Reklama

Reklama

Angola - sen a skutečnost

  • angličtina Angola - Dreams and Reality

Obsahy(1)

Před deseti lety skončila v Angole občanská válka, která s různou intenzitou trápila tuto africkou zemi od roku 1975, kdy se osvobodila od portugalské koloniální nadvlády. Vladimír Lima z organizace Člověk v tísni a Martin Lošťák z České zemědělské univerzity se v rámci své mise starají o to, aby měli angolští studující možnost se kvalifikovat a podílet se tak na rozvoji země. (Jeden svět)

(více)

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele

Tedy to je děsivý přelidněný kontinent. Na africkém kontinentě si vykáceli téměř všechny lesy a nyní se diví, že trpí suchem, ale jak je vidět v roce 2008 se z tohoto úhlu pohledu ještě nedívali. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Dokument par excellence. Natáčený z nitra komunity, jak to má být. Průvodci jsou lidé, jež misi vedou a realizují, vypovídají ti, o nichž je dokument především. Tvůrci ukazují nám neznámý svět v celé jeho pestrosti, poodhalují historii, kulturní zvyklosti, zájmy, potřeby, radosti i těžkosti. Ukazují, jak krásné je dávat a dostávat. Přinášejí naději v lepší zítřky. Svým stylem těší a hladí. Informují o českém rozvojovém projektu, který je naprosto perfektní!!! Díky tvůrcům za lehkost a Člověku v tísni za úsilí. ()

Reklama

Galerie (15)

Související novinky

Člověk v tísni na platformě Jeden svět online

Člověk v tísni na platformě Jeden svět online

04.02.2022

Díky minulému ročníku festivalu, který částečně uskutečnil online, vznikla platforma Jeden svět online. Na této VOD platformě si můžete pouštět dokumentární filmy z festivalu po celý rok. Zároveň… (více)

Reklama

Reklama