Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Z bývalého vrchního inspektora Dreyfuse (Herbert Lom), kterého Clouseauovy (Peter Sellers) eskapády přivedly do blázince, se stane král zločinu. Unese vynálezce ničivé zbraně a hrozí celému světu zkázou, pokud nebude splněn jeho jediný požadavek – Clouseauova smrt! Pronásledovaný Clouseau je tak nucen střídat jeden nápadný (ale legrační) převlek za druhým. Ze spárů ďábelského Dreyfuse jej vytrhne sovětská špionka Olga (Lesley-Anne Downová), která se do komisaře zamiluje a ze všech sil se ho snaží ochránit. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (246)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Oproti jednotke celkom slušné zlepšenie, konečne som videl to, čo som si celé tie roky predstavoval pod pojmom ružový panter. Niekoľko veľmi vtipných momentov, niekoľko priemerných, častokrát však dosť rádoby komediálnej vaty. Možno je problém v chatrnej zápletke, ktorá je sama o sebe paródiou, bohužiaľ však iba prvoplánovou. Edwards so Sellerom zbytočne naťahujú niektoré gagy, namiesto toho, aby poriadne rozvinuli zápletku. Po slušnej a vtipnej prvej polovici sa akoby obaja vyčerpali a nevedeli, ako ďalej. Nasledujú tak všemožné prevleky, ktoré samé o sebe príliš vtipné nie sú. Ale vďaka nim sa stal Clouseau nesmrteľným, takže hádať sa nebudem. Ďalší prevlekový mág, Fantomas, u mňa o jeden bod vedie. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné. Úvod filmu představuje snad nejkoncentrovanější situační demenci, jakou si člověk umí představit, neředěnou klaunskou debilitu a rozpustilost obecních bláznů, vše tak sladce předvídatelné a vše tak dokonale zničující, že jsem se (opět) válel v křečích smíchu a kochal se přehledem, jakým Sellers udržuje grády i v těch nejstupidnějších eskapadách (v úvodní sekvenci v blázinci kupříkladu). Po famózní parodii na britské detektivky trochu var Růžového pantera zeslábne až kamsi do vlažných hodnot, slaboduchý příběh je skutečně do počtu a ani mnichovský October Fest se bůh ví jak nepovedl. Hradní závěr však vše napraví návratem pravé palby pokleslého humoru. Z hlediska skečů asi opravdu jedna z nejulítlejších krimi komedií, navíc ozdobená nebeskou komikou mistra Sellerse. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem považoval tenhle díl série za nejlepší. Ale možná už jsem vyrostl a te mi to už nepřipadá tak třeskuté. I když samozřejmě Clouseau v plné ráži své geniální demence a scény s bradly, řemdichem, hrbáčem a nebo dobývání do hradu pořád dokáží pěkně pocuchat bránici. Taková trošku zvláští parodie na bondovky. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně není problém v tom, že by tato komedie neobstála ve zkoušce časem, protože situační komedie protkaná gagy, funguje pořád stejně. Takže zub času zahlodal nespíš na mě, resp. na mé schopnosti nechat se pobavit infantilními fórky ve stylu opakovaných pádů do vody, rány hráběmi, na které šlápnete, nebo usednutí na katapult, který vás příhodně mrskne na nejvhodnější místo. Prostě už se tomu nejsem schopen smát. Návrat Pinkulína je mix Fantomase, parodie na starého Bonda a samozřejmě prvního Pantera. Ale přestože jsem se za břicho nepopadal, nijak výrazně jsem se nenudil a otrávený taky nejsem. Nelze totiž neocenit herecké výkony, včetně dabingu a milou bezelstnost, s jakou je tento film divákovi předkládán. Není v tom žádný škleb, vypočítavost...prostě stará dobrá, poctivá komedie. 70% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dalsi perfektni dil o Clouseauovi, kterej se radi mezi ty nejlepsi. Dreyfus tady uz definitivne zmagoril a stal se hlavnim zaporakem, takze se celej film toci kolem Clouseaua a Dreyfuse, coz je fajn, akorat obcas maj nektere postavy zbytecne moc prostoru na ukor Sellerse. Sellers je tu jako vzdy dokonalej, navic v souboji s Catoem uz pouziva tyce a ma tu asi nejuchylnejsi masku, dentistu. A dojde i na nekolik vcelku slusne zvladnutejch trikovejch zaberu. Dalsi skvela komedie. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • V původním českém dabingu filmu se z ruské vražedkyně Olgy (Lesley-Anne Down) stala vyslankyně mafie. (L_O_U_S)
  • První film, který má Růžového pantera v názvu, přestože se v něm neobjeví. (Kulmon)

Reklama

Reklama