Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lorraine Burtonová je rozvedená a vychovává sedmiletého syna Chada. Její bývalý manžel Gary byl voják, který měl nějaký problém a z armády byl propuštěn. Nyní chce Chada do své výhradní péče. Tato situace už tak nejistou a nervózní Lorraine, která se navíc potýká s finančními problémy, ještě více stresuje a musí docházet na terapii. Zde se ji snaží přesvědčit, že si občas musí dupnout. Je zvyklá poslouchat. Její otec byl také voják a Lorraine tak nějak automaticky poslouchala nejen otce, ale i manžela. Jednoho večera po terapii veze Chada domů a cestou se staví u benzínky, aby koupila k večeři mraženou pizzu a natankovala za posledních 6 dolarů benzín. Když se vrátí do auta, zjistí, že v autě sedí neznámý muž s pistolí. Je to bankovní lupič jménem Roy a žádá Lorraine, aby ho odvezla ven z města, které je celé obklíčené policisty. Budou předstírat, že jsou rodina, a když to vyjde, nic se Lorraine nestane. Podaří se jim projet kontrolou a Roy pak telefonuje svému komplicovi, aby mu sdělil, že se mu podařilo projet a bude u něj asi tak za šest hodin. Znovu dochází benzín a musí natankovat. Roy má peníze, takže to není problém a pozve Lorraine a Chada na jídlo. Lorraine musí na toaletu, odkud se snaží dovolat pomoci, ale nejde jí to a Roy ji tam po chvíli vyzvedne. Je velmi podezřívavý. Lorraine ho prosí, aby je nechal být, ale Roy to nemá v úmyslu. Oznamuje jí, že potřebuje odvézt do Tijuany v Mexiku. Prý když ho doveze tam, kam potřebuje, nezkřiví jim ani vlásek na hlavě, ale pokud ho podrazí, nedopadne to s nimi dobře. Lorraine se snaží na sebe upozornit policii rychlou jízdou, ale Roy si toho všimne a přikáže jí zpomalit. Lorraine se odváží k zoufalému činu. Nastříká Royovi do očí ústní sprej, který má položený vedle sebe. To ho na chvíli oslepí a Lorraine se pokusí s Chadem utéct. Je to jen zoufalý pokus. Teď bude řídit Roy. Auto znovu potřebuje benzín a tak musí zastavit. U benzínky stojí školní autobus s dětmi, které jedou na výlet a Lorraine řekne Chadovi, aby šel jako na WC a pak nastoupil k dětem do autobusu. Chad to udělá a když to Roy zjistí, je už pozdě. Kdyby se ho snažil z autobusu vytáhnout, upozornil by na sebe. Roy je vzteky bez sebe a za trest přinutí Lorraine vlézt do kufru. Lorraine se podaří udělat do kufru díru montážní pákou, aby mohla dýchat. Roy dojel na místo setkání s komplicem. Lorraine vyslechne jejich rozhovor. Zaslechne, že peníze jsou schované ve staré papírně. Pak zaslechne hádku a střelbu. Když se kufr otevře, Roy do něj vhodí komplicovu mrtvolu. Pak polije auto benzínem a zapálí ho. Lorraine najde u mrtvého muže pistoli, kterou prostřelí zámek kufru, a podaří se jí uniknout, aniž by to Roy zpozoroval. Pěšky se dostane, až k benzínové pumpě odkud telefonuje, aby zjistila, kde je Chad. Když se konečně dovolá na policii, kam ho odvezli, policista jí poví, že musí Chada předat odboru péče o děti protože ho opustila... (TV Prima)

(více)

Recenze (33)

topi80 

všechny recenze uživatele

Působí to na mě dojmem, že si parta nadšenců zkusila natočit film o únosu, ale jaksi mezi nimi nebyl nikdo, kdo by měl zkušenosti s psaním scénářů (a psaním jakéhokoliv příběhu vůbec). Postavy jednají tak nelogicky, že si i nezaujatý divák může ukroutit hlavu. Tak to působí až do chvíle, kdy dojde k finálním závěrečným soubojům (rozstřílený a autem rozmáčknutý hlavní záporák několikrát zázračně obživne). Poté bude ještě hůř. Předpokládám, že závěr už nestihl scénárista napsat, a tak jej nějakým způsobem splácal rozhádaný filmový štáb na place. Amatérský a absolutně zbytečný počin. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Ach jo, to byla zase jednou slátanina. Jako základní myšlenka není úplně k zahození a určitě by se z toho daly něco slušného vytřískat, ale tu by to muselo vypadat úplně jinak. Už jenom to, že hlavní hrdinka je sympatická jako vřed na zadku a raději sem tak fandil "záporákovi", on je to totiž vcelku milý chlapík. Za zmínku tak možná stojí scéna s policejním zátarasem, ale to je tak vše. 1* ()

Reklama

Dejvid007 

všechny recenze uživatele

Tak dobře no..Rozjíždí se to celkem slušně. Matka dojde synáčkovi na pumpě pro večeři a v tu ránu když se vrací, tak v autě už sedí zločinec a synáček má bouchačku u hlavy(kluk je v celku v pohodě, když mu nějaký psychopat míří pistolí na hlavu). Zlodějíček chce odvést na jedno místo a tak tedy jedou....A od této části už je to pouze stereotypní sračka! Celý film je opravdu perfektně zakončen a to tak, že matka, která je psychicky na dně je ale trochu pomstychtivá a tak nasedne do obrovskýho Forda a zloděje pronásleduje s brokovnicí(pochybuju, že ji držela někdy v ruce) a perou to na dálnici asi tak, že by i sám Vettel mohl trochu závidět. No a potom matka převrátí zlodějovo auto na střechu, následuje menší bitka a když je zlodějíček trochu tuhý, tak matka vytáhne z kalhot další bouchačku(nevím kdy ji vzala) a zlodějíček to dostane asi 3-krát...Takže když to tak vemu kolem a kolem, tak z matky se stal takový menší Rambo...:) Ta třetí hvězda je pouza za slušný výkon pro mě neznámého Stephena Dorffa! 55% ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Musim být krutý,až nechci,přitom v tom hraje Maria Bello.moje oblíbená herečka,ale když si vybere tuhle totální blbost,kde je to na pomezí béčka s céčkem a nezajímá mě,že neměli prachy na film,tak ho nedělám přeci:)Film je nudnej jak telenovela při 1000 dílu,totálně mimo mísu,kde doopravdy byla cnost,to dodívat.Ono koukat pořád na film,kde se sedí na prdeli a jezdí se v káře je doopravdy pro silný motyky.Až uvidíte,že hoří auto,ona se hřeje v kufru a použije zbraň,jsem si říkal,tak tohle je moc.Kdyby jsi to hrálo fakt na easy styl a nesnažilo se být něco víc,když na to pan John Bonito a jeho banda neměli,tak se nesnažim něco dělat,přitom námět nebyl špatný a i realistický,ale takový neřesti. ()

U.Tarare 

všechny recenze uživatele

Tak to byla bída. Po úvodních minutách, kdy se film táhne jak smrad přijde na scénu Stephen Dorff a film začne získávat příběh. Dějová linie upadá postupně do stereotypu, který občas rozptýlý silná dávka demence hlavních postav. Chvíli člověk počítá s tím, že někdo v autě přijde o kejhák, jenomže ihned na to frajeři plánují rodinnou dovolenou. V tomto scénáristickým hnoji se film veze až ke konci, kde se z pomatený báby od psychologa stává drsnej pomstychtivej Rambo, co by si chtěl taky něco ulít pro sebe. V tom se ještě před závěrečnýma titulkama zjeví feministická soudkyně, která nestrannosti moc nefandí a máme filmovou sračku dokonanou. Už jenom utřít, pomodlit a spát. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • Maria Bello a Tim Griffin sa stretli aj pri natáčaní seriálu z produkcie NBC Prime Suspect (2011). (beso74)
  • Keď v továrni strieľa Roy (Stephen Dorff) po Lorraine (Maria Bello) sediacej v aute, odnesie si to čelné sklo auta, keď však následne Lorraine šoféruje, predné sklo je už opäť neporušené. (beso74)

Reklama

Reklama