taký nenápadný rozjazd veľkej série klasických detektívnych príbehov, ktorá sa stala televíznym fenoménom a našla si množstvo verných divákov. *** ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když už jsem viděl ten poslední díl, bylo na čase, abych se podíval také na ten první. Tenhle seriál nastolil vysokou úroveň už od začátku, což jen ukazuje, jak dobrý směr byl zvolen, ale také to, že předloha je prostě natolik dobrá, že z ní je možné vytřískat strašně moc. Tady vůbec nevadí televizní zpracování, nevadí doba, v které se děj odehrává, protože to dohromady funguje. Navíc je Poirot skutečně jedinečnou postavou. ()

Pet 510 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jelikož sama původní povídka je jedním ze slabších výtvorů Agathy Christie tak logicky vzato ani filmové zpracování neoplývá tak dokonalou atmosférou a naprosto bezúhonou genialitou na jakou jsem u pozdějších Poirotů zvyklá. Nicméně těchto padesát minut bylo tak dokonalým koncentrátem Hercula Poirota, od nablýskaných lakýrek přes "mastnou skvrnku na obleku, která mi dělá starosti" až po "Já nejsem nějaký Francouz já jsem nějaký Belgičan", že nemůžu jít pod čtyři hvezdičky i kdybych chtěla. Ostatně to už by musel být průser abych byla schopná dát tomuhle rozkošnému, samolibému mužíčkovi v podání naprosto brilantního Davida Sucheta nižší hodnocení :D ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo v Londýne, konkrétne na moste Albert Bridge a Surbiton Railway Station, 21 Victoria Road. (dyfur)

Reklama

Reklama