Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jiří Hanibal, autor scénáře, nezapře svoji původní profesi - filmového režiséra. Jeho text prozrazuje silné filmové vidění a obraznost, vlastnosti, které nejsou u každého nabízeného scénáře zrovna běžné. Jeho "Dívka a kouzelník" je příběhem dvou naprosto odlišných lidí. Sociálně, generačně i povahově. A tento příběh z doby německé okupace je Hanibalem rozvíjen nejen originálně, ale nese v sobě i silný emocionální náboj. Dívka, položidovka, která se skrývá v podzemí vesnického hostince a cítí se za to být hostinskému zavázaná, se nechá přemluvit potulným kouzelníkem a muzikantem, který tam náhodně vystupuje, aby skrýš opustila a pustila se s ním na cesty. Jejich cesta se však spíše mění v cestu jednoho k druhému, ke sblížení lidskému i osobnímu, kdy dívka i kouzelník objevují nejhlubší smysl takových pojmů a pocitů jako je například tolerance, odpovědnost a láska. A to vše je u autora zasazeno do období protektorátu, do prostředí českého venkova, v němž, jako kdekoliv jinde, nalézáme strach, zbabělost i hrdinství. Během své dramatické a riskantní společné cesty českým venkovem se oba hlavní hrdinové (ale nejen oni) dozvídají více nejen jeden o druhém, ale především sami osobě - o hranicích své lidskosti, statečnosti, tolerance a lásky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (83)

Elementál 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek, který vás nenásilnou formou vtáhne do děje. Držíte palce jak hrubiánskému a arogantnímu kouzelníkovi (protože ho tam výborně hraje Ivan Trojan), tak jeho mladé společnici (protože i když nehraje celou dobu dobře, její postava prostě svádí k sympatiím). Co však nechápu je poněkud absurdní závěr (zejména to co udělá ten blonďátý nácek-filosof), který (jak už tu někdo trefně poznamenal) bohužel sráží celý film. Ale i přesto velmi příjemný a obohacující zážitek. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Zkušený režisér s dobrými herci dovede dát dohromady koukatelný film. Ale ten obsah! Herz, který pro svůj původ zažil koncentrák, si vymyslí židovku, která se producíruje i před Němci s Davidovou hvězdou na krku, to už je příliš! Takové nesmyslné fantazie nás mohl ušetřit! Navíc je to film zbytečně rozvleklý a překombinovaný. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Z témy, ktorá by mala mať tendenciu priniesť väčšiu drámu z toho v niektorých momentoch robili komédiu. A postupne sa z toho stala až takmer fraška, pretože jedno mi rozum neberie - v príbehu sa skrývajúca Židovka rozhodne voľne prechádzať na ulici, navštíviť svoju bývalú školu (lebo sa jej cnie), proste si len tak pobehovať po uliciach dobré že rovno nie so židovskou hviezdou a ešte sa bežne dáva do reči z vojakmi wehrmachtu. To si fakt niekto myslí, že takéto sci-fi bolo za nacistickej okupácie možné? A Trojan v posteli s dvadsiatničkou Kubařovou, to už zaváňalo nechutnosťou. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, teoreticky zajímavý scénář ale jediné na čem tento tv film stojí jsou Kubařová a Trojan, protože jinak nějaká atmosféra válečné doby nula, rozpočet na nějakou výpravu, vizuál nula nula nic a ve výsledku to působí dost lacině něco směrem ke studentskému filmu. Pro mne zklamání. ()

Kroupa 

všechny recenze uživatele

Příjemný film s atmosférou zneklidnění v očekávání závěrečné tragédie, ke které film nevyhnutelně směřuje. Cítím se trochu podveden, protože příběh rozhodně není originální a v kontextu české (televizní) filmografie není film originální ani zpracováním. Výborné herecké výkony ovšem nedokážou vytáhnout zcela neuspokojivý závěr. 70% to dá i tak. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se v Žatci. (M.B)

Reklama

Reklama