Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z bývalého vrchního inspektora Dreyfuse (Herbert Lom), kterého Clouseauovy (Peter Sellers) eskapády přivedly do blázince, se stane král zločinu. Unese vynálezce ničivé zbraně a hrozí celému světu zkázou, pokud nebude splněn jeho jediný požadavek – Clouseauova smrt! Pronásledovaný Clouseau je tak nucen střídat jeden nápadný (ale legrační) převlek za druhým. Ze spárů ďábelského Dreyfuse jej vytrhne sovětská špionka Olga (Lesley-Anne Downová), která se do komisaře zamiluje a ze všech sil se ho snaží ochránit. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dalsi perfektni dil o Clouseauovi, kterej se radi mezi ty nejlepsi. Dreyfus tady uz definitivne zmagoril a stal se hlavnim zaporakem, takze se celej film toci kolem Clouseaua a Dreyfuse, coz je fajn, akorat obcas maj nektere postavy zbytecne moc prostoru na ukor Sellerse. Sellers je tu jako vzdy dokonalej, navic v souboji s Catoem uz pouziva tyce a ma tu asi nejuchylnejsi masku, dentistu. A dojde i na nekolik vcelku slusne zvladnutejch trikovejch zaberu. Dalsi skvela komedie. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Po druhém a prvním filmu je tenhle mým třetím nejoblíbenějším z celé série. Clouseau opět řádí jako černá ruka a už úvodní návštěva blázince, kam (vrchní) inspektor dohnal nebohého Dreyfuse, dává tušit velké věci. Nejlepší na tomhle filmu je, že Peter Sellers prakticky nezmizí z obrazu (a když, tak ne na dlouho), gagů je požehnaně a scénář má v rukávu tak dokonalé trumfy, jako například vyšetřování v domě Fassbenderových, dobývání hradu nebo převlek za zubaře. Úvodní titulky jsou tradičně skvělé, o Manciniho hudbě nemluvě. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Má někdo pocit, že se zde skrývá?" Tak tohle je Clouseau v nejlepší formě a to při soubojích s Katem, při cvičení na oblíbených bradlech, při striptýzu, při drobném rozladění klavíru i při vyšetřovacích metodách tradičně nebezpečných svému okolí. A to vše je nic proti nápaditému dobývání hradu, při němž dostává má bránice pořádně zabrat, i když po tolika reprízách by to už mohla brát s větším nadhledem. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tohle je recept na správnou komedii. Ingrediencemi jsou Peter Sellers, Herbert Lom a režisér Blake Edwards a vyvážený scénář, který, až na několik drobných zaváhání, se opravdu vydatně vyblbnul a místy až zešílel. Na zlepšení dobré nálady se doporučuje zhlédnout film s geniálním dabingem Stanislava Fišera a spol. Působí to jako balzám. Tyhle komedie se mně nikdy neohrají. Vždy si v nich najdu něco nového a předtím nepovšimnutého. 100% ()

5150 

všechny recenze uživatele

Příběh s krimi zápletkou je vcelku o ničem a o ten tu stejně nejde... Celý film stojí a padá na komice Petera Sellerse a ta spočívá v tom, že ze sebe dělá neuvěřitelného trotla, který buď sám padá nebo padá všechno okolo něj, popřípadě zkomolí nějaké to cizí slovíčko nebo něčí jméno a tak pořád dokola... Je tam toho tedy fest... Asi jsem z jiné planety, ale tohle tedy ne! hodnocení 1,5* ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • V původním českém dabingu filmu se z ruské vražedkyně Olgy (Lesley-Anne Down) stala vyslankyně mafie. (L_O_U_S)
  • První film, který má Růžového pantera v názvu, přestože se v něm neobjeví. (Kulmon)

Reklama

Reklama