Reklama

Reklama

300: Vzestup říše

  • USA 300: Rise of an Empire (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pokračování epické ságy podle nového komiksového románu Franka Millera Xerxes, vyprávěného úchvatným vizuálním stylem úspěšné série „300", se přesouvá na nové bojiště – na moře, kde řecký generál Themistokles, usilující o sjednocení celého Řecka, vede bitvu, která zvrátí dosavadní vývoj války. Themistokles čelí masivní invazi perské armády vedené božským Xerxesem a Artemesií, pomstychtivou velitelkou perského loďstva. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (1 350)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nic jsem nečekal, nic jsem nedostal (mravenčení v noze se nepočítá, že ne?). Pokračování "tříkilovky" je tak prázdné, nudné a bez duše, že to nezamaskují ani krásné kozy Evičky Green, ani závěrečná mela, ani těch pět bazénů digitální krve. Díky tomu přehnanému počtu zpomalených záběrů horký kandidát na nejpomalejší blockbuster roku. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $110miliónovTržby USA $106,580,051Tržby Celosvetovo $337,580,051Tržby za predaj Blu-ray v USA $16,714,160 //počet predaných kusov 776,025Tržby za predaj DVD v USA $16,547,753 //počet predaných kusov 962,937║ Prvá 300 je taká moja srdcovka, takže som očakával a dúfal že pokračovanie ktoré obohacuje a dopĺňa dej okolo pôvodného filmu dokáže patrične strhnúť a tak sa aj stalo. Hlavne prvá tretina moc potešila, opäť prišlo na vyšperkované dynamické súboje, náhľad na boj o Marathon vs Darious milo prekvapil, prerod Xerxesa na boha rovnako tak urobil svoje, krásny komiksovo podfarbený vizuál v 3D urobil tiež svoje penzum a aj hudba celkom zapasovala, kde ma príjemne nadchlo že sa neopakovali motívy z prvého dielu. Na škodu bola ale poslabšia výraznosť hlavného hrdinu Themistoklesa v podaní pre mňa neznámeho Sullivana Stapletona, skôr Eva Green ako Artemisia si viac kradla film pre seba. Taktické súboje lodí na mori v celku slušne spracované, záver opäť prinášal príjemné zimomriavky, nuž k tomuto pokračovaniu by určité malé výhrady boli ale aj tak opäť veľmi slušne spracovaný komiks. /videl v kine 3D verziu: 85%/ __moja recenzia ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vice než slušný přídavek k řežbě u Thermopyl. Méně testosteronu více taktiky, úskoků a ženských. Což dělá z pokračování mnohem rozmanitější podívanou. Evička Greenová s přehledem krade film pro sebe, hlavně proto že Stapleton prostě nemá Buttlerovo charizma - ví to a jeho postava je úskočnější spíš než síla z něj vyzařuje inteligence. Xerxes, který měl být podle prvotních nástřelů hlavním tahounem je pak překvapivě v pozadí, ale Rodrigo Santoro si svou nejznámější roli patřičně užívá. Určitě oprávněný (jak že se tomu říká?) sidequel, který funguje i bez první třístovky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nebejt Evičky Greenů, byl by tenhle film sotva třetinovej. Ona do téhle daleko komiksovější adaptace, na rozdíl od první třístovky, dodala neuvěřitelný šarm. A také se to všechno vlastně odvíjí od toho, jak často se na plátně zrovna ona objevuje. Každopádně komiksovější nádech mi tenhle film trošku znechutil. První třístovka vypadala hodně stylově a hodně syrově. Tenhle díl bych spíš přirovnal k Sincity. Všechno je tady záměrně umělý a rádoby cool. Neříkám, že mě Vzestup říše urazil. To určitě ne. Jen má v podstatě jedno jediné eso v rukávu a tím je právě Eva Green. Všechno ostatní je absolutně pomíjivý. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Partička peloponéských notorických sedlehářů tentokrát hrdinně a pateticky vzdoruje páru nejluxusnějších trojek současného filmového průmyslu. A vzdorují úspěšně. Vede je totiž necharizmatický impotentní generál Comukles, jenž prošel kástingem patrně jen díky tomu, že udělal nejvíc sklapovaček, a díky své indispozici odolal vyprcat se paní Zelené mezi skálopevné stěny Thermopylské soutěsky. Ze strašlivého Xerxese tentokrát udělali ozdobu hispánského gájprajdu, a tak ona ta Evka obecně zachraňuje situaci premenstruačním syndromem sehraným tak dokonale, že by měl strach se k ní přiblížit i dvoumetrový kladivář po půlročním půstu. Ač kapku užvaněné a míň mačo, vizuální orgie jsou to naprosto dokonalé, homopošťuchování vyrýsovaných abdomenů drsné a přehledné a prodaktplejsment zahuštěného rajského protlaku velmi vkusný, nevtíravý a hlavně nepřístupný! ()

Galerie (132)

Zajímavosti (30)

  • Při natáčení se musel vyřešit problém s maketami bitevních lodí: zatímco řecké plavidlo se do studia vešlo celé, perská loď byla tak velká, že ji filmaři museli rozdělit na třetiny. (Linkyc)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama