Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z bývalého vrchního inspektora Dreyfuse (Herbert Lom), kterého Clouseauovy (Peter Sellers) eskapády přivedly do blázince, se stane král zločinu. Unese vynálezce ničivé zbraně a hrozí celému světu zkázou, pokud nebude splněn jeho jediný požadavek – Clouseauova smrt! Pronásledovaný Clouseau je tak nucen střídat jeden nápadný (ale legrační) převlek za druhým. Ze spárů ďábelského Dreyfuse jej vytrhne sovětská špionka Olga (Lesley-Anne Downová), která se do komisaře zamiluje a ze všech sil se ho snaží ochránit. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (246)

honajz 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý Panter do klasické filmové série, podle mne osobně nejlepší a s nejsevřenějším dějem. V úvodu má Dreyfus těsně před propuštěním z blázince, jenže to by se zde nesměl objevit jeho nemilovaný sok. A tak není divu, že Dreyfus uprchne a pokouší se jakýmkoliv způsobem Clouseaua zabít. Do toho ještě uprchne při převozu bankovní lupič Tournier, je unesen známý vědec, takže Clouseau má skutečně proč se ohánět. A co překvapí – Dreyfus bude v tomto dílu doslova vymazán ze světa. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Společně s povedenou Trojkou určitě středobod toho nejlepšího co v sérii vzniko. 4. díl je možná po dějové stránce zajímavější než na skečích postavená Trojka. Ale mě se líbí oba dva. -"Jsem zahradník Shork. -Co tady děláte? - Jsem zahradník. - Tak proč ste to neřekl hned?" O chvilku později.... - "Jak se jmenujete? - Shork. - Kuchař. - Zahradník. - ÁAAA tak už se nám to rýsuje". O ještě chvilku později.... "Tak včelař, který najednou nemůže mluvit. Kuchař, který si myslí že je zahradník." Tak tomuhle říkám tedy výslech podezřelých:) ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dalsi perfektni dil o Clouseauovi, kterej se radi mezi ty nejlepsi. Dreyfus tady uz definitivne zmagoril a stal se hlavnim zaporakem, takze se celej film toci kolem Clouseaua a Dreyfuse, coz je fajn, akorat obcas maj nektere postavy zbytecne moc prostoru na ukor Sellerse. Sellers je tu jako vzdy dokonalej, navic v souboji s Catoem uz pouziva tyce a ma tu asi nejuchylnejsi masku, dentistu. A dojde i na nekolik vcelku slusne zvladnutejch trikovejch zaberu. Dalsi skvela komedie. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Panterovka/Clouseauovka, která má tady na databázi nejvyšší hodnocení a dokonce jí moc nechybí do TOP 300 filmů vůbec. Podle mě je na stejné úrovni, jako druhý a třetí díl a dodnes, ani po několika zhlédnutích, nedokáži určit vítěze. Ale to není důležité, je to skvělá komedie! Tolik scén a gagů, které se divákovi vryjí do paměti, bondovská atmosféra a také sci-fi zápletka, všeho je tady vrchovatě. U mě nejvíc boduje návštěva v blázinci, výslech, při kterém vezme za své vzácné piano či souboj s Catem, kdy vrchní inspektor zničí prakticky celý byt. Výborná zábava, Peter Sellers byl skutečný mistr (velkou práci odvádí v českém dabingu i pan Fišer). Klasika, která diváka naladí už v úvodu skvělými animovanými titulky. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Humor mi přišel ještě víc ulítlejší než kdykoli předtím, a přesto je tento díl hned za druhým ze série nejlepší. Shodou okolností má tento film společné s Růžovým panterem jen postavu Clouseaua, o onen slavný diamant zde opět nejde. Dreyfuss se zvedl ještě o stupeň výše, Clouseau je jako vždy na 100% - nejlepší moment: vyslýchání personálu v domě. Novým prvkem jsou parodie - v úvodních titulkách si bere Edwards na mušku známé hollywoodské klasiky, na konci zase milostné scény z romantických filmů. Některé scény mi připomněly neméně skvělého Fantomase, ale nevím, zda to bylo úmyslně. Co ale zjišťuji, že existují dvě dabingové verze - viděl jsem bohužel tu vyrobenou pro VHS, kde se střídá v pravidelných intervalech ve vedlejších rolích dvojice Šrom - Klapka. Aspoň že Stanislav Fišer zůstává zachován. Jelikož jsme se tu vyhnuli hluchým místům, dávám tentokrát bez jakýchkoli debat pět hvězd. "Zavolejte FBI, CIA a Pentagon a zjistěte, kdo vyhrál!" ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • První film, který má Růžového pantera v názvu, přestože se v něm neobjeví. (Kulmon)
  • Během natáčení tohoto filmu měl Blake Edwards stále větší potíže s komunikací s Peterem Sellersem (Clouseau). Edwards to přičítal Sellersovu zhoršujícímu se psychickému stavu. Přesto se film stal jedním z nejoblíbenějších dílů série, ale Peter Sellers s ním naopak vůbec nebyl spokojen. (mar48)

Reklama

Reklama