Reklama

Reklama

Cesta do středu Země

  • USA Journey to the Center of the Earth (více)
Trailer

Obsahy(1)

Na začátku filmu se seznamujeme s profesorem Lindenbrookem (James Mason), pracujícím na univerzitě v Edinburghu. Tomu se dostane do rukou neobvyklá hornina, pocházející z Islandu. V této hornině jsou vyryty značky, které používal vědec Arne Sacnussem. Ten se vydal na výpravu do středu Země a už se nevrátil. Profesor Lindenbrook se rozhodne vypravit v jeho stopách. Vezme s sebou i svoji dceru Jenny a jejího snoubence Aleca. Přidá se k nim i Carla Göteborgová, manželka zesnulého vědce Göteborga, který se pokusil Lindenbrookovi ukrást jeho výpravu. Byl však sám zabit hrabětem Sacnussemem, potomkem Arne Sacnussema ,jenž se rozhodl jít v jejich stopách a dobýt tak slávu a bohatství. Naše přátele rozhodně nečeká lehká cesta. Jestli se jim podaří úspěšně dokončit svoji výpravu a přežít všechna nebezpečí, to se dozvíte v tomto filmu, natočeném podle populárního románu Julese Verna. (Šimpy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Povedené zfilmování klasické Verneovky, která má stále co nabídnout. Dobrodružný snímek plný krásných triků (obří houby, ještěři, nitro sopečné jeskyně), se skvělým Jamesem Masonem, který jako roztěkaný profesor Lindenbrook vede svou expedici do nitra Země. Jeho postava je velmi zajímavá a pestrá - a stejně rychle jako se mění jeho názory, se mění i jeho nálady a chování. Takže během chvilky dokáže být z příjemného společníka protivným autoritativním mrzoutem a naopak. Jeden zajímavý charakter vedle druhého je i zbytek jeho týmu. První polovina filmu je spíše komorní, druhá pak vzrušující a napínavá, ale díky Masonovi i velmi vtipná. Např. když si Lindenbrook hraje na soudce a pak předává zbraň jako horký brambor ostatním členům výpravy, aby vykonali jeho rozsudek. Dodnes kvalitní a velmi zábavný film. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1798. hodnocený film: Tak takhle nějak si představuji zpracování Verneovky. Vynikající herecké výkony, skvělé kostýmy i kulisy a to nadšení ve tváři každého z herců, vždyť to je nádhera. Ještě bych si dovolil vyzdvihnout i skvělý český dabing. Opravdu parádní podívaná a tady vidím i velkou podobnost se snímkem Karla Zemana Cesta do pravěku". 4* jsou tedy jasnou volbou a můžu s klidným svědomím říct, že spousta dobrodružných soudobých filmů by se tady mohla učit. 4* ()

Reklama

TheRaven 

všechny recenze uživatele

A v základu se toho Verna nakonec docela drží, tvůrci pouze přidali pár dalších detailů pro větší dramatičnost. Oproti předloze film trochu mění tón, je mnohem veselejší a okázalejší, což ale nakonec ani tak nevadí – nehodnotíme zpracování předlohy, ale film jako takový. No, byla to pěkně humorná pytlíkovina, se spoustou zajímavých efektů, trhlých postav a jednou hezkou kachničkou (mimochodem, fór s kachničkou a jejím milencem byl geniální). ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Technická stránka je stále celkom pekná. Hlavne keď viete oceniť triky vzhľadom na dobu vzniku. Ale strašne ma srali hlavné postavy. Nesympatický profesor Lindenbrook a jeho idiotský poskok Alec. Aspoň na Jenny sa pekne pozerá. Vďaka postavám ma ale celé to dobrodružstvo vôbec nebavilo a samotné situácie a nástrahy tým pádom pre mňa postrádali napätie. Škoda. Bežne si aj takéto staré dobrodružné sci-fi vykopávky užijem. 4/10. ()

fefee 

všechny recenze uživatele

Taká romantická dobrodružná pohádka, dosť naivné a pôsobiace miestami smiešne. Ale malo to aj svetlé stránky ako zobrazenie vyhasnutej sopky a pod. V tej dobe to bol určite parádny zážitok vidieť. No hodinu sa rozhodovať že pôjdu na dobrodružnú cestu a potom druhú hodinu skoro len ísť a zostupovať dole bolo dosť nuda. (2,5*) ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se ve Skotsku a v amerických státech Kalifornie a v Novém Mexiku v jeskynním systému Carlsbad Caverns. (Terva)

Reklama

Reklama