Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Z bývalého vrchního inspektora Dreyfuse (Herbert Lom), kterého Clouseauovy (Peter Sellers) eskapády přivedly do blázince, se stane král zločinu. Unese vynálezce ničivé zbraně a hrozí celému světu zkázou, pokud nebude splněn jeho jediný požadavek – Clouseauova smrt! Pronásledovaný Clouseau je tak nucen střídat jeden nápadný (ale legrační) převlek za druhým. Ze spárů ďábelského Dreyfuse jej vytrhne sovětská špionka Olga (Lesley-Anne Downová), která se do komisaře zamiluje a ze všech sil se ho snaží ochránit. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (246)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Blbý a blbější ze Scotland Yardu. Naštěstí ti dva mají v sobě rovněž kapku chytrosti, tedy jeden z nich minimálně. Chodí v hnědém baloňáčku s vyšívaným kloboučkem, střídá rafinované převleky a na pouti plné zabijáckých škarohlídů předvádí s nenápadní precizností svůj geniální čich na příchozí nebezpečí, hodný velkého Sherlocka Holmese. Jmenuje se Clouseau, inspektor Clouseau... Osobně nepatřím k fanouškům "Panteří" série, mé hodnocení předchozích dílů se potácelo na rozpačitých 3 hvězdách, a Peter Sellers si vysloužil mou oblibu díky zcela jiným filmům. Nicméně určitě se zde shodnu s názorem většiny, že se jedná o nejpovedenější díl, tady konečně vnímám tolik proklamované navázání na němé grotesky v moderním hávu na úrovni, tady konečně vnímám klasiku svého žánru. Kromě skvělého úvodu rozhodně stojí za to minimálně prohlídka domu a výslech přítomných s milou "mezihrou" v tělocvičně nebo Clouseauovy trampoty se zdvihajícím se mostem (či jiné pokusy, jak se dostat přes řeku). Sellers tady naplno řádí, přímo ve vražedně bláznivém tempu, navíc zmizelo hodně toho, co v mých očích předchozí díl Návrat Růžového Pantera coby parodii brzdilo. Pár otravných záporáků, občas přehnaný Lomův exhibicionismus a příliš praštěné karate nelze přehlédnout, ale přežít určitě ano. Oficiální text distributora je tentokrát výjimečně nápaditý, nejen trefně vystihuje hru mezi inspektory lidovým příslovým, ale rovněž charakteristiku filmu: ďábelsky geniální! :-) :-) 80% ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Na to, že to má 84%, mi to zas tak úžasné nepřišlo. Dokonce horší, než předchozí dva díly. Sice jenom o kousek, ale s hvězdičkou už jsem musel jít dolů. Pořád je to ale skvělá zábava a bohužel je to poslední díl Pantera, který opravdu stojí za to. Další pokračování už měla výrazně sestupnou tendenci. 85% ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Jako parodie na bondovky průměr (velmi podobný je Fantomas se zlobí), ale jinak jde o skvělou ukázku Sellersovy geniality. Používá totiž stokrát použité a otřepané situace, ale dokáže je podat tak, jako kdyby byly úplně nové. Už jen ten začátek - hrábě, lavička a rybník. V kolika němých groteskách to už bylo k vidění? Ale jestli se vám to zdá jednoduché, zkuste si to někdy pro své přátele zahrát. Je to zatraceně těžké a proto dnes většina těch rádoby komiků (mluvím o vás - Stiller, Ferell, Murphy apod) raději mele hubou a využívá triky či fekální humor. A proto i přes tu otřepanost, i přes chabou druhou "bondovskou" půlku jsou to pořád solidní čtyři hvězdičky. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

psychiatrická léčebna. bývalý šéf inspektor Dreyfus je připraven opustit tento ústav. jeho fóbie na jméno a vše co připomíná Clousea je (zdá se) vyléčena. bohužel, největší zkoušku má však před sebou. Clouseau jde na návštěvu! čeká nás to nejlepší, co se dá v této sérii vidět: Kato -žlutá opice a jejich ,,tréninky", perfektní převleky (quasimodo) a šílený Dreyfus, který pokuď nedostane Clousea zničí cokoli. proto musí do akce vyrazit nejlepší světový zabijáci!! ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Čtvrtá víceméně z piety – ve své době jsem konkrétně tohle pokračování v kině absolvoval nepočítaněkrát. Stejný efekt jako u českého Agenta W4C – originál bondovky byly politicky závadné, tož nám klukům lačným po rafinovaných agentech, ďábelských zlosynech a oslnivých kráskách nezbylo než hltat parodie, ty se tzv. směly. Pak má člověk v dospělosti brát svět vážně. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • V původním českém dabingu filmu se z ruské vražedkyně Olgy (Lesley-Anne Down) stala vyslankyně mafie. (L_O_U_S)
  • První film, který má Růžového pantera v názvu, přestože se v něm neobjeví. (Kulmon)

Reklama

Reklama