Reklama

Reklama

Na cestě - Série 6 (2008) (série)


Na cestě po Falcónu (S06E24)

(epizoda)
Česko, 2009, 26 min

Hrají:

Miroslav Donutil (vypravěč), Jiří Bartoška (vypravěč)

Obsahy(1)

Andské předhůří na severu Venezuely žije v pravidelném rytmu udávaném střídáním období dešťů. V říjnu každoročně přestane pršet a nádherná lesnatá oblast plná rozbouřených vodopádů ožívá. Začíná sezóna ananasů, opravují se zničené silnice a spadlé mosty, na pláccích vypukají baseballové turnaje. Lidé ve vnitrozemí v oblasti Churuguary budují tradiční obydlí bahareque z bláta a klád, která doslova uplácávají z jílovité hmoty smíchané se slámou. V kraji se daří rozmanité vegetaci, mimo jiné i malinkým banánům topocho. Pod úbočím hor se rozkládá metropole Santa Ana de Coro - hlavní město Falcónu a památka na první evropské osadníky. Historické jádro města je ozdobené klenoty španělské barokní architektury. Kousek za Corem leží přírodní zvláštnost - jediné venezuelské písečné duny, které prudce kontrastují se zelení všude kolem. Falcón se pyšní i krásným pobřežím s bílými plážemi a azurovou vodou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

petaspur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Falcón má zajímavou dopravní infraskturu. Někdy zmizí jízdní pruh pod několika tunami bahna a nikdo to neřeší. Občas spadne jízdní pruh do propasti a nikdo to neřeší. Velká voda po období dešťů smete most a kupodivu, nikdo to neřeší. Proč něco opravovat, když za rok to dopadne stejně? Objedeme tedy překážku strouhou, nový software GPS navigace přepočítá zadané trasy přes strouhy a všichni jsou spokojeni. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 6/10 Efekty 9/10/// +Falcon nabízí opravdu překrásný a různorodý kolorit přírody -tentokrát slabší hudební obsah/// Opět pěkný. Na Falcónu se stále staví domy z hlíny a slámy, dělají kokosové nápoje, přes půl roku tam prší, na což doplácí infrastruktura a asi nejzajímavější jsou dochované zbytky z původní koloniální archytektury. Rozhodně tam je krásně, přestože tam moderní kůltura nezavítala./// Celkem 79%/// ()

Reklama

Reklama