Reklama

Reklama

Snímek The Runaways vypráví příběh stejnojmené dívčí rockové kapely, zformované v druhé polovině 70. let. Duší vůbec první dívčí kapely byla Joan Jett, kterou ve filmu ztvárnila Kristen Stewartová. Ozdobou a zároveň hlavní zpěvačkou byla Cherie Currie, kterou si zahrála Dakota Fanningová. Dívky skupinu založily už jako teenagerky a úspěch se dostavil velmi rychle, byly však mezi nimi velké problémy a každá z nich viděla společnou budoucnost trochu jinak. Film, založený na memoárech právě Cherrie, popisuje počátky kapely, nečekanou slávu, její temnou stránku a vztahy mezi jednotlivými členkami, které vedly zákonitě až k rozpadu skupiny. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (370)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Nuudaa," řekl by Homer Simpson. "Škoodaa," dodal bych já. Vážně. Runaways mě nudily a zklamaly, a to jsem se na ně celkem těšil. Tak ale abych to shrnul, vezmu napřed klady: Dobrá muzika, líbivě divoká režie (videoklipařka se nezapře), producent Kim Fowley hraný Michaelem Shannonem. Zápory: Překvapivě dvojice hlavních hereček, kterým jsem rockerky a drsňačky příliš nevěřil (obzvlášť tedy Dakotě - třeba s filmem Domino a vynikající přeměnou Keiry Knightley se to srovnat nedá vůbec), nezajímavý, zdlouhavý příběh, scénář, který je jedno velké klišé a dopadne a odvíjí se přesně tak, jak na začátku tušíte (ano, psala ho paní režisérka), a s tím vším je pak spojená i další výtka - přehnaná délka. Dlouho se mi ve Filmovém klubu nestalo, abych se nudou začal ošívat a vrtět a dění na plátně mě vlastně nebavilo... Promiňte, dámy, ale vychází mi z toho dvě a možná kousek hvězdy.__P.S. Kristen Stewart to ale sekne, to nepopřu. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Joan Jett bude provždy spojena se skladbou, kterou vnímám jako hymnu všech bláznů oddaných rockové muzice - I love rock´n´roll. Film o začátcích muzikantky tělem i duší je plný much. Když jsem ho sledovala, šlo mi hlavou, jak je všechny vyjmenuju, ale zakazuju si to. Chci mít zas z filmu jen pocity, ne písmenka, co na mě při sledování útočí. Joan to tak měla, nechala se vést pocitem - láskou k muzice - "To je můj život", všechno okolo je jen balast. Tohle jsem ve filmu viděla a za TO dávám 4*. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Příběh snad až legendární dívčí hard rockový kapely, no není to špatný. Celkem dobře zfilmováno, řekl bych (příběh Runaways jsem vůbec neznal, tak to těžko posoudím). Má to svůj ksicht, první polovina nemá chybu. Ale když pak člověk čeká nějaký vykolejení, nic velkýho nepřijde, a když pak člověk čeká nějaký pořádný završení, je konec. Není to takový ten šablonovitý průběh, což je ale právě asi škoda - připadal jsem si trochu ošizen, i když teda nejspíš nebylo o co. Herecky pěkný, Michael Shannon (jako výstřední producent Kim Fowley) byl super. 7/10. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Strašně dlouho se mi na to nechtělo podívat, ale nakonec jsem se odhodlala. A i když jsem si vcelku jistá, že se na to v nejbližší době (jestli vůbec někdy) nehodlám znova podívat. Vcelku se mi to líbilo, rozhodně zajímavě natočený příběh o holkách s velkým potenciálem, který však zničily v drogách. Navíc je film protkaný velice chytlavými písničkami. Kristeniny vlasy byli opravdu strašné, ale chápu proč se nechala ostříhat a obarvit, docela jsem jí tu Joan věřila. 4* ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Tak pro mě osobně by se tento film točit rozhodně nemusel - za prvé: o existenci The Runaways jsem neměla páru, až na jeden "flák", který, jak se ukázalo, stejně nahrála až Joan Jett samotná - za druhé: krom toho, že tato rocková kapela byla výjimečná ve světě mužských hudebních seskupení tím, že byla jako první ryze dívčí, nebyla ničím jiným zajímavá, pokud tedy někoho zvlášť neberou zfetované mladistvé z rozvrácených rodin - za třetí: neoslnil mě ani rozpačitý konec, kde se mně dalo na vědomí, jak se Cherie Currie po dlouhém boji vyhrabala ze svých závislostí... no jistěéééé, proto v současnosti vyřezává motorovou pilou sochy :-D. Důvod, proč jsem si snímek vybrala, byla pouhá zvědavost na zajímavého Michaela Shannona, který se mi jeví stále zajímavějším, což je jedním z kladů tohoto filmu, druhým je Dakota Fanning, ke Kristen Stewart se snad ani nebudu vyjadřovat a celek mně vyzněl jako jeden velký, pubertální trapas, na který každý, komu se stal, kouká rychle zapomenout. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Film je adaptací knihy „Neon Angel: The Cherie Currie Story“ od Neala Shustermana a Cherie Currie, zpěvačky skupiny The Runaways. (-Marc-)
  • Na filmu spolupracovali Joan Jett, Cherie Currie, Sandy West i Kim Fowley, ostatní členky skupiny Lita Ford a Jackie Fox nebyly do filmu zapojeny. Postava Jackie Fox se ve filmu vůbec neobjeví, byla nahrazena fiktivní baskytaristkou Robin Robinson. (SydneyB)
  • Rocková hymna „Cherry Bomb“ byla napsána pro Cherie Currie na jejím konkurzu. (noelcoward73)

Související novinky

Mad Max zachraňuje supermodelky

Mad Max zachraňuje supermodelky

19.06.2012

Tak v téhle postkatastrofické budoucnosti bude opravdu horko. Nejen proto, že se tradičně projedeme sluncem rozpálenou pustinou, ale hlavní kořistí, o kterou se porvou postapo pankáči v bizarních… (více)

Reklama

Reklama