Reklama

Reklama

VOD (1)

Ink je neobvykle natočený fantasy film, v jehož světě naše sny vytváří dvě strany, Vypravěči tvoří ty dobré a Inkubové ty zlé. Sledujeme propojený osud Inka, tuláka mezi světy, který se chce stát Inkubem pomocí únosu duše malé holčičky, a osud Johna, jejího otce, který je ztracený ve světě skutečném. Celý děj na pozadí klasického souboje nespecifikovaného dobra se zlem je pojat velice psychedelickým způsobem a krom samotného děje a rozuzlení představuje jedinečný zážitek především svou formou. (Sysel_CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (184)

Nin 

všechny recenze uživatele

Sympatický, ale taky v mnoha věcech prostě špatný snímek. Tenhle film má super vizuální stránku, kde je několik skvělých a fungujících nápadů, bohužel jakási hlavní nálada toho filmu je otravná. Tvůrci se snaží vyprávět svůj příběh a pomalu odhalovat svět, ale činí tak nudně a strašně pateticky. Hrdinové vykládají strašné, papírem šustící repliky, a vztahy mezi postavami absolutně nefungují. Přitom mi naivně přijde, že by tenhle snímek mohl být slušnou peckou, kdyby se trochu oprostili od toho fňukání a většinu filmu věnovali scénám, které budou působit cool a zábavně, a ne se za každou cenu nořit do nějaké temné deprese. Patos si měli šetřit až na finále, kde by divák po té teoretické cool jízdě byl připraven třeba i nějakou tu slzičku uronit za své oblíbené postavy ve vyhrocené situaci. To by podle mě fungovalo. Ale takhle to bohužel bylo jako kvalitní jídlo postříkané kečupem albert quality. Asi to chce remake. (5/10) ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tak začátek navozuje dojem, že jde o amatérský a laciný film. Zásluhu na tom má kamera, střih a prapodivný děj. Pokud vás tohle neodradí, směle do zbytku filmu, ale tenhle fakt budete muset prostě překousnout. Pokud pokračujete dál, tak vás tento film pomaloučku do sebe vtáhne a od určitého momentu vás může začít i bavit. Stejně tak jsem na tom byl i já. Na začátku jsem si myslel, že to byla chyba se na Ink kouknout, ale potom, jak už jsem měl tu možnost vidět Winansův krátký filmek Spin, který je postaven na souboru propojených příčin a následků, mě v jednu chvíli začal brát i Ink a to od chvíle, která hodně připomínala právě Spin. I zde se postupně odkrývaly souvislosti, film začal dávat smysl a začal konečně bavit. Na konci bylo příjemné překvapení, za což bych dal klidně plný počet, ale díky té kameře, střihu a nudnějšímu začátku dávám jen čtyři hvězdičky. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jednou větou? Nekomerční, artový a dušezpytný Nočnoj dozor po americku. Po nadšení, které ve mně vzbudil The Frame, jsem se lačně vrhnul na režisérův předchozí celovečerák. Samotná kostra příběhu je výborná, pointa vynikající, zpracování už bohužel o trochu horší - chaotická skákavá kamera v "akčních" scénách mi spolu s epileptickým střihem spolehlivě znepříjemnila velkou část filmu. Ale oceňuju Winansovu kreativitu a originalitu, jeho rukopis je osobitý a hodně zajímavý. Strašně se mi líbily usměvavé masky inkubů a potěšila mě jedna scéna, která mi připomněla mou oblíbenou béčkovou sérii Final Destination. Ve filmu se taky už objevují některé prvky později použité i ve Framu, jako oddělené reality, alternativní budoucnosti, prolínání se minulého, současného i budoucího (pozemský lineární čas je jen iluze). Nejpodstatnější ze všeho je ovšem příjemná katarze v závěru, kdy vyjde na povrch to, co už člověk delší dobu tušil. A i když jsou ony bitvy vnějších sil Dobra a Zla o lidskou duši jen obraznými alegoriemi a náboženskými báchorkami pro obecný lid (protože tyhle síly má každý člověk sám uvnitř sebe a tzv. Nebe i Peklo nebo Samsára i Nirvána jsou v nás), stejně se mi to celé moc líbilo. Ale kombinace ruční kamery a "ajlavjúdédyovitého" pathosu je přece jen jedovatá, takže necelé čtyři a půl. ()

wampilenka 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou mám "štěstí" na filmy, které pohřbívá kýčovitý příběh. V tomto případě to nevnímám jako jedinou slabinu díla, protože i obraz na mě působil všelijak, ale rozostření a přepaly bych ještě dokázala prominout jako jakýsi pokus o "atmosféru". Postavy se dělily na nechutně dobré a nechutně zlé /i když občas tam nějaké drobné kolísnání bylo, nejzřetelnější, a pro film nejdůležitější, bylo v postavě Inka/. Kariérismus a snaha o úspěch za každou cenu jsou hodnoty nejzápornější, a takové vábí zlé Inkuby (neplést se sexuálními démony, tito jsou téměř bezpohlavní). Na druhé straně stojí otcovská láska, jejíž důležitost je ve filmu téměř zbožšťěna, a za tu (a za krásné sny) bojují hodní Vypravěči. V centru pozornosti většiny postav je malá roztomilá holčička, což už je samo o sobě docela "hraní na city". Záběry na šťastnou rodinku v poli slunečnic jsou pak opravdu těžký kalibr. Abych pouze nerýpala, uznávám, že Inkubové byli nádherně/odporně děsiví s těmi svými "dokonalými" úsměvy... ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Co to jako je?Byl boj rozhodnout se,jestli budu film sledovat,nebo ne.Nakonec zvědavost zvítězila,a to byla chyba.Už jen snový,roztřesený,zamlžený,barevně přebuzený sekvence ,z kterejch u každýho podobnýho filmu,kde jich je tolik uchcávám,hnali tenhle film do podprůměru.A je mi úplně u prdele,že je to neholywodský,jiný a pro někoho výborný.Děsná,vlastně nijaká výprava(tu lepenku přes oči mám doma v sekretáři),herci strnulý,bitky trapný,prostě totální ,a navíc nezábavná zbytečnost.74%?To spíš znamená množství prosranýho filmovýho materiálu,než hodnocení.10%. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • O distribuci filmu neprojevilo zájem žádné větší studio. Proto byla společnost Double Edge Films donucena sama se postarat o nasazení filmu do nezávislých kin, na DVD a o online distribuci. Na internetu se stal Ink hitem a během týdnu si ho stáhlo několik set tisíc uživatelů, což vyústilo v obrovský zájem o film nejen na internetu, ale také zvýšilo jeho prodej na DVD a Blu-ray. (s.e.p.p)
  • Rozpočet filmu byl pouhých 250 tisíc amerických dolarů.
    (Martrix)

Reklama

Reklama