Reklama

Reklama

Munto

  • USA Munto
všechny plakáty
Japonsko, 2003, 52 min

Obsahy(1)

V dávné minulosti z nebe přišly bytosti, které dokázaly kontrolovat sílu zvanou Akuto, a během několika dní zničily lidskou civilizaci. Vytvořily říši létajících ostrovů na nebi nad lidmi a při tom zbavily Akuta také všechny ostatní dimenze. Když se nebeská říše, vybudovaná z Akuta ukradeného z nejrůznějších planet a časů, začala rozpadat, úspěšně ji napadli lidé. Nebeské bytosti se zapečetily v paralelní dimenzi, aby je lidé nepozabíjeli. Proud Akuta, což jsou lidské emoce, pocity, přání a touhy, které nebeské bytosti umí změnit na jakoukoli fyzikální sílu nebo objekt, byl přerušen, masivní pilíře spojující Zemi a Nebe se zřítily za vzniku obrovských škod a oba světy spolu ztratily kontakt. Nebeské bytosti najaly strážce, aby se tyto dvě dimenze už nikdy nespojily.
Když na Nebi začalo Akuto docházet, rozhodli se nebeští vládci zničit Magické království, které Akuta spotřebovávalo nejvíc. Král Munto z Magického království se pokusil sestoupit na Zem, aby našel dívku Yumemi ze svých vizí, s jejíž pomocí mohl Nebe zachránit. Věděl, že cestu na Zem dosud nikdo nepřežil, ale byla to jediná naděje na záchranu jeho království. Středoškolačka Yumemi sice jako jediná z lidí od dětství viděla na obloze vznášející se ostrovy nebeské říše, ale jinak se od svých vrstevnic ničím nelišila a její mysl právě nejvíc zaměstnávalo chození její nejlepší kamarádky Suzume s chlapcem s velice špatnou pověstí. S arogantním pyšným Muntem, kterého viděla jen ona, proto nechtěla mít nic společného, zvlášť když nevěděla o žádné síle, kterou podle něj měla mít a kterou od ní chtěl. Slábnoucí, postupně umírající Munto se ji však znovu a znovu snažil kontaktovat. Nebe se hroutilo a jeho bortící se pilíře padaly na Zem, kde lidé dál žili svými každodenními starostmi a o totéž se snažila Yumemi... Podaří se zabránit zkáze obou světů? (bergenia)

(více)

Recenze (1)

HakuSaku 

všechny recenze uživatele

Na rok 2003 to ma fantasticku animaciu. Pribeh je ale na druhu stranu Achylovou patou pri tomto anime... Bojove sceny su skvele! ()

Reklama

Reklama