Reklama

Reklama

Přenašeči

Trailer 1

V tomto apokalyptickém příběhu postihla Spojené státy americké děsivá virová pandemie. Čtyři přátelé (Piper Perabová, Chris Pine, Emily VanCampová a Josh Berry) se jí snaží uniknout, ovšem brzy zjistí, že jsou si navzájem nebezpeční více než nákaza hrozící ze vzduchu. Čtyři přátelé jedou napříč pouští na pláž. Ovšem tohle není radostná oslava konce semestru. Snaží se utéct konci světa a také jeden druhému. Aby unikl smrtícímu viru, který nemilosrdně zabíjí všechny kolem, se Danny s bratrem Brianem, přítelkyní Bobby a kamarádkou Kate vydávají na cestu napříč jihozápadem USA. Hrají o čas a každá minuta je velmi drahocenná. Během čtyř dnů se skupinka studentů potýká s těžkými morálními rozhodnutími. Přátelé nakonec zjišťují, že největším nebezpečím nejsou smrtelní mikrobi, ale temná stránka jich samotných. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (385)

heyda 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jde o překvapení. O tom není pochyb. Ale nejsem si úplně jistý chováním postav. Přišlo mi to takové nekompromisní a neosobní. Ale je to opravdu těžké soudit, protože takovou situaci, jaká byla ve filmu, si nedokážu v reálu představit a chování lidí je jen otázkou spekulací. Přesto jsem se opravdu snažil vcítit a vložit do chování postav a v jistých momentech bych se zachoval rozhodně jinak, ale jak už jsem zmínil. Není to tak jednoduché, jak se může zdát. I tak jde opravdu o solidně zahranou, poutavě natočenou podívanou, která díky své délce nemá snad jediné hluché místo a někdy i docela překvapí. 6/10 ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Àlex Pastor, David Pastor .. V kostře tak trochu (jako vykrádačka) Zombieland a tak trochu otření se o libovolnou pandemii (chřipky). Umírněné, až utlumené a to i v jakémkoliv zajímavějším momentu, který by Carriers oddělil od subžánrové konkurence a vytrhl z hlouby středu pole. Takhle jde jen o (polo)rodinné dramátko, naštěstí s příjemnými herci na pozadí .. na pozadí vlastně vůbec nezáleží. Záleží na plné nádrži pohonných hmot a ty zde vydrží na zázračně mnoho mil. ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Je konec světa. Virus, šířící se jako chřipka a nechávající své oběti vyhnít zaživa zdecimoval většinu lidské populace a poslední přežívající hrstky "šťastlivců" se potulují pustou krajinou bývalých Spojených států. My sledujeme dva bratry a dvě dívky, kterak se za každou cenu pokouší dostat do přímořského letoviska, se kterým mají (bratři) spojeny nejkrásnější vzpomínky na dospívání. Carriers jsou zvláštním filmem. Nemoc je zde brána jako něco automatického, běžného, něco, co okamžitě odsuzuje napadeného k vyhnanství a smrti. I když se plakát snaží o něco jiného, fakt je ten, že uvidíte jen několik málo mrtvol, špetku akce a jinak vynikající drama, které se řadí k těm vzácným případům, ve kterých se postavy chovají tak, jak byste se v podobné situaci zachovali vy. Má to logiku, šlape to a je to nekompromisní. Ze všeho nejvíc mi Carriers připomínali Kingovu povídku Noční příboj (mimochodem Kingovi se film dost líbil), ale měl-li bych je přirovnat k nějakým filmům poslední doby, tak bych řekl, že jsou jakousi realistickou a sakra vážnou kombinací Zombielandu (bez zombie) a 28 dní poté (opět bez agresivních nemocných). Škoda jen, že autoři hodně epizod jen naťukli a nedotáhli je do konce. I když to byl možná záměr, který měl podtrhnout bezvýchodnost celé situace. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Brilantní!!! Bratři Pastorovi představují velké naděje pro světový film a jejich debut je toho fascinujícím důkazem. Všudypřítomná totální deprese a beznaděj vytváří atmosféru hustou jako už dlouho nikde a příběh, opírající se o VELMI DOBŘE BUDOVANOU psychologii postav se sune dopředu uvěřitelným způsobem, aniž by se opíral o oslí můstky, nepravděpodobné náhody, žánrová klišé a scénáristickou zvůli. Herci jsou skvělí, příběh není patetický, je logický a neokázalý a v mnoha momentech se daří gradovat napětí a sázet relativně nečekané zvraty... Každým coulem precizní řemeslo, na které je radost pohledět, ačkoliv není jednoduché se na něj dívat. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

NEMOCNÍ ZNAMENAJÍ MRTVÍ. KDYŽ PORUŠÍTE PRAVIDLA - ZEMŘETE..... /// První polovina přináší putování po ,,vybydleným“ světě, kde nakažený děti vzbuzují lítost. Ten svět je barevnej a pár překvapení se v něm najde. Ve druhé půlce už řešíme jestli je svině ten, kdo zabije infikovanýho nebo ten, kdo zabije infikovanýho kvůli benzínu, nebo kdo zabije...... OPUSTILI BY JSTE BLÍZKÉ, KDYBY...... zajímavé podněty k zamyšlení, ale stejně mi tu chybí nějaká LEGENDA. Vlastně nic nového pod sluncem (ano, toho tu je dost). Souhlas – lidi s chřipkou by měli zůstat (zavřený) doma. Strach? Bát se můžete akorát sebe, jestli nevíte, jak v těchto situacích jednat. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím jaký to je umřít na základě svých pravidel. 2.) Mám vyrážku (trošku...., mohla by to bejt i modřina, kdyby kolem všichni neumřeli). 3.) Stále nejsem přesvědčenej, jestli mám kolem sebe všechny postřílet (myslím infikovaný – DEBILE!). /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Natáčanie prebiehalo v amerických štátoch Texas a Nové Mexiko. (MikaelSVK)
  • Kiernan Shipka, která ztvárnila nakaženou malou holčičku, byla v roce 2010 za roli v tomto filmu nominována na Young Artist Awards. Tuto cenu každoročně udílí nezisková organizace Young Artist Foundation, která se finančně i jinými způsoby snaží podporovat mladé herce a herečky. (JardaBauer)

Reklama

Reklama