Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Z bývalého vrchního inspektora Dreyfuse (Herbert Lom), kterého Clouseauovy (Peter Sellers) eskapády přivedly do blázince, se stane král zločinu. Unese vynálezce ničivé zbraně a hrozí celému světu zkázou, pokud nebude splněn jeho jediný požadavek – Clouseauova smrt! Pronásledovaný Clouseau je tak nucen střídat jeden nápadný (ale legrační) převlek za druhým. Ze spárů ďábelského Dreyfuse jej vytrhne sovětská špionka Olga (Lesley-Anne Downová), která se do komisaře zamiluje a ze všech sil se ho snaží ochránit. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (246)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně není problém v tom, že by tato komedie neobstála ve zkoušce časem, protože situační komedie protkaná gagy, funguje pořád stejně. Takže zub času zahlodal nespíš na mě, resp. na mé schopnosti nechat se pobavit infantilními fórky ve stylu opakovaných pádů do vody, rány hráběmi, na které šlápnete, nebo usednutí na katapult, který vás příhodně mrskne na nejvhodnější místo. Prostě už se tomu nejsem schopen smát. Návrat Pinkulína je mix Fantomase, parodie na starého Bonda a samozřejmě prvního Pantera. Ale přestože jsem se za břicho nepopadal, nijak výrazně jsem se nenudil a otrávený taky nejsem. Nelze totiž neocenit herecké výkony, včetně dabingu a milou bezelstnost, s jakou je tento film divákovi předkládán. Není v tom žádný škleb, vypočítavost...prostě stará dobrá, poctivá komedie. 70% ()

lebowski! 

všechny recenze uživatele

Peter Sellers jako Clouseau zde dosahuje maxima, z Dreyfuse se konečně stává padouch. Herecký koncert s geniálními gagy. Clouseau v hotelu přichází k recepčnímu se psem. - Clouseau: "Vy máte ale hezkého psa. Nekouše?" - Recepční: "Ne, ne." - Pes hryzne Clouseaua. - Clouseau: "Jáááu! Vždyť jste říkal, že váš pes nekouše!" - Recepční: "Ale tohle není můj pes." ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

Nikdy se neshodnu na tom, který díl ze série Panterů je nejlepší. Zda je tento film, nebo Clouseau na stopě. Zřejmě tento, ale jen o chlup. Nejvtipnější díl je to ale určitě! Tento Panter je prostě úžasná záplava brilantního humoru už od úvodní scény v blázinci, přes výslech svědků v Anglii, pivní festival, až po dobývání hradu a úplný závěr. K tomu všemu má tento díl asi nejlepší hudební stránku ze všech Panterů, Mancini se opravdu vytáhl. 70. léta byla v hodně ovlivněna Bondem a v tomto filmu je to vidět. Konečně má ze všech dílů v sérii nejvíce prostoru bláznivý Dreyfus v roli hlavního záporáka. Hluchá místa tentokrát chybějí a trapných fórů není mnoho. Teď mě ani nenapadá, že by tam nějaký byl. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Druhý nejlepší díl skvělé série. Osobně si myslím, že tento díl si to nejlepší odbyl už na začátku, a sice úžasnou scénu v blázinci u jezírka. Ale i zbytek filmu je ukrutně vtipný a tentokrát i dost akční. Sellers i Lom podávají další skvělý výkon, Dreyffus je velice dobrá postava a v tomto díle má i krásné sídlo. Na druhou stranu bohužel - tato série si to nejlepší už odbila ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Teda Pitra Sellersa nemam rad, avsak ako Kluzo natocil snad svoj najlepsi film. Lesley Anne-Down /Race for the Yankee-Zephyr / naprosto skvela Kvalitnych hercov je tu vsak viac : Herbert Lom /Cid 1961, Poklad na Stribrnem Jezere/, dalej Burt kwouk /Empire of the Sun, Goldfinger/ a Colin Blakely /Zlo pod Sluncem, Vrazda v orient Expressu/. 92 % ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • Během natáčení tohoto filmu měl Blake Edwards stále větší potíže s komunikací s Peterem Sellersem (Clouseau). Edwards to přičítal Sellersovu zhoršujícímu se psychickému stavu. Přesto se film stal jedním z nejoblíbenějších dílů série, ale Peter Sellers s ním naopak vůbec nebyl spokojen. (mar48)
  • První film, který má Růžového pantera v názvu, přestože se v něm neobjeví. (Kulmon)

Reklama

Reklama