Reklama

Reklama

300: Vzestup říše

  • USA 300: Rise of an Empire (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pokračování epické ságy podle nového komiksového románu Franka Millera Xerxes, vyprávěného úchvatným vizuálním stylem úspěšné série „300", se přesouvá na nové bojiště – na moře, kde řecký generál Themistokles, usilující o sjednocení celého Řecka, vede bitvu, která zvrátí dosavadní vývoj války. Themistokles čelí masivní invazi perské armády vedené božským Xerxesem a Artemesií, pomstychtivou velitelkou perského loďstva. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (1 350)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Hezký animovaný film pro dorostence. Takto by měli Japíci točit! Tři až dva herci chvilkami vypadali jako opravdoví. Tak se na to podívejme ve světle dnešní pohnuté doby - ajatolláh obdržel varování, že na něj stačí i parta řeckých plážových volleybalistů v neckách, Spartička dostala nový marketingový impuls a Slavia na prdel od Boleslavů, he he. Maně mi tak napadá, že film vlastně vyvrací onu údajnou nebezpečnost násilí, promítaného harantíkům na plátno. Pokud se zblblý patnáctiletý cvalda pokusí za pomoci rybičky po dědovi a z třístovky okoukaného vraštění obočí vykuchat během dvaceti vteřin patnáct set spoluobčanů, čeká ho nemilý pád na dno a civilizace díky tomu beze ztrát odhalí dalšího narušence, kterého může zavčasu eliminovat do klece. Pro nenáročného a tupého diváka mého typu solidní zábava, obzvláště, když se dokáže oprostit od poslechu motivačních projevů k na smrt jdoucím nudistům. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Škoda té digitální krve (schválně, ale přesto nelíbí) a low-endových makerů, protože točit to znovu Snyder, obsadit výhradně áčkové herce a naleštit vizuál - a mohlo jít o bombu roku. Scénáristicky překvapivě zručné a dobře uchopené, Eva Green samice roku a ani hlavní hrdina nebyl zase až tak hrozný. Bitvy nicméně kontroverzní a celkový vizuál nevyrovnaný. Místy kulervoucně mrštné a přehledné, občas hrůza děs a běs. Rozporuplná věc, ale potěší nekompromisní rating a filmová soulož, která letos dost možná nebude překonána. ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele

Od Thermopyl jasný sešup dolů. Jednotlivé vojenské konflikty sice obsahují aspekty Themistokleovi bitevní strategie, ale ve výsledku se celkem opakují, a po první bitvě je vizuálně zajímavá maximálně bitva v mlze. Xerxes ztratil charisma a vypadá spíše směšně než děsivě. Dějově to taky není nic extra, ale co se dá dělat. Vyloženě špatné to není a dá se na to celkem koukat. Proto 3 hvězdičky. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Myslel som, že sa mi to nebude páčiť a nakoniec som bol milo prekvapený. Super akcia, uchádzajúce postavy (hlavne záporné, kladné nič moc vrátane Davida Wenhama z "jednotky", pričom David sa komicky snaží zaťahovať brucho, aby vyzeral ako pred ôsmymi rokmi), šialené nápady (bežnými ľudskými slovami ťažko opísateľné finále) a kuriózny scenár, ktorý sám osebe nie je zázrak, ale ako celok je absurdne zábavným mixom sequelu, rip-offu, spin-offu a neviem čoho ešte. Potešila ma krv i sex, ale časom je toho všetkého tak veľa, až to paradoxne začne stagnovať. Millerov komiks Xerxés je oproti filmu o ničom (hlavne s ním po dejovej stránke akoby ani nemal nič spoločné) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Originalita už je sice pryč, ale je to pořád nářez. Ta schválně přehnaná megabrutalita mě furt baví. Dialogové scény jsou opět celkem o hovně, ale když tam hlavní hrdina začne sekat končetiny, agresivně mrdat Evu Green, nebo digitálně rajtovat na koni po lodích, tak je to prostě fajn. Na nic si to nehraje a servíruje to druhou porci přesně toho, co jsme mohli čekat. Akorát hodně dobrej Sullivan Stapleton ani náhodou nepředčí božského Gerarda Butlera. Ten se v tý roli tenkrát prostě našel a i ta jeho postava byla víc cool. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (30)

  • Příprava byla pro všechny herce velmi náročná. Osm týdnů před zahájením natáčení tvrdě cvičili 8 až 12 hodin denně v tělocvičně, což zahrnovalo posilování, atletiku či bojová umění. Kromě toho musel každý individuálně dodržovat přísný stravovací režim (někteří herci museli přibrat, někteří naopak shodit několik kil). Režim a trénink trval i po celou dobu natáčení. (Lynette)
  • Noam Murro měl původně usednout na režisérskou židli filmu Smrtonosná past: Opět v akci (2013). Když se však naskytla příležitost ujmout se režie tohoto snímku, práce na pátém dílu slavné akční série se vzdal. (oje)

Související novinky

Chystá se Snyderův návrat ke Sparťanům

Chystá se Snyderův návrat ke Sparťanům

02.06.2024

Když to s originalitou nevyšlo, je potřeba se vrátit k osvědčeným postupům. Právě tak asi přemýšlí Zack Snyder (Armáda mrtvých), který se po nepříliš vřele přijatých dvou dílech své vysněné sci-fi… (více)

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

Reklama

Reklama