Reklama

Reklama

Protentokrát?

(TV film)
Česko, 1999, 59 min

Režie:

Věra Knappová

Obsahy(1)

Dne 15. března 1939, vstoupila do naší země německá vojska. Z prosperujícího Československa se stalo torzo - Protektorát Čechy a Morava. U příležitosti šedesátého výročí tvůrci dokumentu oslovili pamětníky, aby se podělili o dosud nepublikované obrazové, písemné i osobní vzpomínky. Výzva vzbudila velkou odezvu, a tak mohl vzniknout unikátní dokument. Nejen o černém dnu naší historie, ale také o české povaze, hrdinství i zbabělosti. Dokument v roce 1999 připravili P. Taussig a V. Knappová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Mimoriadne spomienky na to, čo sa dialo, keď prišli do Čiech okupanti. Z úst tých, ktorí to zažili sa dozvedáme, prečo úryvok z piesne Kabátu sedí ako riť na šerbeľ: "civí, jako Němec na Orloj." Áno, presne tak, oni prišli a civeli, čumeli, že v Československu boli veci, ktorých v Ríši mali nedostatok. Svedectvá, ktoré sa nedajú nahradiť, civilné, jednoduché výpovede. Dokument tu. ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Zajímavá zpověď několika pamětníků z různých koutů republiky o fungování běžného života v neveselém období Protektorátu. ()

Reklama

Galerie (11)

Reklama

Reklama