Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohledem na slavný Golden Gate Bridge v San Franciscu otevíráme příběh. Claire Cummings (Leslie Brooks), ambiciozní novinářka, se chystá na svatbu s bohatým Carlem Hennemanem (John Holland). Hned po obřadu ještě stihne na verandě ujistit svého exmilence Lese Burnse (Robert Paige), že ho stále miluje a už se na něj po líbánkách těší. Jejich polibek zahlédne manžel, ovšem nechá se ukecat, jako že o nic nešlo, že jsou jen kamarádi. Na líbánkách v Los Angeles se novomanželé vydají na dostihy a Claire sází zcela bezhlavě na náhodně vybrané koně a když jí to Carl vytkne, pohádají se. Když ji manžel navíc nachytá, jak píše milostný dopis Lesovi, je to na rozvod. Carl odjede a je jasné, že to myslí vážně, proto si Claire najme pilota Blackie Talona (Russ Vincent), aby ji tajně a rychle dopravil do Frisca a zpět.
Druhý den je nalezena mrtvola Carla Hannemana v jejich bytě v křesle s pistolí na podlaze u ruky. Sebevražda? Policie to odmítne, na zbrani nejsou žádné otisky a na jeho oblečení nejsou povýstřelové zplodiny. Podezřelá je Claire, ale ta má neprůstřelné alibi, byla přece v L.A. Na jednom večírku požádá Claire Stanley Masona (Michael Whalen), slibného právníka, aby jí pomohl vyřešit majetek, který má zdědit a pro jistotu se s ním vyspí. Policie případ uzavírá, ale současně se objeví Blackie a chce dalších 50 000 amerických dolarů za mlčení. Claire ho zastřelí. Stanley je zvolen do Kongresu a veřejně oznámí, že si chce vzít Claire. Ta to přijme, ale opět ujistí Lese, že na jejich lásce se nic nemění. Když je Stanley nachytá a chce zrušit zásnuby, Claire ho probodne nožem, který měl předtím v ruce Les, aby mohl být považován za pachatele. Podaří se bezcitné blond mrše uniknout opět spravedlnosti, nebo přinese svědectví lékaře světlo do celého případu? (Peabody)

(více)

Recenze (4)

Topco 

všechny recenze uživatele

Čakal som malý pulpový poklad a dostal som priemernú, interiérovú a konverzačnú nudu. Od príbehu a postáv som ani veľa nečakal, ale toto malo i minimum atmosféry a vizuálu (občas tiene žalúzií či neobvyklý uhol, čo mi však príde veľmi málo). Najviac cool na tomto Bčku tak zostáva jeho názov :). 2,5* ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

FF Leslie Brooks je hezka, a tahne celej tenhle filmek. Pro priznivce noiru stoji za videni, pro ostatni divaky zbytecne. Duvodem je jakasi beckovost jak ve zpracovani, tak v deji a tempu. Aneb - moc upovidane a malo klobouku. 3- ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama