Reklama

Reklama

Objectified

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Gary Hustwit se po úspěšné Helvetice, zaměřené na typografii a grafický design, rozhodl tentokrát podniknout exkurzi do světa produktového designu. Objectified je dlouhometrážní dokument o vztazích objektů a lidí, kteří je designují. Kreativní proces současných nejvlivnějších designérů světa. Je libo Jonathana Iva, šéfdesignéra Applu? Kontroverzního Chris Bangela, autora redesignu nových BMW řady 7? (Pražák)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Väčšiu časť dokumentu som mal pocit, že nevie, čo nám chce povedať a len ponúkal pohľady na dizajn od rôznych ľudí. Ku koncu sme sa dozvedeli aj konkrétnejšie pohľady na to, čo by mal dizajn spĺňať, že by mal byť udržateľný, zdravotne prospešný, že súvisí s ľudským správaním a tiež aj pohľady na minimalizmus, že by sme si mali sami povedať, čo okolo seba chceme. Táto téma je veľmi komplexná a ja sa k nej dostávam cez osobu, ktorá ma inšpirovala a to vynálezca Jacqua Fresca a najradšej by som bol, keby som sa konkrétnejším témam ako táto venoval už v čase, kedy tento dokument vznikal, lebo je k prínosnej téme, ku kreativite, no bojím sa, že úplného laika to môže odradiť a uspávať. Chýbajú špeciálne prvky, chýba podľa mňa trocha kreativita a nemyslím si, že vás to veľmi vzdelá, len sa dozviete zopár chaoticky rozmiestnených informácií, ktoré akoby netvorili ani celok. ()

Colleague 

všechny recenze uživatele

Nevím, co přesně bych si měl z dokumentu odnés. To jak je design důležitý, že jeho důležitost bude pravděpodobně vzrůstat nebo že designéři modelují v CADu popř. že si dělají vlastní zkušební modely jsem tak nějak už věděl nebo tušil. Nemyslím si, že by tento dokument nějak výrazně přispěl k pochopení designu. ()

Reklama

Angelopul 

všechny recenze uživatele

Dokument je dle očekávání svoji formou velmi podobný předchozí Helvetice a je tedy velmi příjemné se na něj dívat. Bohužel všech jejích kvalit nedosahuje. Tam kde je Helvetica vyčerpávajícím dokumentem, Objectified přináší jen několik náhodných pohledů na danou problematiku. To je ale asi způsobeno tím, že uchopit lépe téma současného průmyslového designu by si asi vyžádalo trochu jiné zpracováni, nebo více než 75min času. Stejně tak si nejsem úplně jistý s výběrem jednotlivých osobností zmíněných v dokumentu a důležitosti jejich vlivu na současný průmyslový design. Na druhou stranu uvedené názory byly zajímavé a vyčerpávající dokument by nebyl asi až tak přijemný a koukatelný. ()

marie231 

všechny recenze uživatele

Ukázkový "nudný" dokument (můj oblíbený žánr). Geniální výběr učinkujících, velmi bizardní postavičky. Má to trochu feel jako Look Around You (2002), ale in real life. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Hustwit to myslel dobře, ale zvolit si takhle strašně široké téma, to je cesta do pekel. Trochu se bojím aby to pro odborníky nebylo příliš laické a pro laicky příliš odborné. Přesto ale Objectified asi bude sázet spíše na druhé jmenované (těch je taky o něco více :) a svou spíše obecnou šíří může fungovat. Přesto, i já si myslím, že z tohodle šlo vytáhnout trochu více, postavit to na jiných základech, vynechat některé zbytečnosti... Ale můj film to není, takže jen hodnocení - tři hvězdy... Car designers are making extremly dynamics sexy objects, in theory. But in reality, they're bending metal, plastics, glas... ()

Reklama

Reklama