Reklama

Reklama

300: Vzestup říše

  • USA 300: Rise of an Empire (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Pokračování epické ságy podle nového komiksového románu Franka Millera Xerxes, vyprávěného úchvatným vizuálním stylem úspěšné série „300", se přesouvá na nové bojiště – na moře, kde řecký generál Themistokles, usilující o sjednocení celého Řecka, vede bitvu, která zvrátí dosavadní vývoj války. Themistokles čelí masivní invazi perské armády vedené božským Xerxesem a Artemesií, pomstychtivou velitelkou perského loďstva. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 5

Recenze (1 348)

tron 

všechny recenze uživatele

Myslel som, že sa mi to nebude páčiť a nakoniec som bol celkom milo prekvapený. Suprová akcia, uchádzajúce postavy (hlavne záporné, kladné nič moc a to vrátane Davida Wenhama z "jednotky", pričom David sa dosť komicky snaží zaťahovať bruško, aby vyzeral ako pred ôsmymi rokmi a nedarí sa mu to), šialené nápady (slovami ťažko opísateľné finále) a kuriózny scenár, ktorý sám osebe nie je žiadny zázrak, ale ako celok je absurdne zábavným mixom sequelu, rip-offu, spin-offu a neviem, čoho všetkého ešte. Potešila ma krv i sex, ale časom je "toho všetkého" tak veľa, až to paradoxne začne jemne stagnovať a nudiť. Millerov komiks Xerxés je oproti filmu o ničom (a hlavne s ním po dejovej stránke akoby ani nemal nič spoločné) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Vizuální i akční orgáč. Jeden zpomalený efektní záběr potažmo souboj střídá druhý, digitální krev stříká na všechny strany a moje oblíbenkyně Eva Green je okouzlující sexy-vyšinutá-záporačka. Negativa: původní Třístovka je ikonická a tohle ji jen rozpatlavá (ale námořní bitvy mě zase baví víc než ty pozemní), dialogy, které se minule daly tesat do skály, tentokrát nezaujmou, a hrdina narozdíl od Leonidase moc charizmatu nepobral (mírně řečeno). ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

300: vzestup Noama Murry, Izraelce, kterého do teď znali jen chorobní sjížděči reklam. Druhá třístovka v mnoha věcech převyšuje tu první, například už postava Leny Headeyové (ha, počeštil jsem to, komu se to tak nelíbí, ať si Lannisterského lva políbí) už není k uzoufání nudná, nýbrž nahláškovaná a zábavná. Nový testosteroňák v hlavní gerojské úloze taky získává kladné body, jelikož to není jen osvalená hora, nýbrž logicky uvažující entita, která má určité povědomí i o takových náročných disciplínách, jako je ironie, nadsázka a humor (navíc má modrý plášť, což je kladný bod jako dobře rostlé prase). Děj je taky lepší, jenže... V jedné věci druhá třístovka ztrácí, v prvním díle byla akce geniální, v záběru byli ZCELA vidět oba soupeřící bojovníci, tady jsou jen záběry, kdy je přes celé plátno vidíme rameno a omečenou paži ( mnohem méně kopí, jak trudmé), akce je tak mnohem méně přehlednější a tuctovější, její pravdivost z hlediska historické taktiky se taktéž odploutvila kamsi do hlubin Egejského moře. PS: Eva green je roztomilá, živočišná, přitažlivá a obávaná a vše v naprosto skvostné podobě. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ani na kilo navíc tu není pražádný prostor. Nabušení válečníci, rozhněvaní vojevůdci a forma tu zase obsah kope pořádně do zadku. Čekal jsem plochý scénář. Přišel. Čekal jsem, že to bude schematické hadr. Řežba, dialog, řežba. Bylo. Čekal jsem hektolitry digitální malinovky. I ta byla. Dokážu vypnout, ale tohle druhé dostaveníčko řecko-perského střetu mě znovu minulo. Hlavně emočně. Scéna končí se zeleným plátnem, gradace chybí. Rozsekávání lidských těl nemůže bavit donekonečna, což se nedá říct o Evě Green. Nehraje často, ale už její debutoví nahotou silně prosycení Snílci ukázali, že tahle světoběžnice platí za to nejlepší své generace. Tady se představuje coby pomstychtivá mrcha, střídá zvrhlé i rajcovní polohy a znovu ukazuje, že by jí slušela nějaká skutečně silná role. Třeba se dočkáme. Já zase vím, že se tahle úderná jatka ode mě nedočkají druhé šance. Netvrdím, že jde o špatné pokračování, jen moc nevím, co na tom všichni vidí. Pro mě znovu vizuálně líbivá nuda. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Říkejte si o prvním dílu co chcete, ale je to moje srdcovka a hodně oblíbený film, který je prostě epický. Proto jsem se na toto pokračování tak nějak těšil i netěšil. Těšil z toho důvodu, že trailery vypadaly slibně a kvůli Evě Green, kterou mám čím díl tím více radši. Netěšil z toho, že původní film nepotřeboval pokračování (ale koho tohle v Hollywoodu zajímá, že?). Nicméně vyrazil jsem do kina, protože tam začala má láska k prvnímu dílu a tak mi přišlo příhodné, abych pokračování dal stejnou šanci. Nevyšlo to. Říkejte si o Snyderovi co chcete, ale on věděl, kam dát slow motion a jak to udělat, aby to vypadalo hodně cool. Tady to vypadalo, že se Noam Murro nechal inspirovat ve stylu "v jedničce bylo hodně slow-mo záběrů, tak ve dvojce jich musí být dvakrát tolik, to je logické, ne?" A přesně tady se ten film láme, snaží se marně navázat na příběh z jedničky, ale scénář a hlavně dialogy vysvětlující absenci např. Butlera a jiných z jedničky vyloženě šustí papírem. Film se snaží být více cool než jednička, ale té "cool linii" se ani nepřibližuje. A takhle bych mohl pokračovat ještě dlouho, ale nechce se mi. Spíše napíšu o nějakých těch kladech - film jakžtakž nenudí, akce je vcelku fajn a hlavně má Evu Green (to, že je nahá, je jen malý bonus :-)), která totálně přehrála každého chlapa ve filmu a na které ten film stojí a padá. Nebýt její role či lépe řečeno přítomnosti, šel bych ještě o stupeň dolů. Takhle mi nezbývá než konstatovat, že jsem si opravdu přál, aby ten film byl dobrý. A když tak o tom přemýšlím, tak se mi přání splnilo, protože průměr je "dobrý". Nicméně tohle není tak "dobrý" film, abych si ho pustil podruhé. 50 %. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (30)

  • Herci měli k dispozici kaskadéry, přesto většinu náročných bojových scén zahráli sami. (Lynette)
  • Při natáčení se musel vyřešit problém s maketami bitevních lodí: zatímco řecké plavidlo se do studia vešlo celé, perská loď byla tak velká, že ji filmaři museli rozdělit na třetiny. (Linkyc)
  • Perzský kráľ Dareios I. (Jig'al Na'or) v skutočnosti nezomrel počas bitky pri Maratóne, ktorá sa odohrala v roku 490 pred našim letopočtom, ale až o 4 roky neskôr. (MikaelSVK)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama