Reklama

Reklama

Přenašeči

Trailer 1

V tomto apokalyptickém příběhu postihla Spojené státy americké děsivá virová pandemie. Čtyři přátelé (Piper Perabová, Chris Pine, Emily VanCampová a Josh Berry) se jí snaží uniknout, ovšem brzy zjistí, že jsou si navzájem nebezpeční více než nákaza hrozící ze vzduchu. Čtyři přátelé jedou napříč pouští na pláž. Ovšem tohle není radostná oslava konce semestru. Snaží se utéct konci světa a také jeden druhému. Aby unikl smrtícímu viru, který nemilosrdně zabíjí všechny kolem, se Danny s bratrem Brianem, přítelkyní Bobby a kamarádkou Kate vydávají na cestu napříč jihozápadem USA. Hrají o čas a každá minuta je velmi drahocenná. Během čtyř dnů se skupinka studentů potýká s těžkými morálními rozhodnutími. Přátelé nakonec zjišťují, že největším nebezpečím nejsou smrtelní mikrobi, ale temná stránka jich samotných. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (385)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem taková vážnější verze Zombielandu. Opět tu máme čtveřici postav na cestě po světě, kde už moc živých nezůstalo. Postavy jsou i zde skvěle napsány, obsazení je taky slušné a Chris Pine svým výkonem výborně završuje už tak pro něj velice úspěšný rok. Atmosféra se také velice povedla. Jenom škoda, že tempo je místy až moc pomalé a ke konci se to už dosti táhne. A konec samotný na mě nepůsobil asi tak, jak zrovna měl. I tak ale dosti příjemné překvapení.70% ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Zajímavá antiteze typické verze katastrofického filmu - namísto sblížení a obnovení vazeb skrze mezní situaci sledujeme rozpad přítelství, zánik sexuální přitažlivosti a odcizení dvou bratrů (z bližních se tedy stávají hroziví sousedé a ne vice versa, jak bývá v Hollywoodu zvykem). Film je komponován jako série deziluzivních setkání, která jen prohlubují pocit beznaděje. Přenašeči mají blízko k Soderberghově Nákaze, na rozdíl od ní jsou ale filmařsky pouze průměrní a v aranžování některých scén spíše televizní. Přesto absencí tradičních klišé a schémat pozornost udrží - i proto, že Chris Pine je jako hlavní (anti) hrdina snesitelně nesnesitelný. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Naprosto nezvládnutá atmosféra doplácející na ledabylost tvůrců. Nesežeru jim báchorky o strašný a smrtící nemoci, která se přenáší dechem, když si všichni ty svoje roušky nandavají kdy se jim zlíbí a navíc je jasně vidět vidět, že díky díky mezerám mezi gesichtem a maskou to těsní jak díra ve zdi. Zápletka (díky pandemii, kdy skoro všichni pomřeli se čtyři mláďata vypravují do míst, kde strávili dětství) je fakt dementní a navíc nefunkční, protože po cestě neustále někoho potkávaj. Ovšem hlavní neduhy přetrvávají spíše v první polovině. Tam se dočkáme hlavně otravnýho humanismu s malou holčičkou. Od poloviny (přesně v okamžiku, kdy Brian vyprovodí nakaženou přítelkyni z auta) už to začíná mít docela koule a konec je dokonce relativně funkční. Pokud hledáte lepší filmy z podobnou tematikou, vyzkoušejte The Road, 28 Days Later nebo Darabontův Mist. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Korona je sviňa, človek začne byť voči filmovým blábolom o nákaze kritický. Aj 10 sérií Walking Dead asi urobilo svoje. Ale idiotské chovanie postáv by som zrejme neprehliadol ani predtým. Keď hrdina blbne pri bazéne, až skoro padne na mŕtvolu na hladine, možno by mal spozornieť a nie ísť rozbíjať okná golfovými loptičkami. Lebo keď bol niekto nebezpečný vonku, môžu byť ďalší vo vnútri. A celkovo už len z hľadiska nejakej rozmanitosti deja sa nehodí uprostred apokalypsy dať dve scény "zábavy" za sebou. Zvyčajne v podobných počinoch, keď sú aspoň trochu duchaplné, odreagovanie sa pri detinskom bláznení strieda hľadanie potravy, zdrojov alebo obydlia. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Život bývá někdy jen bolestivější forma smrti..." Podobných apokalyptických filmů o virové pandemii máme již přehršel a byl by z nich slušný telefonní seznam. V čem je tedy tenhle zajímavý? Pominu-li příjemnou kameru, dobrou hudbu, ale nepříliš originální příběh, pak je to stále předkládaná otázka: Kam až zajde člověk, chce-li přežít? Kde je ona pomyslná hranice, kterou by neměl překročit? Tvůrci nám ukazují, že hranice nemusí vůbec existovat, a jde-li o život, pak zcela ztrácí význam pojmy jako láska, bratrská láska, pomoc bližnímu, nepokradeš, nezabiješ... Největší nebezpečí tak nepředstavuje nemoc, ale samotní lidé, kteří v touze přežít se dopouštějí těch nejstrašnějších zvěrstev. Divák jistě odsoudí chování některých postav, leč, jak by se zachoval na jejich místě? Provokativní otázka povyšuje příběh a nutí, pokud to divák umožní, k přemýšlení o sobě, světě a hrůze, která ho může potkat. Jak se správně zachovat? ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Kiernan Shipka, která ztvárnila nakaženou malou holčičku, byla v roce 2010 za roli v tomto filmu nominována na Young Artist Awards. Tuto cenu každoročně udílí nezisková organizace Young Artist Foundation, která se finančně i jinými způsoby snaží podporovat mladé herce a herečky. (JardaBauer)
  • Natáčanie prebiehalo v amerických štátoch Texas a Nové Mexiko. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno