Reklama

Reklama

Tajemství faraona Tutanchámona

(TV film)
  • USA National Geographic: King Tut's Final Secrets

Obsahy(1)

Je to asi nejzáhadnější příběh, jaký nám kdy starověký Egypt nabídl – tajemství obestírající slavného chlapeckého krále Tutanchámona. Proč zemřel tak mladý? Byl zavražděn? A existuje vysvětlení pro legendární kletbu, která údajně dopadla na ty, kdo po staletích našli jeho hrob? Mezinárodní tým vědců nyní poprvé používá nejmodernější technologii CT skenu, aby odhalil pravdu o tom, co se před 3000 lety skutečně stalo, a vyřešil TAJEMSTVÍ FARAONA TUTANCHÁMONA. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Tutanchámonova kletba zcela určitě existuje, zažil jsem ji při sledování tohoto dokumentu. Koukat ve 4 hodiny ráno, na dílko, u kterého dělali stopáž nejspíš podle délky rovníku, může opravdu přivodit smrt. Zkrátit to o 2/3 bude to solidní dílo. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Dokument by to byl zajímavej, kdyby se v něm neobjevovala klasická chyba dokunemtů - opakování a zdlouhavost. Je mi jasný, že to chtěli natáhnout na 94 minut, ale to neznamená, že z člověka musej dělat pablba. Furt opakujou ty 3 možné smrti faraóna a furt ukazujou různé týmy vědců a co maj za lubem a furt dokola. Říkám, že ty závěry jsou zajímavé, ale stačilo by ty je podat jasněji a rychleji. A tolik zlata, tolik zlata... slint... ()

sator 

všechny recenze uživatele

Špičkový dokument, který se pro množství informací dá vidět vícekrát,zpracování skvělé napínavé. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Místy příliš zdlouhavé, tomuto dokumentu by postačila klasická dokumentová stopáž a to kolem 50min. Dozvěděli bychom se stejné množství informací jako za těch 94min, kdy se pořád dokola opakují. Jinak docela poučné. ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument. Pro mne o to více, že jsem osobně navštívil v Brně výstavu věnovanou tomuto faraonovi a jeho hrobce. Jenom si myslím, že je to zbytečně dlouhé, protože některé věty se v komentáři opakují i několikrát. Jinak je ale zajímavé sledovat, jak technika pokročila a co všechno se dá s její pomocí zjistit. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Opět moc pěkně zpracované od dokumentárních bohů z National Geographic. Tady není třeba nic dalšího dodávat. ()

MartinSTFC 

všechny recenze uživatele

Překrásný dokument. Tutanchamon je pro mě nejzajímavější postava starověkého Egypta, a tento snímek mu vzdal čest tak, jak si zaslouží. Starověcí egypťané chtěli, aby jejich králové žili věčně. A když jsem se díval na scény, kdy po více jak třech tisících letech vyzdvihují jeho ostatky z hrobky hádám, že se jim jejich úsilí splnilo. Neuvěřitelné, že i po tolika stech letech, stále známe a vyslovujeme jeho jméno, víme jaký vedl život a jak zemřel. Troufám si říci, že toto je skutečná nesmrtelnost. Za mě pět hvězd. Snad se už někdy do toho Egypta podívám, je to mé dlouholeté přání. ()

Reklama

Reklama