Reklama

Reklama

High and Heimkiller

všechny plakáty
Krátkometrážní
Švýcarsko, 1967, 11 min

Obsahy(1)

Experimentální krátký film, jehož motivem je dílo švýcarského umělce H.R. Gigera. V části nazvané Heimkiller sledujeme Gigera, jak rozpohybuje svou kinetickou plastiku, jejíž dominantní částí je hlava, na níž po otočení části plastiky vytéká krev. Druhá, a podstatně delší, část nazvaná High je sondou do jeho rané malířské tvorby, kde sledujeme pozvolné záběry na Gigerovy temné vize za doprovodu progresivní instrumentální hudby. (J.Connor)

(více)

Recenze (4)

panjosef 

všechny recenze uživatele

Krátká temná sonda do Gigerovských morbidních vizí. Po úvodní bizarní animaci (něco mezi Švankmajerem a ranou tvorbou Davida Lynche) následuje náhled do Gigerových obrazů a snových temných vizí jeho bizarních světů, za značně psychotického zvukového doprovodu. Povedenej zneklidňující kousek, škoda že Giger nevěnuje režii více prostoru, mohly by z toho bejt hodně zajímavý počiny. Přeji krásnou a klidnou dobrou noc. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Ešte že na šťastie nie je H.R. Giger stvoriteľom sveta. To by ale vyzeralo ! Vždy ma fascinovala je biomechanická tvorba určite sa tento maník musí báť vlastných snov a predstáv. V tejto krátkometrážnej snímke predvedie pár slušných avšak úchylných obrazov za pochodu hrôzostrašnej improvizačnej hudby. A má to svoj efekt atmosféra je hutná a mrazí až na chrbte. čo sa mi však nepáčilo bolo to čudesné pseudoartové intro to sa sem vôbec nehodilo. Dávam iba **** pretože jeho nasledujúca tvorba tak ako aj dokument z roku 1975 Giger's Necronomicon je ešte strašidelnejšie, zvrátenejšie, biomechanickejšie no proste nenormálne a tam už cítiť zrod votrelca ()

Reklama

Reklama