Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Smrt dvanáctileté dívky z malé vesnice přijede vyšetřit Charlotte Linholmová. Dívka byla nalezena utopená v řece, ale je jisté, že ji před smrtí někdo uhodil do hlavy. Chtěl ji snad někdo umlčet? Pauline Kandisová je dvanáctiletá dívka, která chodí vypomáhat s koňmi příteli své sestry Svenovi. Jednoho dne ji Sven spatří, jak se u něj Pauline sprchuje, a chce, aby hned odešla. Pauline se naštve a uteče domů bez bundy. Večer se pak s otcem vydá na hasičský bál. Její sestra Nele a Sven tam jsou také, ale celkem brzy odcházejí domů a Pauline chtějí vzít s sebou. Pauline chce ještě zůstat a slibuje, že zavolá dědečkovi, aby ji vyzvedl, a jde tančit s Moritzem Siebenbornem, patnáctiletým chlapcem ze vsi. Druhého dne ji najde její kmotr Guntram mrtvou v potoce.
Charlotte Lindholmová je nemocná, ale když jí zavolají, že zemřela mladá dívka, neváhá a jede vyšetřit její smrt.
Zjišťuje, že Pauline žila v domě svých rodičů i s dědečkem a sestrou. Matka se před dvěma měsíci odstěhovala od rodiny. Pitva prokázala, že Pauline někdo uhodil do hlavy neznámým předmětem, možná prstenem, a dívka ztratila vědomí a utopila se. Znásilnění bylo vyloučeno, ale Pauline už nebyla panna. Charlotte se ptá, zda nemohla být Pauline sexuálně zneužívána? A kdo by takovou věc udělal? Je nutné promluvit se všemi, kteří s Pauline měli co do činění. Charlotte chce hovořit s jejím tanečníkem Moritzem, ten však není doma. Jeho otec tvrdí, že z bálu šli domů společně. Matka odešla dříve. Charlotte chce, aby za ní mladík přišel na policejní stanici kvůli výpovědi. Mezitím Nele najde u svého přítele Svena Paulininu bundu a dozví se, že tam Pauline chodila. Pomáhala mu s koňmi a byla do něj trochu zamilovaná. Až do této chvíle o tom neměla Nele tušení a obává se, že Sven má se smrtí její sestry něco společného. On to odmítá, a to velmi prudce, dokonce dá Nele facku. Nele poví Charlotte o tom, že Pauline chodila za jejím přítelem, aby mu pomáhala, ale ona o tom neměla tušení. Charlotte by také ráda věděla, co si dědeček myslí o tom, že jeho vnučka šla raději v noci pěšky domů, než aby mu zavolala? Dědeček je zlomený a na otázku nemá odpověď. Charlotte se znovu vydá na místo, kde Pauline zemřela a dál hledá nějaké stopy. Najde pod kamenem malou růžovou taštičku, a tak se vydá za rodinou Kandisových s otázkou, zda patřila Paulině. Rodina je v kostele, ale Charlotte najde v kůlně oběšeného dědečka. Jde to oznámit rodině do kostela. Tam spatří Svena, který má zraněnou ruku, a když s ním chce mluvit, Sven odjede. Rodina Kandisových  poznává taštičku, a tak Charlotte pozve techniky, aby znovu prohlédli místo, kde malá Pauline zemřela. Taštička ležela kousek dál než tam, kde byla Pauline nalezená. Technici na místě najdou jen malý kamínek, který do koryta potoka rozhodně nepatří. Patologovi znovu Pauline prohlédne. Kamínek by mohl způsobit zranění, které měla Pauline na hlavě, a navíc byla pod jejími nehty nalezena cizí kůže. Pauline někoho poškrábala a Charlotte nechá všem podezřelým odebrat vzorky DNA. Ale jak by mohl malý kamínek dívku omráčit? Jediný možný způsob je výstřel z praku. Lovecký prak by ji na místě zabil, spíš se asi jedná o dětský prak nebo prak, který někdo úplně nenatáhl. Sven se přizná Nele, že se s Pauline poškorpili a ona ho škrábla. Teď jistě bude podezřelým číslo jedna, i když je nevinný.
Charlotte se vrátí zpátky do Hannoveru a přemýšlí. Pomalu jí dochází, jak to asi bylo a vrací se zpět a její kroky vedou k rodičům Moritze. Tam spatří na zahradě stejné kamínky, kterými byla Pauline omráčená. Moritzova matka už nedokáže dál mlčet. Její syn má Pauline na svědomí a je potřeba to říct. S takovou vinou nemůže žít celý život. Moritz se nakonec přizná. Nechtěl Pauline zabít, provokovala ho a smála se mu, že na ni nevystřelí. On to však udělal a dívka upadla. Vtom přišel jeho otec a Moritz se bál, že se na něj bude zlobit, a tak nic neřekl. Pauline se utopila v potoce. (TV Prima)

(více)

Galerie (27)

Reklama

Reklama