Reklama

Reklama

300: Vzestup říše

  • USA 300: Rise of an Empire (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pokračování epické ságy podle nového komiksového románu Franka Millera Xerxes, vyprávěného úchvatným vizuálním stylem úspěšné série „300", se přesouvá na nové bojiště – na moře, kde řecký generál Themistokles, usilující o sjednocení celého Řecka, vede bitvu, která zvrátí dosavadní vývoj války. Themistokles čelí masivní invazi perské armády vedené božským Xerxesem a Artemesií, pomstychtivou velitelkou perského loďstva. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (1 350)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Spatny to urcite neni, to ne, jen to proste nema tu udernost prvniho dilu. Je fajn, ze je celej film epictejsi, stridaj se ruzny prostredi a hezky krvave se to tu neustale rube. Fakt me to az prekvapilo, krev, sice silne digitalni, ale presto lita na vsechny strany spolu s urvanejma hlavama a koncetinama. Navic pribeh je docela obstojnej a skvele provazanej s prvnim dilem. Akorat skoda, ze je tu Xerxes silne upozadenej, ale zase si veskerej prostor pro sebe krade skvela Eva Green. Hlavni problem filmu je v hlavnim predstaviteli, ten je totiz az neuveritelne necharismatickej, zatimco Butlerovi stacilo nahodil urputnej vyraz, Stapleton tady muze rozsekat uplne vse v okruhu kilometru a stejne mu to je prd platny. Ale jinak jsem v zasade spokojenej, misty sice drobet stereotypni, ale jinak super reznicina. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Výsostne efektný, komiksovou krvou zaliaty fotbalový zápas s neodolateľne živočíšnou rozdávačkou v polčase (ktorá ma vzrušila), a na ňu nadväzujúcim poetickým výrokom vo finále (ktorý ma knokautoval). Pochvala tvorcom za honosné poňatie sequelu čoby mohutnej nadstavby na prvý, odteraz skromne vyznievajúci film. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nuda, jejíž nezáživnost odráží malé charisma nového hlavního hrdiny. Chápu, že každý nemůže být Gerard Butler, ale problém nové Třístovky je i v tom, že ani na poli akce toho příliš nepředvede. Souboje na vodě se rychle okoukají a samotná akce se zoufale snaží nenápadnost nahnat přehnaným množstvím okatě digitální krve (tenhle přestup od první Třístovky ke stylu seriálového Spartaka nemůže být zbytečnější). Nebýt fantastické Evy Green, která si svou sexy psychopatku dává opravdu lahůdkově, horko těžko by se hledal důvod ke chvále. Nemusí nás trápit, že si Noam Murro vybral Vzestup říše místo páté Smrtonosné pasti. Očividně by nepředvedl o nic lepší výsledek, než John Moore. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Originalita už je sice pryč, ale je to pořád nářez. Ta schválně přehnaná megabrutalita mě furt baví. Dialogové scény jsou opět celkem o hovně, ale když tam hlavní hrdina začne sekat končetiny, agresivně mrdat Evu Green, nebo digitálně rajtovat na koni po lodích, tak je to prostě fajn. Na nic si to nehraje a servíruje to druhou porci přesně toho, co jsme mohli čekat. Akorát hodně dobrej Sullivan Stapleton ani náhodou nepředčí božského Gerarda Butlera. Ten se v tý roli tenkrát prostě našel a i ta jeho postava byla víc cool. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Návrat do doby, kde žádné maso nebylo dost mrtvé na to, aby se ještě nedalo nakrájet, se poměrně vydařil. U mne nastal problém v tom, že jsem ve škole chyběl, kdy se probíralo hrdinství Themistokla, takže navázat na slavnou prohru dějinami opěvovaného Leonidase nebylo vůbec jednoduché. Přesto mne řecko-perská jatka poměrně bavila, zvláště když si to oba soupeřící vojevůdci netradičně rozdali při poměrně zdařilém sado-maso sexu. Také si nemohu odpustit kacířskou myšlenku o tom, že všichni ti obchodníci, rolníci a básníci naštěstí před bojem navštěvovali posilovnu poměrně pravidelně, takže jejich porcování nepůsobilo ani na chvilku trapným dojmem. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (30)

  • Zajatec je doveden k Artemisii (Eva Green), která jí jablko. To v jednotivých záběrech mění barvu ze zelené na červenou a naopak. (Dalfor)
  • Aj keď sa veľká časť filmu odohráva na vode a lodi, film bol natočený úplne "nasucho". Všetka voda bola digitálne pridaná neskôr. Režisér Noam Murro povedal, že mu to poskytlo veľkú slobodu pri nakrúcaní. (misterz)

Související novinky

Chystá se Snyderův návrat ke Sparťanům

Chystá se Snyderův návrat ke Sparťanům

02.06.2024

Když to s originalitou nevyšlo, je potřeba se vrátit k osvědčeným postupům. Právě tak asi přemýšlí Zack Snyder (Armáda mrtvých), který se po nepříliš vřele přijatých dvou dílech své vysněné sci-fi… (více)

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

Reklama

Reklama