Reklama

Reklama

Popelka

všechny plakáty
Animovaný / Pohádka
Itálie / Japonsko, 1995, 88 min

Režie:

Ricky Corradi

Scénář:

Orlando Corradi

Obsahy(1)

Zlá macecha a nevlastní sestry trýzní Popelku těmi nejtěžšími domácími pracemi. Ponížení a hrubost jsou na denním pořádku této krásné osiřelé dívky. Popelka si však nezoufá, má několik přátel, kteří jsou jí v utrpení podporou – dvě myši, psa a holubičku, jež rozumí lidské řeči díky madam Paulette, roztržité sousedce s kouzelnou hůlkou. Tajemný Charles je jedním z těch, který je šťastný, že došlo k jeho setkání s Popelkou. Mladý rebel, který nenávidí jakoukoli formu útlaku je často přinucen ke lži, aby zakryl svůj urozený původ prince ze země Emerald. Zlý vévoda Zaral se chystá přisvojit si jeho trůn. Za pomoci Popleky a jejích přátel se mu podaří zloducha porazit a šťastný konec na sebe nenechá dlouho čekat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Rosana 

všechny recenze uživatele

Klasika :) Sice trochu kýčovité, ale roztomilé a pěkně zpracované. Pohádka, která potěší. Bohužel ten slovenský dabing mi k tomu moc neseděl, ale i to bylo svýmzpůsobem kouzelné. ()

Elenor 

všechny recenze uživatele

Původní japonské anime natočené na motivy klasické pohádky sestříhané do filmu. Díky tomu hodně klíčových scén vypadlo a řada momentů tak působí nelogicky. I přesto to ale nebyl špatný pokus a japonská animace je jako vždy nádherná! ()

Reklama

Reklama