Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po nevyjasněné smrti svého otce zdědí Elizabeth Roffe (Audrey Hepburn) farmaceutickou firmu. Chce oddaně pokračovat v otcových šlépějích, pročež zakáže svým příbuzným prodej jakýchkoli částí podniku - životu nebezpečné rozhodnutí... Zajímavý thriller od "bondrežiséra" Terence Younga. (Pohrobek)

Recenze (14)

Han22 

všechny recenze uživatele

Thriler, který vypadal na papíře zajímavě. Majitel farmaceutické firmy umírá při zdánlivé nehodě, příbuzní se těší na zisk z rozprodané firmy, přičemž každý má své důvody proč potřebují peníze. Ale dědička si postaví hlavu, odmítá prodat a brzy je jasné, že ji chce někdo taky zabít. K tomu spousta známých herců v čele se zestárlou, ale stále charismatickou Audrey. Jenže je to příšerně pomalý, dlouhý a ještě (záměrně?) natočený jak v 40-50. letech. Výsledkem je děsivá nuda, k tomu debilita některých scén a linií (zázračná pilulka, mluvící počítač, Sharifova manželka/milenka, snuff porno - proboha proč?). Finále na střeše pěkně béčkové, ale odhalení kdo neuspokojivé... zkrátka víc jak na 2* to není. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý thriller s nezvyklou hrdinkou, napětím až dokonce a pro mně ne zcela definitivní pointou. Audrey vypadá v padesáti skvěle a hraje ještě lépe, Goldfinger je příjemně sympatický a ostatním prostě nevěříte ani slovo (protože hrají dobře a vy nevíte, jestli jsou ti dobří nebo naopak!). Scénář je trošku víc ukecaný, než by musel a některé scény mohly jít pryč, ale nuda nehrozí. Na Youngovi je trochu vidět, že jeho silné období byly 60. léta a zde už je jeho režie občas trochu udýchaná, akce nepřehledná a trikové scény až trapné. Přesto se jedná o kvalitní klasickou britskou detektivku alá Poiret, jen na kosmopolitějším pozadí a větším množstvím ekonomiky a úmrtí. Elizabeth ztratí otce, ale získá jeho konglomerát a správní radu plnou vykutálených příbuzných. V nejbližších dnech tak musí odrazit bankéře, hamižné členy rodiny a zabijáky usilující o její život... 60% ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je tedy bizarnost na n-tou! Neskutecna plejada superhvezd stribrneho platna v blbouckem akcne-thrillerovem zazitku. Nebo to tak asi melo byt, nevim...Prislo mi, jak kdyz si z toho herci delaji sami srandu (obzvlast Sharif a Fröbe se podle mne bavili vytecne..). :-) P.S.: Romy jako zavodnice F1 a promiskuitni zena tomu dodala korunu. Jak rikam, chcete-li videt bizarnost se zmatenym pribehem a spoustou podivnych scenek pro zasmani a udiv, jdete do toho. Nizko hodnotim jen za nepochopitelnou ucast vsech tech hvezd, jinak pro pobaveni je to docela fajn. :-) ()

DoNotCross 

všechny recenze uživatele

Začíná to docela slibně. Brzy se sice topíme v klišé, ale pořád to není tak hrozné, aby to člověk nepřetrpěl a i když to pak skřípe víc a víc, pořád se člověk těší na nějaké devastující finále, skandální odhalení. To ale přijde úplně z modrého nebe. Pokud konec vyznívá nejednoznačně, pak to není dobrým scénářem, ale neschopností tvůrců. Představa o chytrých počítačích musela být ultimátní WTF už před deseti lety a dneska už se ta mimóznost nedá už ani dobře popsat. Bohužel je snímek zastaralý i v ostatních aspektech a připomíná něco již mnohokrát viděné, stává se tak snadno předvídatelným. Nejzajímavěji vypadá linie s tajemnými vraždami, ta ale dokonale vyšumí do ztracena, aniž by měla nějakou spojitost s hlavním dějem. Kod asi jako jediný odchází se ctí, je Audrey. Nejsem jejím fanouškem, ale její postavě by člověk i fandil, kdyby ji někdo zasadil do lepšího filmu. Vyjma jejích fanoušků si tady na své nepřijde asi nikdo. Divný film. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejneobvyklejších filmů ve filmografii Audrey Hepburn a jak už tu párkrát zaznělo, film spíše pro její fanoušky, protože je to právě Audrey, kdo tento snímek táhne (krom toho faktu, že jí to i tady mooc sekne :-). Ale i tak mě Bloodline zaujal, příběhové cesty se po časech různě vinou a pokud vedle vás nesedí někdo s dedukcí Sherlocka Holmese (no sarcasm :-), tak budete sami pro sebe odhadovat kdo, kde, kdy a proč. Jako správný úlet pak považuju ten osmdesátkový mluvící počítač :-) Pro mě osobně příjemné překvapení, škoda, že se Audrey neobjevila ve více napínavých filmech, protože ať v Bloodline anebo v Čekej do tmy jí to vyloženě sedlo. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (1)

  • Román amerického autora Sidneye Sheldona Pokrevní svazky (Bloodline, 1977) vyšel česky celkem 3x (1994, 1998 a 2014). (NinadeL)

Reklama

Reklama