Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve Venezuele mají jedno oblíbené lidové rčení: Zloděj, který okrade jiného zloděje, zaslouží 100 let hájení. A není to zas tak dávno, kdy tamější bankovní systém zažil něco, pro co se v médiích ujalo označení "nejhorší finanční krize všech dob". Banky krachovaly jedna po druhé a lidé přicházeli doslova o všechno. Horacio, Valmore, Rogelio a Vicente byli sice spořádaní otcové rodin a jinak vážení občané, ale i oni se tehdy ocitli na té špatné straně. A někdo se přece o rodinu postarat musí, takže nápad vyloupit banku se v takovém případě nezdá až tak skandální. Horacio má báječný plán, který musí vyjít, takže nakonec přátele opravdu přesvědčí. A v době, kdy nikdo neví, jestli zítra nepřijde o všechny úspory, je určitě lepší si vzít sám, než se nechat okrást. Dokonale zorganizovaná akce se rozjede přesně podle plánu a klape až do nečekaného zádrhele. Nejsou totiž na místě první. Svižná komedie, jejíž námět potěší srdce každého, kdo kdy nechal své peníze nedobrovolně v sejfech nenasytných bank, slavila v době svého vzniku obrovské divácké úspěchy a její aktuálnost nejenže neklesá, ale ve spojení s současnou hypoteční krizí, dokonce stoupá. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

V pomalejším, trochu nepřehledném úvodu se představí všichni hlavní hrdinové, poté se děj přesune do banky a pečlivě naplánovaná akce může začít. Chvíli to vypadá na docela povedenou taškařici, ale s přibývajícími minutami se ukáže, že to zase až tak velká legrace není, alespoň ne pro "malé zloděje" ... Kdyby se režii podařilo udržet po celou stopáž stejnou úroveň a atmosféru, jakou měla "kontrola“ v bance, byla by to neveselá, hořká komedie se solidními 4*. Takhle jsem trochu v rozpacích, výsledek není takový, jaký MOHL být - vidím to tak na 50%, ale kvůli originálnímu scénáři za 3*. ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie, která neurazí, ale také nenadchne. Za několik dobrých momentů, slušné herce, kvalitní scénář a příjemnou hudbu dávám 3*. ()

Judas 

všechny recenze uživatele

Zřejmě venezuelský humor není to pravé pro mě, ale atmosféra, která vystihuje pro nás exotické končiny... ()

DooFooS 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to bylo trochu na můj vkus latinskoamericky ukřičené, ale postupem času film nabíral hloubku a jako komedii bych ho označil jedině s přívlastkem hořká a jak je známo: Hořka je dobrá a tady to platí dvojnásob. Čtvrtou hvězdu si pak u mě pro film vydobil scénář. ()

Reklama

Reklama