Reklama

Reklama

Nebezpečný parazit je mezi námi! Musí se zničit ještě dříve, než zasáhne celou civilizaci. A je jen jeden způsob, jak ho zničit - vypálit celý povrch Země. (oficiální text distributora)

Recenze (188)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se a nejsem zklamaný, takže palec nahoru. Sice to na mne působilo dojmem, jakobych už všechno viděl předtím někde jinde, ale nerušilo mně to. Více než zprvu očekávanou Věc mi snímek spíš připomněl díl Ice z Akt X (což už zmínil CISTICZ) nebo vážně pojatý Cabin Fever. Atmosféra ze začátku trochu drhne, ale časem se znatelně lepší a od určitého momentu zásadně přispívá k velmi příjemně nepříjemné podívané. The Thaw je sympatický sci-fi horor, jehož zhlédnutí můžu doporučit. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvápko, ke kterému, bych se nebýt tipu od kamaráda, nedostal ani za tisíc let. Pracuje se tu sice s mnohokrát použitými a okoukanými motivy (Věc v tom prostě vidím a né, že né), ale zároveň jde vidět snaha nezavděčit se divákovi za každou cenu. To se odráží i v atmosféře, která dává zejména ve střední pasáži divákovi pociťovat pocit nejistoty, který mám já osobně u podobných filmů velmi rád. K minusům - herci jsou podle očekávání toporní, Val Kilmer má nejlepší (herecká) léta za sebou, hudba jakoby zkopírovaná z kteréhokoliv jiného B-horroru dnešní doby. Mezi sci-fi horrory dnešní doby solidní nadprůměr. ()

Reklama

jefff 

všechny recenze uživatele

Nejdřív pomalejší rozjezd, potom docela svižný sci-fi/horor ne nepodobný například jedné známe epizody Akt X (ba přímo identický). Val Kilmer si tu zrovna moc nezahraje, což není až tak na škodu. Už totiž nevypadá, že by byl moc ve formě. Každopádně mínusem Thaw jsou občas nelogické scény, trochu klišovitý scénář i průměrní herci. Plus je docela odsýpající scénář, zajímavé téma a slušně vybudovaná atmosféra. Já zklamán nejsem. Naopak. Příjemná jednohubka. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Od toho jsem mnoho nečekal, ale o to víc jsem byl příjemně překvapen. Krásně komorní a přitom globální horor o zákeřných červech. Já se dobře bavil, bylo jasné jak že to asi dopadne (ono to u těhle filmů ani jinak dopadnou nemůže a happy end by to totálně zazdil). Postavy jsou taky jasně rozdány a mnoho zvratů se nedočkáme, ale to vůbec nevadí. Má to v sobě odkazy na jiné filmy viz Věc či Cabin fever. ()

Josefin 

všechny recenze uživatele

Vážně mě dostal začátek, ixodes ricinus to určitě, kdyby to tak bylo tak nevylezu ven.Nejedná se o žádné ohromující dílo, spíš než ultra horor to působí jako hrozba budoucí biologické kontaminace. Cizopasníci byli vážně nechutní: "Leze,leze po železe,až tam vleze a bohužel už nevyleze" ti dostanou největší část z hodnocení 2*. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo v Britskej Kolumbii v Kanade. (Danny88)

Reklama

Reklama