Reklama

Reklama

Sunkissed

  • Velká Británie Sunkissed

Obsahy(1)

Teddy je mladý spisovatel, který přijíždí do domku uprostřed pouště, aby tam mohl dokončit svůj první román. Na místě se seznámí s Leem, prazvláštním a záhadným mužem, který mu vstoupí do života a ovlivní jej možná víc, než by si Teddy přál. Jejich milostný vztah není to jediné, co se tak trochu vymyká běžnému životu. Prolínání vzpomínek, halucinací a šťastných okamžiků spěje pomalu k závěru a nikdo si nemůže být jistý, kdo je vlastně vrah. (anniehall)

(více)

Recenze (2)

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Film mě nějak nepřesvědčil o tom, že by mohl u mě aspirovat na vysoké hodnocení. Ze začátku to vypadalo velice slabě pro mě, tak jaksi amatérsky, prvoplánově, slabý scénář, nevýrazný herec, nevýrazná režie (např. Teddy si u několika scén „mytí“ stále jen mydlil levé podpaží, přeci bylo jasné, že ti dva si to spolu rozdají a v tom případě jsem čekal, že si vymydlí ferdu, byť třeba jen pod plavkami, když tam nebyla sprcha a nebo tam neměli tak zdlouhavé záběry vůbec dávat atd.). Po prvotním tápání se to trošku zlepšilo, ale záměr uvést diváka netradičně či originálně do role hádajícího (co je skutečnosti, co je fikce, co je scéna z Teddym psaného románu) pro mě moc nevyšel, to by musel být snímek udělán trošku jinak, celkově pro mě spíše zklamání. 3353 ()

anniehall 

všechny recenze uživatele

Hehe... Mám rád neotřelé vyprávěcí postupy, mám rád dlouhé, pomalé a komorní filmy, není mi cizí ani surrealismus... co bylo ale proboha tohle? Na obálce psali, že je to mix Lynche a Ozona. No, kdyby se oba pořádně sjeli, vzali si do ruky Super -8 a pozvali si dva mladíčky, že si užijou večer a třeba při tom i něco natočí, tak možná jo. Režisér sám (Patrick McGuinn) se pak nechal slyšet, že má rád surrealismus, a že film je poklonou tomuto uměleckému směru. Haha... Tak režisér má zjevně smysl pro humor. Bylo to divné, bylo to zvláštní, nemělo to hlavu ani patu (člověk nevěděl, co je realita, co je představa a co halucinace), nicméně surrealismus to nebyl. Ale abych byl upřímný úplně na odpis ten film zase není. Přeci jen se mi režisérovo hledačství pozdává víc než třeba hollywoodská sázka na jistotu. A nakonec se tu objevuje pár zajímavých lyrických scén, tu a tam špetka poetismu, pozoruhodně použitá hudba kapely The sea and Cake a hlavní představitelé působí přirozeně a vypadá to, že vědí... Jen ten režisér nějak neví... Možná kdyby si pro příště opatřil nějakého scénáristu, aby měl na čem stavět a s čím experimentovat. Takhle na to na všechno byl chudák sám. A přišlo mi, jako kdyby se honil za vlastním ocasem. Hihi... ()

Reklama

Galerie (4)

Reklama

Reklama