Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Okazaki uteká o život s taškou, v ktorej je sto miliónov jenov a plní telefonické rozkazy tajomného vydierača. Avšak končí s guľkou v hlave. Tak ako on, skončil i Araki, ibaže rozštvrtený. Obaja pracovali pre bývalého ministra zahraničných vecí Mochizukiho, ktorý v súčasnosti kandiduje na premiéra krajiny.
V tokijskej centrále L.A. Millenium Bank bolo spreneverených zhodou okolností tiež 100 melónov. Na ostrove Okino-Mafune sa pred 16-timi rokmi stala udalosť, ktorá spôsobila jeho vyľudnenie. Jeho konzekvenciám je na stope novinárka Kyoko.
Kto alebo čo je M.W.? Kto je tajomný vydierač? Čo sa udialo pred 16-timi rokmi? A ako všetko spolu súvisí? (sochoking)

(více)

Recenze (5)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Dosti temné a drsné akční drama. Příběh v němž se kdysi odehrály smutné události na japonském ostrově v době Války v perském zálivu, mají pokračování o 16 let později. Dva kamarádi, kteří to přežili se vyrovnají s tragédií každý po svém. Michio Yuki(Hiroshi Tamaki) touží po pomstě, zatímco Garai je knězem a chce prostě jen žít dále. Yuki vezme věci do vlastních rukou a neváhá přitom dosti tvrdě využívat ostatní. Celý film začíná dlouhou akční sekvenecí, která nepostrádá dynamiku, našlapanou hudbu, z prostředí Bangkoku se poté přesuneme do Japonska, kde dochází ke zvolnění tempa a akce nastává jen sporadicky, příběh se začne odvíjet směrem, který je nevyhnutelný i přes jistou šablonovitost, to nepostrádá napětí a hlavně to finále a závěr mě naprosto dostaly. Obě hlavní postavy jsou na poslední třetinu v symbolických barvách, Yuki v černém, Garai v bílém, práce kamery je někdy hodně povedená. Hlavní charaktery jsou dobře vykresleny a hlavně zahrány, zejména Tamaki válí. Autorem předlohy, která posloužila pro film je Osamu Tezuka. I přes určitý propad tempa po první hodině musím říct, že tohle je chytrý, vygradovaný thriller. Možná, že mi úsudek zastřel Hiroshi Tamaki (jak koukám na hodnocení ostatních), kteý je pro mě oblíbeným hercem, ale i tak si myslím, že čtyřhěvzdičkové kategorie byť těsně tak přece tento snímek patří. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Podle zajimave predlohy, vice nez slusne natoceny napinavy thriller. Potesenim mi byl, do tak rikajic "svoji tipicke role" obsazeny Ryo Ishibashi. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Takže , ja bych to urobil takto : normálne by som počkal, nech si tými stupídnymi kecami docupitá až tak blízko, že sa mu bude hlaveň pištole dotýkať čela , jednu by som vypálil, poškrabkal sa na guloch, zabehol si zajebať s kurvou do hotela a ked by som sa na druhý deň vrátil, ešte by som mal minimálne 10 sekúnd na to, aby som ho zdvihol zo zeme a odhodil aspoň 20 km daleko od deciek ! Ten granát . To za prvé . No , a za druhé , rozprávku o jebnutom otcovi Garaiovi si nechajte ako bonus na koniec ! Ale okrem toho, je to vynikajúci thriller . ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Dobře rozjeté, ale nakonec utopené v dramatických záběrech, zpomalovačkách, doslovných vysvětlovačkách a přetažené stopáži. Počáteční svěží nádech rozfoukán zbytečnou, až uspávající, dramatizací. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Postupné rozplétání konspirace a vyšetřování souvisejících vražd má celkem náboj a vede k přiměřenému rozřešení. Zdlouhavému finále však předchází výrazná ztráta tempa, kterou se marně pokouší zakčnit zběsilé zoomy a roztřesené, rozmazané švenky kamery (třeba i při zvednutí telefonu). ()

Reklama

Reklama