Reklama

Reklama

300: Vzestup říše

  • USA 300: Rise of an Empire (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Pokračování epické ságy podle nového komiksového románu Franka Millera Xerxes, vyprávěného úchvatným vizuálním stylem úspěšné série „300", se přesouvá na nové bojiště – na moře, kde řecký generál Themistokles, usilující o sjednocení celého Řecka, vede bitvu, která zvrátí dosavadní vývoj války. Themistokles čelí masivní invazi perské armády vedené božským Xerxesem a Artemesií, pomstychtivou velitelkou perského loďstva. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (1 350)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Jedna z největší sraček, které jsem letos viděl. Historická přesnost je ve většině podobných filmů pohřbívána do hloubi země ze zcela zjevného důvodu, důkazem toho buď první díl, ve kterém se tak nějak zatajilo pár tisíc řeckých bojovníků, aby vynikla legenda 300 Sparťanů, kteří používali karate a breakdance šerm proti nestoudným mutantům z Persie. Aby ale historické reálie nabízely mnohonásobně zajímavější a zábavnější příběh než toto ohavné pokračování... Už když jsem se dozvěděl, jaké události by mělo pokračování znázorňovat, smál jsem se, protože jsem přesně věděl jak to dopadne. 90 minutové srážení na moři parodiemi na Trirémy, vše dokonale zamaskované v nepřehledné digitální bouři, aby i ten největší popcorn výmaz netušil, co se tam děje, ale získal pocit, že je to hrozná řež. Příběh nikde, zábava nikde, pointa nikde, patos všude, logika absolutně nikde, zkrátka dokonalé hovno, vyšperkované kozami Evy, která velí absolutně všemu, zabíjí nejlepší válečníky po desítkách a pak na konci chcípne a čumí do ztracena. Film je nejenom výsměch historii, je to výsměch i samotnému žánru. Absolutní hype, ve kterém se de facto vůbec nic nestane, jen pár naolejovaných gayů z posiloven máchá meči a občas vystříkne krev. Bohužel to není na rozdíl od 300 vůbec zábavné a ty boje jsou ubohé a nudné. Jeden díl Spartakuse nabízí mnohem více zábavy, kvality a promyšlenosti, než celý tento film dohromady. 20% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Po filme "300: Bitva u Thermopyl", ktorý mi doslova vyrazil dych prišlo obrovské sklamanie v podobe pokračovania "300: Vzostup impéria". Pôvodný snímok z roku 2006 je dokonalé filmové dielo, ktoré progresívnou formou vykresľuje hrdinstvo udatných sparťanských bojovníkov. Kráľ Leonidas a jeho najvernejší muži sa postavili v úzkom priesmyku na odpor tisícovým hordám azijských barbarov, aby ubránili svoje mesto i svoju vlasť. V druhej časti som sledoval len akúsi sadistickú kurvu veliacu perským primitívom. Veď tá namyslená emancipovaná piča dokonca otvorene protirečila i samotnému božskému Xerxesovi. Kto už len mohol vymyslieť takúto totálnu sprostosť? Natočené je to bombasticky. Námorné bitvy síce začnú už ku koncu trocha nudiť, ale inak je to celkom masaker. Lenže po obsahovej stránke je to poriadne stupidná hollywoodska zlátanina. *** ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Ani na kilo navíc tu není pražádný prostor. Nabušení válečníci, rozhněvaní vojevůdci a forma tu zase obsah kope pořádně do zadku. Čekal jsem plochý scénář. Přišel. Čekal jsem, že to bude schematické hadr. Řežba, dialog, řežba. Bylo. Čekal jsem hektolitry digitální malinovky. I ta byla. Dokážu vypnout, ale tohle druhé dostaveníčko řecko-perského střetu mě znovu minulo. Hlavně emočně. Scéna končí se zeleným plátnem, gradace chybí. Rozsekávání lidských těl nemůže bavit donekonečna, což se nedá říct o Evě Green. Nehraje často, ale už její debutoví nahotou silně prosycení Snílci ukázali, že tahle světoběžnice platí za to nejlepší své generace. Tady se představuje coby pomstychtivá mrcha, střídá zvrhlé i rajcovní polohy a znovu ukazuje, že by jí slušela nějaká skutečně silná role. Třeba se dočkáme. Já zase vím, že se tahle úderná jatka ode mě nedočkají druhé šance. Netvrdím, že jde o špatné pokračování, jen moc nevím, co na tom všichni vidí. Pro mě znovu vizuálně líbivá nuda. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Originalita už je sice pryč, ale je to pořád nářez. Ta schválně přehnaná megabrutalita mě furt baví. Dialogové scény jsou opět celkem o hovně, ale když tam hlavní hrdina začne sekat končetiny, agresivně mrdat Evu Green, nebo digitálně rajtovat na koni po lodích, tak je to prostě fajn. Na nic si to nehraje a servíruje to druhou porci přesně toho, co jsme mohli čekat. Akorát hodně dobrej Sullivan Stapleton ani náhodou nepředčí božského Gerarda Butlera. Ten se v tý roli tenkrát prostě našel a i ta jeho postava byla víc cool. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Vizuální i akční orgáč. Jeden zpomalený efektní záběr potažmo souboj střídá druhý, digitální krev stříká na všechny strany a moje oblíbenkyně Eva Green je okouzlující sexy-vyšinutá-záporačka. Negativa: původní Třístovka je ikonická a tohle ji jen rozpatlavá (ale námořní bitvy mě zase baví víc než ty pozemní), dialogy, které se minule daly tesat do skály, tentokrát nezaujmou, a hrdina narozdíl od Leonidase moc charizmatu nepobral (mírně řečeno). ()

Galerie (132)

Zajímavosti (30)

  • Kvůli akčním scénám musela Eva Green (Artemisia) projít intenzivním tréninkem bojových umění. Rovněž se musela naučit zacházet s mečem. Splnila si tím sen zahrát si akční hrdinku. Pro roli Artemisie byla jedinou volbou. (R´Hell)
  • Příprava byla pro všechny herce velmi náročná. Osm týdnů před zahájením natáčení tvrdě cvičili 8 až 12 hodin denně v tělocvičně, což zahrnovalo posilování, atletiku či bojová umění. Kromě toho musel každý individuálně dodržovat přísný stravovací režim (někteří herci museli přibrat, někteří naopak shodit několik kil). Režim a trénink trval i po celou dobu natáčení. (Lynette)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama