Reklama

Reklama

Návrat Růžového pantera

  • Velká Británie The Return of the Pink Panther (více)
Trailer

Obsahy(1)

Géniové světové komiky Blake Edwards a Peter Sellers se znovu setkávají ve filmu Návrat Růžového pantera. Diamant Růžový panter byl ukraden a zbyla po něm jediná stopa - bílá rukavice - poznávací znamení světově proslulého lupiče klenotů, který si říká Fantom (Christopher Plummer). Ten už je prý dávno v penzi, přesto se ale dostává na první místo seznamu podezřelých inspektora Clouseaua. Fantom chce ale své jméno očistit. Vydává se pátrat po skutečném zloději a zmatkaře Clouseaua zatím záměrně posílá čmuchat po špatné stopě. Vrchnímu inspektoru Dreyfusovi (Herbert Lom) už ale s šíleným podřízeným dochází trpělivost a v záchvatu zuřivosti se rozhodne Clouseaua zabít a jednou provždy se ho zbavit! (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

topi 

všechny recenze uživatele

"Dovolte, abych se představil, jsem Emil Florno a spojový mistr a expert a vedoucí opravář telefénní společnosti v Nice a přišel jsem opravit váš porouchaný fén." "Naliju si to do hlavy na vaše zdraví, dítě." "Každý den vstávám za kuropění a pak svištím celý den na ledovci." Jenom píšu tyhle řádky a chlámu se jak sviňa :D. Ty hlášky nestárnou, jsou nesmrtelný. Tenhle díl je doslova napěchovaný desítkami scének a převleků, které na sebe inspektor Clouseau bere. Tohle je podívaná pro bohy! Jako malej jsem se u toho královsky bavil, jako velkej u toho řvu smíchy! Návrat Růžového pantera je skvostné pokračování této geniální série. Absolutní klasika anglických komedií. Co z toho dělá kompletně nepřekonatelný kult je dabing, boha jeho ten dabing je peklo! Stačí, když slyším a zároveň i vidím Rudlu Hrušínského jako Dreyfuse a mám dost!!! Miluju tento film! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

„Odstranil jsem vám to zvonění z Vašeho zvonku. Máte to grátis“ a spousta dalších legendárních komisařových hlášek, jako např. Telefén, Vilný pokoj a samozřejmě Opoce. Peter Sellers v životní roli. Úchvatná dobrodružná komedie se spoustou situačního humoru a skvělými Sellersovými převleky. Bezesporu jedna z nejlepších komediálních sérií. Pro mnohé je toto nejlepší část série, je vynikající, mnohokrát jsem vybuchl v hlasitý smích, ale ještě lepší je podle mě díl následující. ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Tenhle, v pořadí třetí díl, je velice povedený, až na přeobsazení sira Charlese Christopherem Plummerem (David Niven nechtěl vstoupit podruhé do stejné řeky), ale varuju: existují dvě verze dabingu, jedna dobrá, pražská se Stanislavem Fišerem, druhá naprosto HORRIBLE ;-) z Brna. Hnus! Hnus! Zachraň se kdo můžeš! ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Když se mě kdokoliv zeptá kdo je Clouseau? Co odpovím? Zda geniální policista nebo nebo mimořádně infantintilní jedinec? Kdepak, odpovím, že to je člověk lépe řečeno postava, kterou mám rád a tak to zůstane navždy. Edwards a Sellers vytvořili něco vyjímečného a přeji pokusu S.Martina, aby mu nový pokus s Clouseaem vyšel, to je postava, která by měla být nesmrtelná... Pomsta R.P. do toho samo nepatří... ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Vynucená pauza podivínskému inspektorovi jedině prospěla. Ve stáří Sellers už více hazarduje a neštítí se prakticky ničeho. Ani Blake Edwards za ty léta "bez Pantera" příliš slávy neposbíral a tak ještě rád sáhl po záchranném laně. Posun je zřetelný i v příběhu -> namísto komplikovaně vršeného děje nastupují klasické situační scénky v nichž jde celý případ hodně okolo. Není co vytknout. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (13)

  • Původní trailer filmu sestává zejména z nepoužitých záběrů. (Kulmon)
  • V byte inšpektora Clouseaua (Peter Sellers) visí na stene portrét Vladimira Iľjiča Lenina. (Sao Saoi)

Reklama

Reklama