Reklama

Reklama

Návrat Růžového pantera

  • Velká Británie The Return of the Pink Panther (více)
Trailer

Obsahy(1)

Géniové světové komiky Blake Edwards a Peter Sellers se znovu setkávají ve filmu Návrat Růžového pantera. Diamant Růžový panter byl ukraden a zbyla po něm jediná stopa - bílá rukavice - poznávací znamení světově proslulého lupiče klenotů, který si říká Fantom (Christopher Plummer). Ten už je prý dávno v penzi, přesto se ale dostává na první místo seznamu podezřelých inspektora Clouseaua. Fantom chce ale své jméno očistit. Vydává se pátrat po skutečném zloději a zmatkaře Clouseaua zatím záměrně posílá čmuchat po špatné stopě. Vrchnímu inspektoru Dreyfusovi (Herbert Lom) už ale s šíleným podřízeným dochází trpělivost a v záchvatu zuřivosti se rozhodne Clouseaua zabít a jednou provždy se ho zbavit! (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Je tady Návrat Růžového pantera. První z opravdu pobóchaných dílů, ve kterých to hňup Clouseasu rozjíždí na plný koule, i když v tomto díle jde opravdu jen o rozjezd. První polovina je naprosto skvělá, zato závěrečná část v Lugashi/Gstaadu už je trochu slabší. Nelíbí se mi také Christopher Plummer, který vystřídal perfektně galantního Davida Nivena v roli Fantóma. Nu což, za zbláznění Dreyfuse to stojí...85% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Některé ty gagy jsou naprosto neskutečné. A popravdě, zjistil jsem, že v originál zní ještě lépe, tedy pokud se jedná o hlášky, než je tomu v češtině, kdy dabing jsem přece jen znal více. Peter Sellers je ale natolik neskutečný, že je prostě lépe se na něj dívat v původním znění, protože on hrál jako celek tedy i hlasem. ()

Reklama

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Růžový panter se vrátil a já cítím silné déjà vu. Oproti prvnímu dílu má tohle pokračování možná o trošku více vtipu a určitě napínavější děj (hlavně ta úvodní scéna s uloupením růžového pantera je natočena na jedničku). Ale trapnosti (ať už v podání Peter Sellerse coby vrcholného nešiky inspektora Clouseaua či Herberta Loma coby bláznivého vrchního inspektora Dreyfuse) je zde stále na rozdávání. Nemohu si pomoct, ale v případě Clouseaua jsem se mnohdy až bál, co dotyčný zas vyvede a někdy mi ty jeho kousky vůbec nedávaly smysl (viz třeba scéna s vysavačem či lampičkou). A pokud jde o Dreyfuse, musím říct, že když si poprvé spletl zapalovač s pistolí, přišlo mi to vtipné, ale jako opakovaný vtip, no nevím no... Každopádně ta jeho pozdější chorobná posedlost likvidací Clouseaua mi přišlo spíš hloupá než vtipná. Vím, že u bláznivých komedií není radno za vším hledat logiku, přesto je mi líto, ale růžový panter si ani na podruhé u mě víc než tři hvězdičky nevyslouží (ač oproti prvnímu dílu série jsou to plnohodnotné tři hvězdy). Tak snad na potřetí... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

„Odstranil jsem vám to zvonění z Vašeho zvonku. Máte to grátis“ a spousta dalších legendárních komisařových hlášek, jako např. Telefén, Vilný pokoj a samozřejmě Opoce. Peter Sellers v životní roli. Úchvatná dobrodružná komedie se spoustou situačního humoru a skvělými Sellersovými převleky. Bezesporu jedna z nejlepších komediálních sérií. Pro mnohé je toto nejlepší část série, je vynikající, mnohokrát jsem vybuchl v hlasitý smích, ale ještě lepší je podle mě díl následující. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pro tenhle dil plati prakticky to same co pro A Shot in the Dark, az na par detailu. Herbert Lom tu je jeste silenejsi, coz je plus. Pribeh je opet originalni, ale je tu krapet mene forku, nektere uz se opakujou a od zacatku je jasne, kdo diamant ukrad. Coz by se zdalo jako minus, ale ono to vlasne vubec nevadi. Takze jediny minus je, ze Littona nehraje Niven, ale dost nevyraznej Plummer, kteryho teda moc nemusim. Ale celkove se jedna opet o skvelou blaznivou komedii. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (13)

  • Film sa natáčal vo Švajčiarsku v meste Saanen. (dyfur)
  • První film ze série Růžového pantera, ve kterém Peter Sellers (Jacques Clouseau) používá francouzský akcent. (Kulmon)
  • Původní trailer filmu sestává zejména z nepoužitých záběrů. (Kulmon)

Reklama

Reklama