Reklama

Reklama

Cesta

Obsahy(1)

Americký fotograf Luke přijíždí do Maroka, aby uprostřed exotické krajiny a lidí prazvláštních obyčejů zapomněl na svou lásku, která mu zemřela v náručí. Od počátku vnímá odlišnosti zdejší kultury plné tabu a náboženských předsudků, které jsou pro člověka vychovaného západní civilizací jen těžko pochopitelné. Kouzlo krajiny i svérázné povahy zdejších lidí mu však okamžitě učarují. Zasvěcenou průvodkyní se mu stane krásná marocká dívka Zahrad, se kterou se náhodně seznámí. Ta mu chce ukázat všechny půvaby své země, proto jej vyzve k cestě do pohoří Atlasu, z jehož vrcholků lze údajně pozorovat nejkrásnější východ slunce na světě. Zprvu romantická vyjížďka se však změní v noční můru, když v horských stráních objeví tajemné chodby, v jejichž temných zákoutích se skrývá děsivé tajemství. Luke začíná tušit, že nejkrásnější východ slunce by pro leckoho mohl být také tím posledním. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

Arkos 

všechny recenze uživatele

Rozjezd filmu byl tedy řádně dlouhý, trval přibližně 50 minut. Za tu dobu se nás tvůrci zřejmě snažili seznámit s místním obyvatelstvem a jeho zvyky a já celou dobu přemýšlel, co z toho vyleze. Nakonec na posledních 40 minut z toho byl dobrý thriler, i když tato část filmu byla dost předvídatelná a nějaké velké překvapení z toho nebylo. Ale celkově na jedno podívání to nebylo špatný. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

No tak v první řadě musím říct,že film má opravdu pomalej rozjezd.Skoro 60 minut sledujeme pozvolné seznamování s marockou kulturou, a krajinou,která má určitě svoji krásu a má co nabídnout.Samozdřejmě nás příběh seznámí s ústřední trojicí,kde mezi fotografem Lukem a místní dívkou Zahrad jakoby pozvolna přeskakovala jiskra a málem se schylovalo k prach sprostý romanťárně.Za tuhle první,delší část bych dal 2 hvězdy.Ale asi chápu jakej měl tvůrce úmysl,protože druhá(kratší) část filmu hraje zase na úplně jinou notu.Výletem na Atlas se vše mění a film pomalu začne nabírat na obrátkách.Dočkáme se docela hustý atmosféry s "překvapujícím" koncem.A to je právě ono.Tvůrce nás hodinu táhá za nos aby posléze odbočil do úplně jinýho žánru a tím diváka chtěl šokovat.Nutno dodat,že odbočení to bylo určitě příjemný,ale originality to moc nepobralo.Kolikrát už jsme tohle viděli.Takže následný,šokující odhalení pointy celýho filmu se nekonalo.Tuhle část bych hodnotil slabšíma 4 hvězdama.Takže když to spojím v celek tak mi z toho vyjde průměrná zábava,která rozhodně nenadchne ani neurazí.Na filmu oceňuji krásný záběry na zdejší krajinu,zajímavou marockou hudbu a když jde do tuhýho-tak i zvukový doprovod,kterej dodává na atmosféře.Mínusy jsou dlouhý(hodinový rozjezd) a neoriginální pointa.Pro zpestření čtvrtečního odpoledne zcela dostačující. ()

Reklama

Patw 

všechny recenze uživatele

Film není špatný. Končí to docela zajímavě, čekal jsem jiný konec, ale to myslím každý. Ono to vlastně celé vypadá že konec scénáře byl otevřený, protože asi scénáristé nevěděli jak film zavřít - no povedlo se jim to. Film není špatný, ale má pomalý rozjezd, a konec je trochu ukvapený, a možná i trochu bez vysvětlení... asi čekali že natočí pokračování. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Po smrti svojej družky odchádza Američan Luke do afrického Maroka. Začína spoznávať túto exotickú krajinu. Naráža na veľké kultúrne rozdiely a silné náboženské predsudky. Vyzerá to ako filmový bedeker o Maroku pre západných turistov. Dosť nuda. Takmer až po hodine sa to trocha rozbehne a na koniec to vyústi do ponaučenia, že civilizovaný človek by sa mal tejto moslimskej krajine zďaleka vyhýbať. Zákerné mohamedánske opice sú velice nebezpečné. ** ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Průměrný thriller o nástrahách, které v Maroku čekají na bílé cizince. Nedostatek lidských orgánů k transplantaci je všeobecný problém po celém světě a tak se není čemu divit, že se je někdo pokouší získat nelegální cestou. V dnešní době to není nic překvapivého a tohle téma už bylo mnohokrát náplní nějrůznějších filmů. Děj se moc vlekl, atmosféra místy hodně nudná, herecké výkony mě moc nepřesvědčili a jediné co stojí opravdu za to je pěkná herečka. Prostě průměr se vším všudy. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama