Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šéf inspektor Jacques Clouseau zašel do obchodu profesora Ballse, aby si vyzkoušel nový převlek. Clouseau je z převleku nadšený, ale do obchodu jej sledovali zabijáci vyslaní mafií, aby Clouseaua zlikvidovali, neboť Clouseau ohrožuje chystanou akci v hodnotě mnoha miliónů dolarů. Obchod profesora Ballse vybouchne, ale inspektor Clouseau přežije. Mafiáni najmou čínského zabijáka, kterému se také nepodaří Clouseaua zabít a tak hlava francouzské mafiánské větve Philipe Douvier vláká inspektora do pasti. Než se stačí inspektor Clouseau chytit do nastražené pasti je přepaden známým zločincem Claudem Russoem, který vezme Clouseauvi auto i oblečení a nechá mu jen své ženské šaty, v nichž inspektora přepadl. Inspektorovo auto, s Russoem za volantem, je o pár set metrů dál rozstříleno a při nárazu do sloupu vybouchne. Všichni jsou přesvědčeni, že v autě zahynul inspektor Clouseau a zprávy o jeho smrti se šíří velmi rychle i do zařízení pro duševně nemocné, kde je hospitalizován inspektor Charles Dreyfus. Dreyfus skončil v ústavu právě kvůli Clouseauovi a díky jeho smrti se cítí dobře a může vrátit zpět k policii, aby našel vrahy inspektora Clouseaua... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z nejzdařilejších dílů Růžového pantera. Jsou tu opravdu silné komické momenty, obzvlášť scény s Kattem. Při druhé polovině filmu, kdy si Katto nasadí silně dioptrické brýle a odletí s Clousseauem do Hong Kongu, se budete náramně bavit. Ale i první půlka není špatná (Clousseau přestrojený v dámských šatech nebo Clousseau na hřbitově). ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle už prostě není ono. Nemohu si pomoct, ale u tohohle filmu už jsem se tak nebavil, a co si pamatuji, nebavil mě tolik ani v minulosti, když jsem ho prvně viděl česky v televizi. Jasně, že jsou zde dobré scény, ale už mi to přijde trochu vyčpělé a trochu moc přitažené za vlasy. Pořád ale ještě dobré. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že by v Pomstě Růžového pantera šla laťka humoru nějak výrazně dolů, spíše naopak. Tenhle film mi připadá ještě lepší než třetí díl "Návrat". Všechno důležité je na svém místě, navíc Clouseau tady používá převleky, ve kterých ho miluji nejvíce (obzvlášť jako Číňan a vypasený Kmotr nemá chybu) a seznámíme se i s jejich výrobcem, už-zase-vrchní inspektor Dreyfus pronese senzační smuteční řeč, Cato toho v Hongkongu zničí více než samotný inspektor, půvab Dyan Cannon nelze přehlédnout a Henryho Manciniho obzvlášť během finále přeslechnout. Škoda, že je tenhle Panter poslední, kterého se Sellers dožil. Následující rýžovačku na peníze si mohl Blake Edwards odpustit. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Na každém dalším díle mě nejvíc baví to pomyšlení, z čeho to vlastně původně vzniklo. Ten obrovský rozdíl mezi prvním Panterem a každým dalším. Z vcelku vážné bondovsky laděné komedie do naprosto ulítlé taškařice, kde už se ani tak nehledí na kvalitu příběhu nebo herectví, ale na co největší vršení pokud možno humorných a třeskutých scén. A ne že by se to nedařilo. jen mi tak přijde, že v tomhle je Panter asi trochu výjimečný. Dneska by takový odklon jiné sérii asi lidi dost zazlívali. Je to už trošku sušší, ale pořád se tu najdou velmi výživné kousky (Clouseau v převleku námořníka je k pochchání), zábavná je i scéna s dominou. "Žena patří do kuchyně!"). A tak zatímco situační humor trošku slábne, ten slovní naopak je barvitější a kulervoucnější. Clouseaův slovník tady nemá chybu. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Premiéru snímku jsem kdysi zažil coby kluk a vnímal jsem ten film logicky úplně jinýma očima, než ho vidím dnes. Stejně jako řadu dalších fenoménů, i tuhle filmovou sérii musím přehodnotit, protože jakkoliv mě kdysi bavila, ten humor zestárnul, některé gagy a situace dnes už vnímám s pocitem trapnosti a i když se dají najít i funkční vtípky, představují menšinu. Sellers se sice v téhle grotesce předvádí s vervou jemu vlastní, ale jeho humor je příliš infantilní a dnes už se s ním míjím stejně jako s přehrávajícím Herbertem Lomem. Celkový dojem: 45 %. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Následující díl Stopa Růžového pantera (1982) Peter Sellers (Clouseau) ani režisér Blake Edwards kvůli osobním sporům natáčet nechtěli. Jelikož však produkční společnost United Artists chtěla v natáčení pokračovat, rozhodla se odvolat režiséra a vyplatit mu 2,5 milionu amerických dolarů. Nakonec se však jako režisér zase vrátil, a to kvůli smutné události, že Peter Sellers nečekaně zemřel. (mar48)
  • Několik hlášek z filmu je použito na začátcích vybraných skladeb z alba "Na eXX" od Tří sester. (puchal)
  • Peter Sellers (Clouseau) vydržel v této sérii hrát jen díky neúnavnému režiséru Blakeovi Edwardsovi, který jej od dílu Návrat Růžového pantera (1975) usilovně přemlouval, aby jím nenáviděnou roli znovu přijal. Sám Sellers se negativním vztahem ke svojí známé postavě netajil (údajně mu zničila kariéru dramatického umělce) a Pomsta Růžového pantera byla pro něj ukončením spolupráce. (LiVentura)

Reklama

Reklama