Reklama

Reklama

Cibrâil

Německo, 2011, 70 min

Režie:

Tor Iben

Scénář:

Tor Iben

Obsahy(1)

Cibrâil a Christine jsou spokojený pár, on je policista, co chodí rád běhat, ona pracuje v galerii. V Berlíně si žijí svůj klidný, ničím nerušený život - až do chvíle, kdy přijede na návštěvu Christinin bratranec Marco. Sympatický muž probudí v Cibrâilovi něco, co už v sobě dávno měl nebo se to zrodilo až s jeho příchodem. (bllm)

(více)

Recenze (3)

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

I kdyby to měl být milionkrát omletý příběh, tak pro mě lepší, než kdejaký humus a tupé seriály na Novách či Primách. PŘÍBĚH: pro mě vždy přitažlivý, proto hodnotím, jak hodnotím HERECKÉ VÝKONY: rozhodně to nebyli úplní amatéři a hráli pouze to, co jim režisér dovolil (nebo spíše nedovolil), proto je nebudu odsuzovat, navíc přiznávám, že i vcelku sympoši, většina z nás ví, že je tady několik režisérů, kteří z totáních amatérů a neherců dokáží udělal naprosté hvězdy, ale to není určitě tento případ ZVUK: jen průměr, nepodpořil dramatičnost, v jednom duchu od začátku do konce ZPRACOVÁNÍ: opravdu slabší, jednotvárné, neoriginální, ploché, nudné, unylé, chybí tomu šťáva, švih, moc průhledné, jak tady jeden recenzent trefně vystihl a já jej doplním, bez jakýchkoli výrazových či pro režiséra typických tvůrčích prostředků, toto je jednoznačně nejslabší stránka celého filmu. Celkově pro mě za pět, tady se mimořádně shodnu s hodnocením na IMDB a když si na ten film vzpomenu, tak mě vždy zahřeje ten příběh a ti dva - Cibrail a Marco. V neposlední řadě, naopak v první, bych moc poděkoval Hadonosovi za jeho precizní překlad ... 7652 ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Nevadil mi nízký rozpočet a staromódní příběh, ale film má rozpačitý děj a poslední třetina, která má nějak napovídat, jak se cítí hlavní hrdina, je nudná a moc nefunguje. Nejabsurdnější je počáteční náznak, že se budou vyšetřovat vraždy a přepadení a nějak jsem čekal při častých výletech Cibraila do parku pointu v tomhle smyslu - ovšem marně. Škoda, herci vypadají poměrně sympaticky, ale režisér začátečník docela tápe, jak udělat film šťavnatým (ne ve smyslu erotiky, ta ujde, ale zábavy). Příšerná je ovšem hudba ve stylu TV blitek typu Život na zámku, ale je ještě o třídu horší. ()

Reklama

Lubikem odpad!

všechny recenze uživatele

Existujú rôzne filmy s gay tematikou, ale táto patrí medzi tie zlé. O hereckých výkonoch a dialógoch ani nehovorím. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama